母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛買左個AVENT手泵返來打算吃D返工時泵奶比BB飲,之前一直都系埋身餵。昨晚試泵左一次,泵左70分鐘先泵到150ml,超慢啊~~~!!!甘樣ge話遲D返工個陣真係唔掂。所以想請教各位有經驗ge人奶媽,點樣先可以泵快D啊?(希望盡量詳細講講成個泵奶過程)。thx~~

1.泵完一邊再換另一邊定系左右左右甘輪流泵?
2.泵ge時候系唔系不停甘一下一下泵會快D?
3.引奶陣要兩邊一起引定只引一邊就得?
4.你地通常可以引到幾多次奶陣ga?

因為新手,所以好多問題

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 茂哩媽 於 10-7-23 00:18 發表
剛買左個AVENT手泵返來打算吃D返工時泵奶比BB飲,之前一直都系埋身餵。昨晚試泵左一次,泵左70分鐘先泵到150ml,超慢啊~~~!!!甘樣ge話遲D返工個陣真係唔掂。所以想請教各位有經驗ge人奶媽,點樣先可以泵快D啊?(希望盡量詳細講講成個 ...

你係唔係第一次用泵呀? 我初時都花好多時間去泵, 因為未習慣! 應該咁講, 你要比時間個泵同你, 大家要互想適應! 力度, 時間個個都唔同, 好難講比你知!

我就一開始就泵, 太懶啦, 如果可以你最好按摩下個胸先/ 引奶陣, 我就唔識引奶陣, 只係泵十幾下就噴奶反應, 泵到咁上下, 出奶慢左我都照泵, 泵多5mins就會再有第二次噴奶! 兩次之後多數清晒!

我多奶時試過30mins 泵到16 oz, 而家少左奶, 30mins都泵到11 oz!
練習下用個泵, 熟能生巧! 加油!!

今晚又OT!!!!

別墅

.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