自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

近來枕頭,沖完涼,梳下頭都有甩出黎ga頭髮,頭髮明顯薄左,有冇媽咪有類似經驗呀:-( ,

大宅

UP:-(

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 hinhofion 於 10-7-28 10:08 發表
近來枕頭,沖完涼,梳下頭都有甩出黎ga頭髮,頭髮明顯薄左,有冇媽咪有類似經驗呀:-( ,

咁甩左出來d位置會唔會有生返d毛毛出來呀?有好多小朋友換胎毛都係咁一路甩一路生返出來,有d小朋友頭髮越甩就越生得密,你留意返有冇甩到光左者,如果甩到一撻撻光左唔生返出來就係病態去睇醫生lor.
<br><br>

大宅

係5係換頭髮,退毛。。。。

大宅

原帖由 hinhofion 於 10-7-28 10:08 發表

我諗你唔使咁擔心,我囡囡兩歲時都試過,睇過兒科醫生,皮膚科專科,中醫到找唔到原因,阿囡脫髮時平均地脫,成個頭d頭髮簿晒,睇到我都好心痛,但又找唔到原因,醫生淨係話唔使擔心,脫一排就無事,整整脫了一年,才停上脫,之後再生返d髮質無之前咁好....唉!!!!

大宅

原帖由 wunhei 於 10-7-28 11:33 發表

我諗你唔使咁擔心,我囡囡兩歲時都試過,睇過兒科醫生,皮膚科專科,中醫到找唔到原因,阿囡脫髮時平均地脫,成個頭d頭髮簿晒,睇到我都好心痛,但又找唔到原因,醫生淨係話唔使擔心,脫一排就無事,整整脫了一年,才停上脫,之 ...

我呀女就係咁la,唔係一忽忽咁甩,係平均咁甩,頭髮薄晒 ,我想請問你呀女有冇甩到冇乜頭髮呀?好擔心呀:-(

大宅

唔該晒大家解答先:cry: ,係咪冇剃過胎毛,會有機會咁呢?

大宅

原帖由 hinhofion 於 10-7-28 12:56 發表

我呀女就係咁la,唔係一忽忽咁甩,係平均咁甩,頭髮薄晒 ,我想請問你呀女有冇甩到冇乜頭髮呀?好擔心呀:-(

阿女脫髮果一年真係無咩頭髮咁掣,事隔兩年而家生返, D髮質唔係好靘亦都唔太濃密,相比佢之前未脫髮的差很遠,但係都無計~~

大宅

原帖由 wunhei 於 10-7-28 13:39 發表

阿女脫髮果一年真係無咩頭髮咁掣,事隔兩年而家生返, D髮質唔係好靘亦都唔太濃密,相比佢之前未脫髮的差很遠,但係都無計~~

好唔開心呀:cry: .......

大宅

原帖由 hinhofion 於 10-7-28 12:57 發表
唔該晒大家解答先:cry: ,係咪冇剃過胎毛,會有機會咁呢?

我諗唔關事,因為我阿女都有剃胎毛~~

首頁

尾頁

跳至