跳至

首頁

尾頁

複式洋房

男體育老師:攪婚外情+秘撈+說粗口+說粗口罵老婆+大話連編

女音樂老師:明知男體育老師有老婆都照攪+天主教徒+滿口謊言

他們有資格做老師嗎???!!!

大宅

你send 果個post我曾經都有睇過下,果位係咪佢老婆? 

複式洋房

原帖由 rainful 於 10-7-22 23:43 發表
你send 果個post我曾經都有睇過下,果位係咪佢老婆? 

YES,佢老婆。
做男人做到好似這位男老師這樣不負責任,有老婆都去滾,又去秘撈,又講粗口,又用粗口罵老婆,又在同事朋友面前講大堆大話掩飾。
做女人做到好似這位女老師這樣賤格,明知男老師有老婆都攪,又謊話連編,攪人家老公還罵人老婆。
難怪世風日下,道德淪亡!!!!
這樣的老師如何教導下一代??!!

大宅

原帖由 csc_y 於 10-7-23 01:38 發表

YES,佢老婆。
做男人做到好似這位男老師這樣不負責任,有老婆都去滾,又去秘撈,又講粗口,又用粗口罵老婆,又在同事朋友面前講大堆大話掩飾。
做女人做到好似這位女老師這樣賤格,明知男老師有老婆都攪,又謊話連編,攪人家老公還 ...

其實點解唔可以做秘撈?只要唔會在工作時間做就得,身為老師講粗口,我就接受唔到!:;pppp:

複式洋房

原帖由 rainful 於 10-7-23 02:37 發表

其實點解唔可以做秘撈?只要唔會在工作時間做就得,身為老師講粗口,我就接受唔到!:;pppp:

秘撈前必須向校長申請,要校長批准。男老師有不少秘撈,而且有時是請假秘撈,根本對學生和同事都不公平,無責任心!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你send 比我的pm, 我也有睇過, 就算如你所說是真, 我覺得閣下亦有點過份。

第一, 你說你不是當事人(男教師的太太), 你如何得知哪位男教師偷情、說粗言罵太太、講大話? 他太太對你說或你在床下底偷看?

第二, 職場上有很多人會講他人是非、中傷同事, 可能你看得少。(或你現在就是用此手段...)

第三, 如果你說他們沒有做老師的資格, 難道你有嗎? 不斷在bk開不同的topic 講哪2位老師, 事實是否如此? 我們不知道, 聽一面之詞, 亦對這2位主角不公平。

仇恨令人喪失理知, 是時候放手了.....
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

原帖由 wawaliluk 於 10-7-23 17:32 發表
你send 比我的pm, 我也有睇過, 就算如你所說是真, 我覺得閣下亦有點過份。

第一, 你說你不是當事人(男教師的太太), 你如何得知哪位男教師偷情、說粗言罵太太、講大話? 他太太對你說或你在床下底偷看?

第二, 職場 ...

是你主動叫我PM你,你大可不用叫我PM你,更不用回我。
如果你看清楚那TOPIC內最後幾段留言,你同樣會知道那位男教師偷情、說粗言罵太太、講大話。若我是床下底那位,你那麼肉緊,你是主角?或是他們的親朋好友?
若你看清楚內容那TOPIC內容,男教師的太太知道兩位男女主角有看那TOPIC。若是一面之詞或有錯誤,兩位男女主角已經上來更正,男教師的太太還膽敢繼續留言?
兩位男女主角有資格論公平嗎?
婚外情+請假秘撈,對家人,對同事,對學生,公平嗎?

大宅

請pm我,

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 csc_y 於 10-7-24 13:29 發表

是你主動叫我PM你,你大可不用叫我PM你,更不用回我。
如果你看清楚那TOPIC內最後幾段留言,你同樣會知道那位男教師偷情、說粗言罵太太、講大話。若我是床下底那位,你那麼肉緊,你是主角?或是他們的親朋好友?
若你看清楚內容那TOPIC內容,男教 ...

我真是沒有叫你pm 我, 我只是問過你是狗男女老師的什麼人.....

我只不過路過, 見此topic你有甘大怨氣, 點知你pm 我, 說你是那2位老師的 "同事"。

我覺得你身為 "老師", 就算那2位男女老師真是有婚外情、真是說粗言罵他的太太、真是講大話, 真是做秘撈的工作, 亦不值得做 "老師" 的你, 狂開topic 數臭他們。 本人覺得閣下有點失心瘋。

事關以正常來說, 假如我知道我的同事有婚外情, 最多在同事之間互傳, 不會上網寫臭他。亦沒有這麼有本事, 查得到他們現居何處....

