夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我好想找人傾一下。。。。
我地拍左4年拖,準備結婚了,已經安排好晒。
但有時諗諗下,當初係佢追我,我由個時到而家都冇話好鐘意好鐘意佢,人地成日話心跳既感覺,我好似冇。只不過係拍左幾年,好多野習慣左。。。不過佢對我好好,好就我。我地係好自然咁就去搞結婚既野。佢冇求婚。我身邊既朋友一聽到就話點解你要嫁,未求婚就安排結婚既。。。。我又冇咩要佢買晒介子跪地求婚既感覺。
係咪因為我唔愛佢?佢又唔浪漫,唔會搞surprise,咩都係我出聲佢就會做咁lor。。。
近期係度諗。如果唔同佢結婚,我會唔會認識到個更好的?更有錢,更有學歷?認識到下一個又未必對我好。。。。

想問結左婚既你地,會唔會有咁既感覺?

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 1# fukuoka_saga 的文章

有試過!但最終覺得自己無揀錯!雖然都有好多難題!不過我知我真心愛我老公!
爆愛車縫作

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

言下之意, 即係話你覺得未來老公吾浪漫,吾有錢,同埋讀書吾夠多.... 如果呢刻你都係咁諗... 咁你結婚後會有更多怨言.... 你重懷疑緊自己愛吾愛佢.... 我諗佢應該吾係好適合你啦, 結婚與否...真係要認真咁考慮清楚~

民房

前面永遠都有"最好"...但回頭時 又會唔會後悔呢
珍惜擁有的吧
平淡是福呀....

禁止訪問

畀面勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有諗過,會唔會唔嫁老公,可以搵個更好架呢...但亦諗,會唔會仲衰過佢....

男爵府

我老公都無求婚架,又唔浪漫,但不經不覺就快12年啦!一樣好開心!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你估真係做電視劇咁搞求婚咩,
我諗你問呢度好多人都應該答冇,
我都係冇求婚,只係好順其自然咁安排結婚,
有時都會諗,唔同佢一齊,會唔會有更好選擇,
不過我老公對我好好,好錫我,
我覺得搵唔到第個,我同佢拍拖三年拖,
結左婚都快四年

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 fukuoka_saga 於 10-7-18 21:32 發表
但有時諗諗下,當初係佢追我,我由個時到而家都冇話好鐘意好鐘意佢,人地成日話心跳既感覺,我好似冇。只不過係拍左幾年,好多野習慣左。。。不過佢對我好好,好就我。我地係好自然咁就去搞結婚既野。佢冇求婚。我身邊既朋友一聽到就話點解你要嫁,未求婚就安排結婚既。。。。我又冇咩要佢買晒介子跪地求婚既感覺。

呢段我同你完全一樣wo~咁岩既!!!!
不過我覺得你好似唔係好安於現狀~可能你愛佢,但同你憧憬既有d唔同姐....
1)假如婚後遇到你心目中既白馬王子~有心跳既感覺..你會唔要老公//後悔嫁比佢嗎??
2)如果而家你離開佢,第日搵唔到更好的~會後悔嗎???

其實無論揀1/2,都會後悔架啦~
你問心果句~你甘心一世都過而家既生活嗎?
如果ok就唔好諗咁多,開開心心結婚啦!!!如果唔甘心~建議你離開你bf一段時間慢慢諗清楚先決定....

我自己就好開心好滿意而家既生活,我地平淡但覺得幸福...冇心跳但有感動...冇好鐘意好鐘意佢,但冇左佢我寧願死...我地睇史力加都可以攬住喊成個鐘...
冇求婚~問佢幾時囉!!我話"我唔一定要嫁架,求婚我都唔一定應承..但總之唔求婚唔洗旨意娶我呀咁冇誠意..."結果我地結婚介指都拎左,求婚介指都未鑲好~~一樣開心!!!

我相信細水長流~平淡是福~~激情只係一刹,過後咪更加難維繫!!!
希望你知道自己想要d咩,得到幸福

大宅

平淡似水也是福!!!

