跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

聽講紅菜頭好有益, 但搵左屯門好多地方都冇得賣(e.g. 吉之島, 市中心百佳...etc), 請問各位sis知唔知邊度有呢?

洋房

原帖由 stesuk 於 10-7-15 16:53 發表
聽講紅菜頭好有益, 但搵左屯門好多地方都冇得賣(e.g. 吉之島, 市中心百佳...etc), 請問各位sis知唔知邊度有呢?

吉之島超市一定有,擺係日本南瓜呀蕃薯呀果個凍柜果邊喎!
我都係果度買架,D皮深啡黑色,D肉深紫紅色家麻,係咪?

佢通常一包有兩個,係咪賣曬呢?

另外新墟街市都有架,菜檔通常無得賣,通常會係D賣蕃薯呀沙葛呀薯仔呀果D檔口先有的!

紅菜頭真係好有益,淨係我去唔到廁所大大呢個問題,佢都幫到我呀~~

希望幫到妳啦!!

大宅

原帖由 honeyBmama 於 10-7-15 18:14 發表

吉之島超市一定有,擺係日本南瓜呀蕃薯呀果個凍柜果邊喎!
我都係果度買架,D皮深啡黑色,D肉深紫紅色家麻,係咪?

佢通常一包有兩個,係咪賣曬呢?

另外新墟街市都有架,菜檔通常無得賣,通常會係D賣蕃薯呀沙葛呀薯仔呀 ...

真係唔該晒

男爵府

好媽媽勳章

吉之島除淨係紅菜頭之外, 仲有連紅菜頭在內嘅新鮮湯包賣, 都係喺隔離, 有專人賣羊扒牛扒嘅對面CORNER位. 自己加舊肉煲就得.

大宅

原帖由 sensei 於 10-7-15 23:43 發表
吉之島除淨係紅菜頭之外, 仲有連紅菜頭在內嘅新鮮湯包賣, 都係喺隔離, 有專人賣羊扒牛扒嘅對面CORNER位. 自己加舊肉煲就得.

我今日向吉之島買到啦, 原來係自己白痴, 一直以為紅菜頭個樣一定係紫紅色, 但原來未批皮係深啡色架, 所以一直都搵唔到lor...hahaaa

洋房

原帖由 stesuk 於 10-7-16 15:00 發表

我今日向吉之島買到啦, 原來係自己白痴, 一直以為紅菜頭個樣一定係紫紅色, 但原來未批皮係深啡色架, 所以一直都搵唔到lor...hahaaa

買到就好嘞

試過煮未架妳?
怕唔怕全部料都會變紅色架?
我d同事見到我帶果個飯盒,嚇死

我就覺得無咩嘞

大宅

原帖由 honeyBmama 於 10-7-16 16:54 發表

買到就好嘞

試過煮未架妳?
怕唔怕全部料都會變紅色架?
我d同事見到我帶果個飯盒,嚇死

我就覺得無咩嘞

hahaa...健康食品有既賣相時真係嚇死人.
我唔識煮架, 但我諗住打D蔬果汁比C6飲, 等佢D底抗力好D, 唔駛成日傷風咳.

首頁

尾頁

跳至