所以直覺你是他太太, 所以有這麼大的心結, 希望你能早日解開心結, 放下仇恨, 要知這樣做只會"親者痛, 仇者快"。

最後本人亦不會再作任何回應, 以免變成罵戰.....
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

樓主,你咁勇上嚟講佢地,不如講埋佢地係邊間學校啦,不過咁,呢D都係佢地自己既私事,如果無影響到工作表現,而佢地響學生面前又做好自己場戲(打好自己份工),咁你都耐佢地唔可何,老師唔係聖人,我讀中學果陣都有一對老師係咁,佢地有時仲會響學校眉目傳情,不過上堂既時間佢地都會好用心教書

大宅

我又覺得講下無壞,樓主只係上來抱不平啫,可能言詞上面的確大膽咗,但呢個TOPIC又無開佢哋名.我覺得無乜問題丫,至少版主都無del

複式洋房

原帖由 wawaliluk 於 10-7-24 19:46 發表

我真是沒有叫你pm 我, 我只是問過你是狗男女老師的什麼人.....

我只不過路過, 見此topic你有甘大怨氣, 點知你pm 我, 說你是那2位老師的 "同事"。

我覺得你身為 "老師", 就算那2位男女老師真是有婚外 ...

樓主說的topic, 我之前都看過。樓主將部分內容寫出來, 都要男女主角的事臭, 才會被人數臭, 唔臭又如何數呢? 又唔見數吓其他人?
可能樓主同男女主角以前有過節o卦~~
btw, 你話路過, 但話樓主失心瘋, 都好無品喎~~ 似乎你想挑起罵戰~~觀乎你的怨氣比樓主還重, 直覺上你似男女主角, 又或是他們的家人或朋友~~

大宅

我都覺得講下無問題,大家得個知字! 人是有選擇權的,你鍾意的,可以選擇看; 你不鍾意的,可以選擇不看!

大宅

嘩, 甘大件事, 邊間學校?

原帖由 csc_y 於 10-7-22 22:54 發表
男體育老師:攪婚外情+秘撈+說粗口+說粗口罵老婆+大話連編

女音樂老師:明知男體育老師有老婆都照攪+天主教徒+滿口謊言

他們有資格做老師嗎???!!! ...

複式洋房

原帖由 chrislpy 於 10-7-24 21:09 發表
樓主,你咁勇上嚟講佢地,不如講埋佢地係邊間學校啦,不過咁,呢D都係佢地自己既私事,如果無影響到工作表現,而佢地響學生面前又做好自己場戲(打好自己份工),咁你都耐佢地唔可何,老師唔係聖人,我讀中學果陣都有一對老師係 ...

公開就無謂了,我pm給人,都被人罵。
自由廣場&夫婦情感那面,公開聲討狗男消防員,都沒事,還大把人撐,又唔見人們罵那群正義的人(例如宿x,小虎豬媽x,simone.etstorx等人)。消防員都被人聲討,相反,教育人士就有人撐,奇奇奇?!

複式洋房

原帖由 小傻瓜 於 10-7-25 10:01 發表

樓主說的topic, 我之前都看過。樓主將部分內容寫出來, 都要男女主角的事臭, 才會被人數臭, 唔臭又如何數呢? 又唔見數吓其他人?
可能樓主同男女主角以前有過節o卦~~
btw, 你話路過, 但話樓主失心瘋, 都 ...

那位bk媽這麼大反應。想返又奇怪,正常人第一個反應是叫我pm,但她一黎不是叫我PM,而是問我是他們什麼人,奇奇奇?!你的猜測

鍾意你這句:都要男女主角的事臭, 才會被人數臭, 唔臭又如何數呢?

豆腐不會臭,是臭豆腐先至被人話臭!!

複式洋房

原帖由 notthere 於 10-7-25 10:49 發表
我都覺得講下無問題,大家得個知字! 人是有選擇權的,你鍾意的,可以選擇看; 你不鍾意的,可以選擇不看!

複式洋房

原帖由 wawaliluk 於 10-7-24 19:46 發表

我覺得你身為 "老師", 就算那2位男女老師真是有婚外 ...

如果是我看錯了,PM了給你,我說:對不起!!

伯爵府

好媽媽勳章

我無乜興趣知這件事
不過樓主你也用不著把post開完又開吧?
況且, 點解對同事的事咁八卦, 我覺得, 也不見得係一個好教師應有的榜樣

我們要教小朋友唔好濫上網上途徑來處理私人恩怨, 我想, 教師首先還是正其身. 好多野, 唔可以句"八卦"就可以合理化. 我們常怨現在社會風氣唔好, 實在每人都要出少少力, 唔好再做壞榜樣.

人地感情問題係人地的事, 佢地要受甚麼懲罰, 是他們自己家人的問題, 不是"觀眾"的問題

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至