論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

好辛苦呀!做死我喇!不過,我同時發現,阿Tatik姐真係好lazy, 個飯煲,熱水瓶,連插蘇都油淋淋!佢仲衰到放咗幾包飲過嘅檸茶响床下底!我哩兩日做到死死下就係執佢手尾!

伯爵府

好媽媽勳章

加油! 要撐住啊! 我以前都試過即炒工人, 頭果月就係做死, 又要返工, 99就只係負責煮餸咁大把, 我又要睇細路d功課, 仲試過一路手洗校服, 一路同佢哋默書, 12:00幾仲要拖地(因為99在, 所以要做), 要深信無咗條x婆, 自己都一定得. 十卜十卜!

男爵府

我都支持你,加油,我來緊8月6日亦要抄個bun bun, 請鍾點,希望一切順利!

男爵府

雖然辛苦, 但有滿足感~~~
加油~~
呢d日子, 我之前都過咗一個月
覺得自己好勁~~~

大宅

好媽媽勳章

越做越覺得果三千幾蚊比得好唔抵!

大宅

加油! 支持你

大宅

好媽媽勳章

加油! 要撐住啊!

別墅

我都試過兩次有工人走了, 幾個月無工人, 可能要湊孖仔,成日到快來港agent就通知我工人來唔到...又要再找>_<

無工人要湊仔又要做家務真係好辛苦, 我要返工, 好彩近同有媽媽幫手, 中午回家幫媽媽手餵一個吃午飯,跟住洗完碗趕返工.但無工人的日子唔知點解個 人在家free好多..心情舒服點.

加油! 加油! 希望早日找到個好工人.

男爵府

原帖由 mtqueenie 於 10-7-19 11:37 發表
越做越覺得果三千幾蚊比得好唔抵!

完全同意. 我自己都做左兩個月, 仔仔都有幫手做少少, 仔仔有時都唔想做, 但一話請番工人, 佢即刻反對(佢係工人揍大嘅). 所以自己調節吓邊啲唔使做咁密, 就無咁辛苦.努力.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

十卜樓主, 雖辛苦但心舒泰! 冇晒壓力!

大宅

撐你.

大宅

好媽媽勳章

我諗我地大部份都係因為要番工先請工人幫手揍小朋友,其實做家務唔辛苦,只要keep注清潔,唔會好難攪!今次係因為個工人之前冇做好,哩幾日辛苦D姐,多謝你地支持。

男爵府

畀面勳章

我今日都係沒有工人的第一天, 雖然辛苦, 但唔駛再看佢面色, 輕鬆晒, 而且我做得比佢快, 比佢好, 比佢乾淨, 唔好成日以為我無咗你唔得, 你哋唔好看少我哋香港女人, 我雖然係返工媽咪, 我湊女做家務煮飯一腳踼一樣得得得.

大家一齊努力加油呀!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mko2002hk 於 10-7-19 14:34 發表
我今日都係沒有工人的第一天, 雖然辛苦, 但唔駛再看佢面色, 輕鬆晒, 而且我做得比佢快, 比佢好, 比佢乾淨, 唔好成日以為我無咗你唔得, 你哋唔好看少我哋香港女人, 我雖然係返工媽咪, 我湊女做家務煮飯一腳踼一樣得得 ...

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

之前我個印印辭職, 當時我剛剛懷孕就要做晒全屋家務, 再加照顧一個4歲既小朋友, 但我都做得到, 所以各位加油, 做過後你會覺得佢地份工係極度舒服, 唔好俾班外傭睇死, 加油呀
ps : 我係一個在職母親

大宅

畀面勳章

你好勁! 我果陣大住個肚放工都照買餸煮飯, 雖然辛苦, 但無好似依家咁受工人氣.

我都好期待"無工人"既一天.

原帖由 leekung261105 於 10-7-19 14:42 發表
之前我個印印辭職, 當時我剛剛懷孕就要做晒全屋家務, 再加照顧一個4歲既小朋友, 但我都做得到, 所以各位加油, 做過後你會覺得佢地份工係極度舒服, 唔好俾班外傭睇死, 加油呀
ps : 我係一個在職母親 ...

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

別墅

加油!我雖然唔駛返工,但要湊兩個仔,家務,煮飯都要自己來,第一個月需要時間適應,因為好耐冇一腳踢,不過過左一個月後,開始順手好多,有時狀態唔好就全家人出街食,冇咩大不了.

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

原帖由 晟媽 於 10-7-19 14:47 發表
你好勁! 我果陣大住個肚放工都照買餸煮飯, 雖然辛苦, 但無好似依家咁受工人氣.

我都好期待"無工人"既一天.

無咩勁唔勁, 我相信如果你係我, 你都做得到

其實做家務一d都唔辛苦, 但奈何我要返工, 只好請工人

我都好期待兩個小朋友上中學時, 無工人既一日

大宅

今日都係我冇工人的第三天,我全日一個人做家務同湊兩個.噚日都好擔心,但係原來冇想象中咁辛苦囉.

今次係個公主自己話唔做陪$畀我都要即走.....有時諗..係咪我太harsh呢?但係佢D嘢都真係幾離譜,無分串..咁大個人,連戴bra都要我叫先戴.....樣樣,真係樣樣都要事先教先唔會錯...成日心神恍惚咁,有D嘢仲做咗都唔記得...
我要返工,已經開始找工人,星期日去過幾間睇,都唔arm 呀...真煩.

首頁

尾頁

跳至