別墅

其實我老公都唔浪漫又無求婚,但係我覺得佢對我好同鍚我,所以就咁同佢結婚喇...
女人最緊要搵個愛自己錫自己既人囉
原帖由 fukuoka_saga 於 10-7-18 21:32 發表
我好想找人傾一下。。。。
但有時諗諗下,當初係佢追我,我由個時到而家都冇話好鐘意好鐘意佢,人地成日話心跳既感覺,我好似冇。只不過係拍左幾年,好多野習慣左。。。不過佢對我好好,好 ...

子爵府

心跳?拍戲咩!咪怪我直
睇吓講得對嗎?
以前有個朋友同我講而家個男朋友爭少少,所以想搵個高大少少、靚仔少少、學識好少少、有錢少少、高尚少少的男朋友喎...........
我答佢....如有的話........人家都識搵個女仔個樣比佢靚少少、學識好少少、有錢少少、高尚少少啦使鬼要你呀

大宅

只不過係拍左幾年,好多野習慣左。。。不過佢對我好好,好就我。我地係好自然咁就去搞結婚既野。

你個人都好求其喎!呢D野唔係講玩架,害死人架!連自己鍾唔鍾意,愛唔愛都唔知,唔怪得而家咁多婚外情啦,自己用個腦諗清楚自己想要D咩,真係比你吹賬!

男爵府

我有朋友都話我是但...但係我都唔知應該有咩感覺先係算唔是但.....
當然如果結左婚,就唔會再諗咁多....結左婚之後出現一個令我心動既我都唔會放棄屋企既.
同埋我到左結婚年齡...差唔多30了,又想生bb.所以...怕如果再等....唔知結唔結得成....

唉...唔知點好.

原帖由 小虎88 於 10-7-19 13:54 發表
只不過係拍左幾年,好多野習慣左。。。不過佢對我好好,好就我。我地係好自然咁就去搞結婚既野。

你個人都好求其喎!呢D野唔係講玩架,害死人架!連自己鍾唔鍾意,愛唔愛都唔知,唔怪得而家咁多婚外情啦,自己用個腦諗清楚自己想要D ...

大宅

我老公一D都無浪漫過 但佢都對我好好 我地結婚差唔多6年了 佢平時唔好講驚喜啦 我生日買個生日蛋糕比我食 連火機都唔記得預備 我嬲到當場想掉左個蛋糕 但諗深一層 如果老公咁識花巧 可能佢又唔係忠於自己呢 LI個世界無完美既人 自己都唔係啦 平淡有平淡既好

複式洋房

我覺得您最好搞清楚自己係咪真係愛佢先決定結婚與否,而家既您仲十五十六,揀錯左之後又要後悔,唔通到時離婚/搞婚外情?

珍珠宮

陪月勳章

不如同男朋友坦白傾下?

男爵府

我有,佢話我講大話....
我想遲1,2年考慮清楚先.佢唔肯,之後快快手搞晒酒席....

原帖由 muybien 於 10-7-19 17:19 發表
不如同男朋友坦白傾下?

男爵府

e個我都有諗....對我花巧....即係對其他人都會..

原帖由 beanlala 於 10-7-19 17:08 發表
我老公一D都無浪漫過 但佢都對我好好 我地結婚差唔多6年了 佢平時唔好講驚喜啦 我生日買個生日蛋糕比我食 連火機都唔記得預備 我嬲到當場想掉左個蛋糕 但諗深一層 如果老公咁識花巧 可能佢又唔係忠於自己呢  ...

大宅

原帖由 fukuoka_saga 於 10-7-19 17:02 發表
我有朋友都話我是但...但係我都唔知應該有咩感覺先係算唔是但.....
當然如果結左婚,就唔會再諗咁多....結左婚之後出現一個令我心動既我都唔會放棄屋企既.
同埋我到左結婚年齡...差唔多30了,又想生bb.所以...怕如果再 ...

我有個朋友當年一樣係是是但但咁結左婚生仔,跟住婚外情、離婚一條龍。佢結婚嗰陣都話無論點都唔會放棄屋企和仔仔架(佢係奉子成婚),結果咪又一單,人都咁大囉,諗清諗楚先做決定,你而家等同買大細,想生BB?BB唔係你既玩具,係人一條生命,你要擺上你一生既責任去照顧和教導佢,你有無諗過呢?

首頁

尾頁

跳至