親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

1.請問有沒有人知道由定山溪返札幌,如果不坐酒店專車,有甚麼車可以坐呢?在哪裏乘車呢?因為想check out 後多遊覽一會。

2.另外想問我住定山溪VIEW酒店,想去河童淵、二見公園,要怎樣去?乘坐甚麼車?請指教。

伯爵府

原帖由 timaliceching 於 10-7-21 12:42 發表
1.請問有沒有人知道由定山溪返札幌,如果不坐酒店專車,有甚麼車可以坐呢?在哪裏乘車呢?因為想check out 後多遊覽一會。

2.另外想問我住定山溪VIEW酒店,想去河童淵、二見公園,要怎樣去?乘坐甚麼車?請指教。 ...

在札幌個巴士總站有車去架, 返嚟都好方便, 不過你要睇行車時間,走了班車, 就要等吓, 你可以係定山溪個小小室內車站等車. 去定山溪睇河童唔洗好多時間(地方好細), 不過嗰度行吓睇吓影吓相浸吓腳先要多d時間, 你重可以買d蛋係公園個泉眼浸溫泉蛋架(我唔知個公園叫咩名.....)

複式洋房

登!登!登!
thanks,

請問有沒有人知道在我住的那間酒店去河童淵和二見公園可以怎樣去?遠不遠?(看地圖好似好遠,用不用坐車?)

原帖由 登!登!登! 於 10-7-21 15:24 發表

在札幌個巴士總站有車去架, 返嚟都好方便, 不過你要睇行車時間,走了班車, 就要等吓, 你可以係定山溪個小小室內車站等車. 去定山溪睇河童唔洗好多時間(地方好細), 不過嗰度行吓睇吓影吓相浸吓腳先要多d時間, 你重可 ...

伯爵府

好彩d野重係處, 間酒店地址是否定山溪溫泉東2丁目呀?如果係都唔駛坐車去河童大王及二見公園, 只係大家既位置就一東一西, 定山溪好細, 沿著一條區內大路(馬路)就可以行曬成個定山溪(二見公園行另一條分叉路), 淨行無野睇就幾悶幾遠, 但沿路都有野睇, 有景影相同浸腳, 記得數吓影咗幾多個河童像呀.....

喺有手信買嗰條街(主街)附近轉灣行一段路(有D遠)就可以到二見公園同見到河童大王像, 再行入D有二見吊橋, 風景OK架, 不過有蚊.....

你地可以係觀光協會個巴士站等車番札幌, 太曬可以在室內等車, 有埋行車時間表. 你地唔駛擔心架, 嗰度唔係好大架咋, 玩得開心D

我見人地浸溫泉蛋既公園唔係二見公園, 而係在一條斜路既下面,好似由手信街行出嚟嗰附近

複式洋房

登!登!登!

好多謝你的講解。

原帖由 登!登!登! 於 10-7-21 20:27 發表
好彩d野重係處, 間酒店地址是否定山溪溫泉東2丁目呀?如果係都唔駛坐車去河童大王及二見公園, 只係大家既位置就一東一西, 定山溪好細, 沿著一條區內大路(馬路)就可以行曬成個定山溪(二見公園行另一條分叉路), 淨行無 ...

首頁

尾頁

跳至