跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先見有d急急地, 諗住去大大啦, 點知all極都all唔出, 舊cc kick住係個肛門到, 攪左我成粒鐘...成頭成身汗... 最後all到有d出血tim...之後洗白白果陣摸到近肛門到紅左腫左, 不過又唔痛, 有冇人知係咩c? 係咪有痔瘡?? c6又冇生過痔瘡? 佢都唔識, 我駛唔駛睇下醫生? 係咪睇普通科醫生??
可唔可以比比意見? 唔該晒~

大宅

好媽媽勳章

肛門有粒肉先係痔瘡喎....抖一日飲多D水觀察吓先,唔放心就睇吓醫生啦!!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唉~~~我同樓主一樣,,,,,,d便便好硬...痾完紅左腫左..我已經飲好多水ka 啦........個次重以為自己生得tim......

男爵府

我都好急但又柯5到,好辛苦

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我同你們的問題岩岩相反, 呢幾多無啦啦輕瀉~ 痾到丫~ 唔想再痾!

別墅

唉....我都係.....><
又唔敢出力屙.....啱啱星期六谷咗好耐先谷到門口....但又頂住出唔到....想放棄唔屙.....抺嗰陣又抺到喺個出口頂住.....綷之夾碼谷出黎......好辛苦....又痛喎....又抺到有血......真係慘.....><
但我已經有食生果同飲好多水.....><

大宅

好媽媽勳章

我都係,辛苦到想死

原帖由 bigmo 於 10-7-18 22:33 發表
頭先見有d急急地, 諗住去大大啦, 點知all極都all唔出, 舊cc kick住係個肛門到, 攪左我成粒鐘...成頭成身汗... 最後all到有d出血tim...之後洗白白果陣摸到近肛門到紅左腫左, 不過又唔痛, 有冇人知係咩c? 係 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

自從上星期去唔到之後,而家去完都有血....#__#

& 好似腫左咁.....要用手禁返入去先覺得舒服,如不是會有"罪"住得感覺.........

別墅

早幾個星期, 我都有類似咁既情況... 可能, 我平時少食生果啦, 之後, 我每日起碼食兩個生果, 例如: 奇異果, 碑梨, 橙, 提子, 西瓜(西瓜驚涼, 一星期一次).. ok work 喎, 去得好ok 呀

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我已經飲好多水 &食生果一日一蘋果.....乜奇異果可以食ka 咩????

別墅

原帖由 adaleung0716 於 10-7-19 23:07 發表
我已經飲好多水 &食生果一日一蘋果.....乜奇異果可以食ka 咩????

奇異果& 橙有豐富維他命c, 所以對暢通大便有幫助架, 我無唸過唔食得奇異果, 而且, 依家都8個月, 西瓜都係咁食la,

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

OIC~~~原來食得ka...我好鐘意食ka....but唔記得when有人講唔食得奇異果.......哈哈~~~等我明天buy幾個先~~~~

大宅

原帖由 adaleung0716 於 10-7-19 00:10 發表
唉~~~我同樓主一樣,,,,,,d便便好硬...痾完紅左腫左..我已經飲好多水ka 啦........個次重以為自己生得tim......

而家一日食許多生果,菜, 都係all唔出, 睇書話條腸會郁得慢, 好慘.

男爵府

都係食多d 生果,乳酪都應該有幫助

大宅

我而家好番好多啦~真係要飲多d水, 因為我而家已經食緊糖尿既千八卡既餐單, 所以我日日都食2份生果既啦, 不過可能我本身都有便秘底, 所以差d囉. 希望你地都冇野啦~

洋房

我都系吖,我念系痔瘡初期囖.飲水,食生果都唔掂.都唔知點算好.

首頁

尾頁

跳至