興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小朋友巳經睇完ybcr, 書展想去睇另一套英語
教材, 除咗要幾萬蚊個d外...唔知仲有邊套係
for2歲起小朋友用呢?

大宅

經驗﹕不需用萬多蚊買 "一套" 教材,"一套"裡面全部同一公仔系列,一次過萬多蚊,小朋友唔睇就心痛,不如用十幾蚊佰幾蚊,在小朋友唔同階段、唔同喜好時,買唔同種類書藉,有大書/細書、中文/英文、簡體/繁體、dvd/cd、英語/國語等、交通工具類、海洋類、 德育類、花草樹木類等、填色/畫線等等等,萬多蚊好多選擇﹗請原諒我多事幹﹗

民房

P&P kingdom

我買左P&KINGDOM的書. 成套3800元,有埋IPEN,我幾鐘意佢成套書好有系統,又會有本PAREN'S GUIDLINE教父母怎樣教小朋友..我個BB現在三個月大,希望佢會喜歡...今日第一天同佢玩呢套書入面的FLASH CARD,佢真係好專心啊...

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 c9gem 於 10-7-15 17:35 發表
小朋友巳經睇完ybcr, 書展想去睇另一套英語
教材, 除咗要幾萬蚊個d外...唔知仲有邊套係
for2歲起小朋友用呢?

英文story books~

已經唔再需要"教材"喇!
開始學睇中文未呀? 認到英文, 學中文都快好多上手架!

我嗰時... 開始俾阿仔睇大自然嘅書.. 然後帶佢去科學館太空館.. 再跟佢嘅興趣借書/買書
所以~ 都係兩歲左右, 佢自己背咗8大行星.. 佢知道荷花同睡蓮嘅分別

男爵府

你係唔係在書展買咗lee套,
http://www.ppkingdom.com/products_all.php
佢原價幾錢?
除咗lee套, 你有無比較過其他教材?

原帖由 joey_csf2004 於 10-7-26 12:50 發表
我買左P&KINGDOM的書. 成套3800元,有埋IPEN,我幾鐘意佢成套書好有系統,又會有本PAREN'S GUIDLINE教父母怎樣教小朋友..我個BB現在三個月大,希望佢會喜歡...今日第一天同佢玩呢套書入面的FLASH CARD,佢真係好專心啊.. ...

民房

回覆 1# c9gem 的文章

係啊..我買左呢一套...原價8800, 上年書展賣7800元,今年賣3800元,便宜了很多...所以買左...比較過其它的,很多都要成萬元一套,但內容和形式都大致上一樣...所以CHOICE左呢一套...

男爵府

好抵wo! 我都有去書展但只可抽度2個半鐘行
好趕睇唔度d乜, 我睇咗套SMC的Talky English
幾鐘意但要$5,6xx 無買.

原帖由 joey_csf2004 於 10-7-27 13:08 發表
係啊..我買左呢一套...原價8800, 上年書展賣7800元,今年賣3800元,便宜了很多...所以買左...比較過其它的,很多都要成萬元一套,但內容和形式都大致上一樣...所以CHOICE左呢一套... ...

男爵府

我買咗,但未送貨,希望囝囝會用啦~
原帖由 c9gem 於 10-7-27 17:44 發表
好抵wo! 我都有去書展但只可抽度2個半鐘行
好趕睇唔度d乜, 我睇咗套SMC的Talky English
幾鐘意但要$5,6xx 無買.

男爵府

幾千 買到好多不同種類的書了..

男爵府

係呀! 但自己平時又無咩時間去慢慢搵d咩書俾
亞b學同都唔知點開始教佢, 諗住買套教材會好
d, 但套套都話要幾千至過萬.

原帖由 trintrin 於 10-7-28 15:35 發表
幾千 買到好多不同種類的書了..

大宅

畀面勳章

Talky English & P& Kingdom我都買左呀﹗2套書比較的話,我覺P& 果套係初階, Talky English就係進階。P&教D基礎野Talky 就有埋故事書。其實我2套都鍾意架,不過呢,講質量好的話,個人認為係P&

大宅

我都想知,我今年係書展買左基礎漢字500比小朋友,因為循序漸進,真係學得好快,所以我都想揾呢類方法之英文書比小朋友學生字,請問有無推介?
我最近係網上見到呢2套,請問有無人用過呀,可唔可以分享吓:
1.1001樂翻天系列
http://www.ansonbook.com.tw/detail.asp?bookno=1531 (內頁可參考http://www.books.com.tw/exep/prod/booksfile.php?item=0010372454)
2. Sight words pictionary
http://globalect.com.hk/eshop/product_info.php?cPath=58&products_id=264
3.Good Baby平裝合輯 1~4
http://www.ewbook.com/detal.asp?pd_type=17&product_no=pd17_053&temp_id=

如果有人可以post埋內頁就更好

男爵府

你套talky english 係唔係經SKC買? 佢售後服務ok嗎?

