自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

沙田水塘撈起男屍
證實是失蹤青年2010年07月27日 (07:32 am)

沙田下城門水塘兩名青年上周四,遇山洪被水冲走失蹤,今晨約 6時,蛙人在水塘撈獲一具屍體,用小艇運送搬返上岸,警員立刻用帳篷遮蓋屍體,進行初步檢查。經家屬到場認屍後,證實是其中一名失蹤青年朱嘉柱( 21歲)。家屬認屍時痛心嚎哭,即場進行拜祭。

至於另外一名失蹤者梁浩文( 19歲),至今仍未有消息。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

之前見朱家拋西瓜落水塘, 真係唔好唔信邪, 第一個揾番係姓朱青年先!!!

複式洋房

醒目開學勳章

好悽涼呀!!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 loveBB旦 於 10-7-27 10:00 發表
真係唔明d人黑色暴雨重釣魚?
個日本來風和日麗 又冇風球......個黑雨黎得太急啦

琥珀宮

個日個天氣變化得好快, 好急, 4:30 我都要出街, 都係天好黑, 似要落大雨, 到5:3X 都掛埋黑雨lu, 一小時內由黃,紅,黑雨咁剎埋黎!!

珍珠宮

原帖由 loveBB旦 於 10-7-27 10:00 AM 發表
真係唔明d人黑色暴雨重釣魚?
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望快D搵埋另一位啦

珍珠宮

原帖由 newchun 於 10-7-27 10:22 發表
希望快D搵埋另一位啦

希望搵到另一位是生還的, 雖然好渺茫, 但都希望奇蹟出現.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 cy101 於 10-7-27 09:58 發表
之前見朱家拋西瓜落水塘, 真係唔好唔信邪, 第一個揾番係姓朱青年先!!!

早2晚我先同老公講, 用西瓜會唔會好d

男爵府

睇完新聞, 好心噏...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

心好up.

大宅

so sad hope they can find the other one soon!

公爵府

畀面勳章

回覆 1# Sto 的文章

公爵府

真係好心up

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

果日既天氣真係突變架,聽我媽講4點幾仲想帶阿b去街,點知一落街就行晒雷甘,我媽先無去咋,佢話真係好彩,唔係出左街都唔知有無車回家.

唉..釣下魚都出事,真係無人想.

侯爵府

好媽媽勳章

講真 甘多日都預左 空多吉小, but 真係搵到都好心up 希望另外個男仔都快d搵番la, 真係 大好青年 1路好走
原帖由 nono76 於 10-7-27 11:55 發表
果日既天氣真係突變架,聽我媽講4點幾仲想帶阿b去街,點知一落街就行晒雷甘,我媽先無去咋,佢話真係好彩,唔係出左街都唔知有無車回家.

唉..釣下魚都出事,真係無人想. ...

侯爵府

好媽媽勳章

我都有同老公講 why唔用西瓜 好靈
原帖由 miffymiffy 於 10-7-27 11:02 發表

早2晚我先同老公講, 用西瓜會唔會好d

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至