嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近e一兩個月我阿仔都唔係好肯飲咁,時常迫佢都飲唔晒,諗緊好唔好轉第二隻.....
你地有冇咁情況呀?

別墅

冇bb食緊惠氏3號嗎?
Please tell me食得好唔好.....

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實你咁樣問其他人,作用不大喎,因每隻奶粉都有小朋友吃得好,但都有小朋友吃得唔好,最緊要睇你小朋友同嗰隻奶粉夾唔夾啫,同埋肯唔肯吃啫,你小朋友依家吃緊某牌子奶粉唔好,咁你咪幫區轉下咯,有得一歲以上轉奶粉對小朋友既影響不大既,好過自己響度擔心喇
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

別墅

唉! 我都想轉,但仲有好多存貨未飲完

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 hoho79 於 10-8-2 12:05 發表
唉! 我都想轉,但仲有好多存貨未飲完
若然系咁,唔轉都無問題喇,小朋友有咁大,奶只系次要,你俾多啲固體區吃仲好喇,小朋友每次飲得少,你可以少量多開,我個女依家兩歲半,出世以黎唔多過6安,依家飲奶最多都系4安,但區吃固體好好,所以我唔擔心區飲幾多奶,即使區唔飲,我都唔覺系問題
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我已經轉了,因我覺得太多泡,成日都搖唔溶.我阿b都唔like,本來我大仔都係食惠氏大的.不過唔知點解而家3號變成甘,未轉之前阿仔都唔係好食.
轉左已經好d了.

別墅

我都覺得好難溶

珍珠宮

原帖由 hoho79 於 10-8-2 18:51 發表
我都覺得好難溶

我個女歲半開始食3號

沖奶時要用暖水, 每殼奶粉都要慢慢"審"入奶樽, 唔好成殼"kum"入樽
審晒咁多殼奶粉之後, 檸好個樽大力搖, 個b都大個, 唔怕d奶有泡0架.

別墅

我個仔細細粒,食得太飽或唔中意就 , 有時仲 得好誇好恐怖, 想佢肥D都唔得

首頁

尾頁

跳至