在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

我仔仔現時22個月了, 一直飲澳洲製造的雪印, 但現時他都快2歲, 還未懂多說些短句, 只懂說媽咪, 爸爸, 的基本, 但又不正, 學習又不專心, 所以首先想試下轉奶粉, 所以請各媽咪們提供下意見, 哪個牌子奶粉好一點, 謝謝

別墅

畀面勳章

想轉奶粉, 請提供意見

我仔仔現時22個月了, 一直飲澳洲製造的雪印, 但現時他都快2歲, 還未懂多說些短句, 只懂說媽咪, 爸爸, 的基本, 但又不正, 學習又不專心, 所以首先想試下轉奶粉, 所以請各媽咪們提供下意見, 哪個牌子奶粉好一點, 謝謝

別墅

之前就食雅培,2歲就做善兒加,
不過識唔識講嘢唔係咁關奶粉事架麻,
反而係平時有無多d同佢溝通,
通埋好多人都話男仔係講嘢慢d。

子爵府

我都想講食咩奶粉係同識唔識講嘢冇關架喎! 我個仔都係食澳洲雪印, 佢已經講到全句句子, 因為我地由佢細細個已經成日教佢講, 真係同奶粉完全冇關係!

別墅

畀面勳章

明白了, 先謝謝你們的意見呵, 我已經成日教佢, 但學得好慢, 可能真係要再用多d時間啦......

原帖由 yankaka 於 10-7-19 17:29 發表
我都想講食咩奶粉係同識唔識講嘢冇關架喎! 我個仔都係食澳洲雪印, 佢已經講到全句句子, 因為我地由佢細細個已經成日教佢講, 真係同奶粉完全冇關係! ...

別墅

畀面勳章

係呀, 好多人又講過男仔比女人慢好多, 好似我朋友個囡咁, 細我囝兩個月, 依家咩都識講, 我朋友講, 如果他識講得多野個時就煩喇...哈哈!!!

原帖由 shirley10521 於 10-7-19 04:04 發表
之前就食雅培,2歲就做善兒加,
不過識唔識講嘢唔係咁關奶粉事架麻,
反而係平時有無多d同佢溝通,
通埋好多人都話男仔係講嘢慢d。

複式洋房

其實吾關食咩奶粉事..
個個bb成長都吾同..
我囡歲半..佢識講野..不過講野加埋d bb話-.- 有時根本聽吾到佢講咩囉

首頁

尾頁

跳至