影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

上週日報紙說金賢重做韓版'惡吻'男主角,不知大家有沒有news,知道誰當女主呢,十分其待。

重温了台的惡吻,女主的確十分低能,真像美男,韓國誰可當這個超蠢的角色。

翡翠宮

台版的直樹..鄭元暢cool cool的又夠高..也夠討好..湘琴的角色不太討好..
所以韓版的一定要嬌小..
原帖由 chuenma 於 10-7-16 09:14 AM 發表
上週日報紙說金賢重做韓版'惡吻'男主角,不知大家有沒有news,知道誰當女主呢,十分其待。

重温了台的惡吻,女主的確十分低能,真像美男,韓國誰可當這個超蠢的角色。 ...

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

鄭素敏係新人

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mouth:

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chuenma 於 10-7-16 09:14 發表

重温了台的惡吻,女主的確十分低能,真像美男,韓國誰可當這個超蠢的角色。 ...
下, 佢做直樹 :(

琥珀宮

《惡吻》呢個劇本真有咁好嗎?

金賢重演憂鬱都勉強可以,演直樹嘛,有點吃力,金範可能會比佢好。直樹呢個角色,柏原崇演得入型入格,好難有人超越到佢。

男爵府

原帖由 SandyKL 於 10-7-20 01:16 發表
《惡吻》呢個劇本真有咁好嗎?

金賢重演憂鬱都勉強可以,演直樹嘛,有點吃力,金範可能會比佢好。直樹呢個角色,柏原崇演得入型入格,好難有人超越到佢。 ...

請問柏原崇果套叫咩名呀

洋房

我看漫畫版及日版動畫,台版未看過

雖然故事不俗,但有必要一拍再拍嗎?

水晶宮

我就覺得5需要la
原帖由 BASSMIO 於 10-7-20 16:03 發表

翡翠宮

其實翻拍都是中正全世界的荒..就是好劇本難求..要不是西片..蜘蛛俠...batman, matt damon套bourne identity...出到好多好多集..連幾十年前的a-team都翻拍..
連外國人都拿我們亞洲的無間道, 觸不到的戀人, 和午夜凶鈴去翻拍..

所以the point is..我想韓國班製作人..就是橋不怕舊.最緊要受..2來, 花樣男子當年這麼hit..縱使珠玉在前, 值博率也蠻高啊..

琥珀宮

《惡作劇之吻》係台灣既譯名,原著日本漫畫及劇名為《淘氣小親親》,日劇柏原崇演直樹已係1996年既事,後2005年台灣翻拍,大受歡迎。

我見大陸賣日版老翻都係寫住《惡作劇之吻》,而唔係《淘氣小親親》,《惡作劇之吻》呢個名認受性高好多,所以商人就咁改呢番個名。

原帖由 mouse0231 於 10-7-20 02:40 發表

請問柏原崇果套叫咩名呀

琥珀宮

政治界有兩岸三地,呢幾年,影視界亦都有,就係韓日台三地,大家翻拍對方既作品,尤其係韓日,有二個或三個不同版本既劇,我數得出有《情定大飯店》(韓日)、《不能結婚的男人》(韓日)、《花樣少男少女》(台日)、《花樣男子》(台日韓)、《惡作劇之吻》(韓日)。

好彩香港冇跟埋一份,實在太夠勒!

原帖由 BASSMIO 於 10-7-20 16:03 發表

洋房

日文原名叫「イタズラなKiss」,叫惡作劇之吻其實也不算有問題,因為男女主角情定就在那一吻

大宅

拍完又拍的原因是沒有好題材,我們回顧一下今年有沒有特出的韓劇。金庸D小說香港和內地不是拍完又拍嗎?

金賢重做学生時代的直樹是可以的,但那個女的就不知道了。本應真的很想看韓版的惡吻,但看了那個女主便有些少失望。不過我還是會看。

原帖由 SandyKL 於 10-7-20 20:23 發表
政治界有兩岸三地,呢幾年,影視界亦都有,就係韓日台三地,大家翻拍對方既作品,尤其係韓日,有二個或三個不同版本既劇,我數得出有《情定大飯店》(韓日)、《不能結婚的男人》(韓日)、《花樣少男少女》(台日)、《花樣男子》(台日 ...

大宅

台版好好多,因為有小綜依晨^^

公爵府

做形好靚仔

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100727&sec_id=462&subsec_id=465&art_id=14280942

琥珀宮

原來呢個叫鄭素敏,咁佢係最省鏡既湘琴咯。

我都係喜歡笑容滿面既金賢重,佢既笑容好溫暖!直樹嘛,要扮酷,睇唔慣。

男爵府

醒目開學勳章

睇慣左 依晨 + 元暢,
仲未接受到 鄭素敏 + 金賢重 呀 ~
更何況而家 無線每朝都播[惡吻2]

伯爵府

總覺得金賢重D戲麻麻(睇花男)... 睇D造型照..眼神都係好空洞呀..
我都認為柏原崇係最神似原作的直樹, 但佐藤藍子的琴子就真係太難頂 (花癡... ) 希望韓版唔好拍到好似花男咁,中後期變返典形老土韓劇啦..

首頁

尾頁

跳至