自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我見到有D媽咪佗住BB時勁食, 一個人食兩份早餐
我果時佗住BB就冇特別去食多野, 剩係注意食D有營養既食物, 唔好食咁多垃圾食品咋.
你地佗BB時同平時有咩唔同?

子爵府

醒目開學勳章

沒有,只是正常飲食
只是到了後期因食時會頂住,不能一次過食回之前的份量,便少食多餐了
原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-7-21 15:09 發表
我見到有D媽咪佗住BB時勁食, 一個人食兩份早餐
我果時佗住BB就冇特別去食多野, 剩係注意食D有營養既食物, 唔好食咁多垃圾食品咋.
你地佗BB時同平時有咩唔同? ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁就無呀
係而家仲有大半個月就生得就食得多少少左
之前日日都只得個早餐食得落,仲要係大X樂既,咁就食一份早餐
LUNCH同DINNA就只食細半碗飯同多少少既菜同少少肉就一日LA(食多DD都嘔)
零食見到都唔想食(而家間唔中食少少)
生果就好DD LA,一日都食到一個

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

陀女有!
陀仔無!

禁止訪問

侯爵府

哈哈,我一向大食的,佗B時仲勁食得!!!
我當時一個人食兩份早餐,午餐可以食曬一個碟頭飯加底!!!
臨生前體重75KG!!!!
BUT依家的阿四生活,體重仲輕過未有之時....48KG....

侯爵府

好媽媽勳章

好想, 不過唔得, 個姑娘成日恐嚇我, 要足我去見醫生 , 嚇到我唔敢食太多

侯爵府

姑娘都係為你好JAR~
唔係要飲糖水~~~

原帖由 jodylulu 於 10-7-21 15:23 發表
好想, 不過唔得, 個姑娘成日恐嚇我, 要足我去見醫生 , 嚇到我唔敢食太多

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

乜都食唔到~
到7個月~
每日最少 4-5次~
次次檢查都比姑娘鬧,因為輕咗好多~
8個月後都係每日食到一餐~mouth:
好彩個女出世都有6磅幾~

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 rilley 於 10-7-21 15:27 發表
姑娘都係為你好JAR~
唔係要飲糖水~~~

我明, 所以米成日就住就住law

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇喎, 同平時飲食一樣

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都冇呀! 食得太多會想 , 但本身可能太吸收, 所以自已肥左好多, 阿 B 就 7.3 磅.

伯爵府

我好你少少,我去到第五個月開始食到,但一路到生,都食唔到有味精嘅野,出街一定要食西餐,食蕃茄,飲檸水。

原帖由 chloemami618 於 10-7-21 15:34 發表
乜都食唔到~
到7個月~
每日最少 4-5次~
次次檢查都比姑娘鬧,因為輕咗好多~
8個月後都係每日食到一餐~mouth:mouth:" />
好彩個女出世都有6磅幾~ ...
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

最多係早 , 午 同 下午茶 食得勁少少, 晚餐就同平時差唔多, 因食得多少少會好脹同頂胃

水晶宮

勁食,最愛打邊爐..正

水晶宮

好媽媽勳章

有呀,陀3個都肥足60磅以上

首頁

尾頁

跳至