想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

有無JM同我一樣, 7月22日DAY1呀?
一齊加油呀~~!!

我想問下7月22日DAY1, 大約幾時排EGG呢?

我打算今個月開始量體溫+用紅D, 應該幾多號開始可以用紅D呢? 第一次用JA~!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我係第2個topic 搵返, 你cycle 係咪 m起第1日至 m 前 1日計?

1月-cycle29day
2月-29day
3月-28day
4月-32day
5月-30day...

咁你以最短果次28日計作開始, 由d 11 開始用, 測到去大約d 18左右 (你最長係32日) , 係 d 11-18 期間, 見到深粗就當日/第2日dodo , 之後隔日再dodo1-2次 . 另可以留意埋有無多分泌(如有, 都可以隔日dodo)

祝bingo~

大宅

原帖由 miffymiffy 於 10-7-22 11:25 發表
我係第2個topic 搵返, 你cycle 係咪 m起第1日至 m 前 1日計?

1月-cycle29day
2月-29day
3月-28day
4月-32day
5月-30day...

咁你以最短果次28日計作開始, 由d 11 開始用, 測到去大約d 18左右 (你最長係32日) , ...

係由 m起第1日至 m 前 1日計呀~~
想問咁我由day11開始check紅d? 係咪唔用晨尿架?咩時間check先最好呢?

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我係7月21日day1...尋日真係失望到呀...

我個cycle有34-36日架...上個月就係36日...最短都有34日...我都想問下...我黎緊應該day幾dodo最好呢?

仲有一個問題呀...如果見到深粗...同時係咪代表分泌最多既時候呢?

唔該晒~~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我 9/7 day 1 完, 19/7 又 day 1 呀!

原帖由 Bigtreewing 於 22/7/2010 11:00 AM 發表
有無JM同我一樣, 7月22日DAY1呀?
一齊加油呀~~!!

我想問下7月22日DAY1, 大約幾時排EGG呢?

我打算今個月開始量體溫+用紅D, 應該幾多號開始可以用紅D呢? 第一次用JA~! ...
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

大宅

原帖由 buzztigger 於 10-7-22 12:40 發表
我 9/7 day 1 完, 19/7 又 day 1 呀!

你7月19係唔係見鮮紅色血?? 係咪壓力大呀?

大宅

buzztigger..我認同Bigtreewing既講法...可能妳太緊張...未必係經血...

我地幾個都要放鬆d呀...

複式洋房

MIFFY: 我否幫我看下,以下是我這半年MM,
19/1~19/2 32日
20/2~22/3 31日
23/3~18/4 27日
19/4~16/5 28日
17/5~17/6 32日
18/6~20/7 33日
我想問我幾時開始用紅D去CHEKC排卵,我要加把勁先得,HAHA

複式洋房

21/7 DAY1,大家一齊努力

大宅

係呀...san san大家一齊努力呀~~~

大宅

me 15/7 day one .:;pppp:

別墅

我17/7 day 1,第3日開始少可以用護墊, 第5日已清晒,係咪唔正常,我已經遲左成個幾月先黎m,對上個次係9/5,我以前有7日先清晒。
係咪要睇中e調理?我驚好難bingo?

大宅

尋日23/7 day 1

大宅

我遲到SORRY!
我都REPOR先, 我7月21日DAY1, CYCLE30-32!!
姊妹們, 今個月又一齊加油了!

大宅

原帖由 peonychan04 於 10-7-23 10:34 發表
我17/7 day 1,第3日開始少可以用護墊, 第5日已清晒,係咪唔正常,我已經遲左成個幾月先黎m,對上個次係9/5,我以前有7日先清晒。
係咪要睇中e調理?我驚好難bingo? ...

我比你更少....我第4日清啦~
但多過3日都應該正常的~

大宅

原帖由 ^SANSAN^ 於 10-7-22 17:02 發表
21/7 DAY1,大家一齊努力

我地一樣!!=)

大宅

原帖由 Bigtreewing 於 10-7-22 11:53 發表

係由 m起第1日至 m 前 1日計呀~~
想問咁我由day11開始check紅d? 係咪唔用晨尿架?咩時間check先最好呢?

你最後都買左紅D~
時間最好係早10至晚8之間!
量之前2個鐘不要飲太多水~

大宅

原帖由 le.unefran 於 10-7-24 17:24 發表

你最後都買左紅D~
時間最好係早10至晚8之間!
量之前2個鐘不要飲太多水~

係呀, 最後都買左, hehe....唔該曬~~
不過都未必會好勤力, 因為公司派左我出去上course,
上10weeks呀...唔知會唔會中途中左呢, 哈哈

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

係鮮紅色的, 到今日都仲有D呀!
可能食佐天喜丸呀!

原帖由 Bigtreewing 於 22/7/2010 12:53 PM 發表

你7月19係唔係見鮮紅色血?? 係咪壓力大呀?
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

大宅

我7月22日day 1, 開始check體溫...
我都含口5分鐘...我溫度好低呀...
正唔正常呀?

7月21-day33- 36.56
7月22-day1-36.33
7月23-day2-36.44
7月24-day3-36.39
7月25-day4-36.25
7月26-day5-36.28

首頁
12345...9

尾頁

跳至