原帖由 juliodon 於 10-7-28 22:31 發表
Talky English & P& Kingdom我都買左呀﹗2套書比較的話,我覺P& 果套係初階, Talky English就係進階。P&教D基礎野Talky 就有埋故事書。其實我2套都鍾意架,不過呢,講質量好的話,個人認為係P&。 ...

民房

原帖由 joey_csf2004 於 10-7-27 13:08 發表
係啊..我買左呢一套...原價8800, 上年書展賣7800元,今年賣3800元,便宜了很多...所以買左...比較過其它的,很多都要成萬元一套,但內容和形式都大致上一樣...所以CHOICE左呢一套... ...

我都有賣呢套~好抵啊

別墅

HI,我都買左p&p kingdom果套...我仔仔8個月, 佢都好like.....希望佢真係有興趣, 不係新屎坑..

大宅

畀面勳章

講起一肚火……
冇錯,我係經SKC的買架,因為我之前買左佢套ENGLSIH TIME,係佢舊客,佢6月頭打俾我SELL呢套野,我聽完覺得OK就買左啦。不過﹗﹗講起係勁嬲囉,訂左貨之後佢地話咁啱冇晒貨要等下次船期先有貨,OKOK,我照等囉,有咩所謂啫。不過,我等到6月尾都冇人通知過我D貨幾時有囉﹗好啦…我打俾個SALES問佢,佢就話快架啦﹗就快有架啦…話如果一有就通知我﹗好啦…再等,又過左一個星期都未有人回覆,再打俾佢,佢話D書返左貨啦,CS果邊應該呢個星期內有人打俾你,好﹗我再等﹗我打俾佢果日係星期一,佢地星期五都未有人打俾我呀﹗激到我呀﹗﹗我再打俾個SALES同佢講CS未有人打過俾我,我等左佢5日,唔係呀嘛…打個電話有幾難呀﹗佢仲同我講,話CS最遲下星期一定會打俾我囉﹗今次真係發晒火,同佢講我下個星期收唔到貨我退錢,唔要﹗仲有呢D係咩服務呀?佢地班CS呀…勁廢架﹗我同佢講完呢個電話之後,5分鐘就CS打俾我啦…但係一句SORRY都唔講﹗超勞氣囉﹗不過,佢地即刻安排送貨,星期六送套書俾我,不過…我唔打去小佢地,佢地真係唔會跟進架﹗
我個人覺得超唔OK囉﹗ 不過,我本身跟開我個SALES係唔錯的。但係CS係勁功勁唔得﹗

原帖由 c9gem 於 10-7-29 17:11 發表
你套talky english 係唔係經SKC買? 佢售後服務ok嗎?

大宅

畀面勳章

p&p kingdom都唔錯架﹗我鍾意佢套FLASH CARD呀,好靚,同埋背面會教埋個字係點用。但係呢…我覺得佢D歌仔好似首首差唔多咁。

男爵府

原帖由 chou11c 於 10-7-16 13:10 發表
經驗﹕不需用萬多蚊買 "一套" 教材,"一套"裡面全部同一公仔系列,一次過萬多蚊,小朋友唔睇就心痛,不如用十幾蚊佰幾蚊,在小朋友唔同階段、唔同喜好時,買唔同種類書藉,有大書/細書、中文/英文、簡體/繁體、dvd/cd、英語/國語等、 ...
說得好

男爵府

曾在圖書館借基礎漢字500,阿囡(當時約21個月)覺得好悶,完全唔肯睇!

原帖由 2bbma 於 10-7-29 16:05 發表
我都想知,我今年係書展買左基礎漢字500比小朋友,因為循序漸進,真係學得好快,所以我都想揾呢類方法之英文書比小朋友學生字,請問有無推介?
我最近係網上見到呢2套,請問有無人用過呀,可唔可以分享吓:
1.1001樂翻天系列 ...

複式洋房

有冇其他兒童英語教材既~好介紹?

首頁

尾頁

跳至