自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

行佢後面真係兜面咁吸哂. 唔明d人食少一陣都唔得.

子爵府

其實企埋一邊食完先行唔得既咩?

有D人中意係人多既地方食, 真係避都無得避!!同埋D煙頭好容易'辣'到人, 特別係D小朋友!!好討厭!!

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

我見過有d人搭巴士, 預備落車已經'擔'住支煙, 一落車即刻點著佢....

大宅

Totally agree. :;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 Jameskey 於 10-7-29 13:19 發表

有D人中意係人多既地方食, 真係避都無得避!!同埋D煙頭好容易'辣'到人, 特別係D小朋友!!好討厭!!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都好怕 mouth:

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 10-7-29 13:46 發表
我都好怕

其實佢地死就好啦~ 唔好搞到我地班唔食煙既人嘛~

(sorry, 電腦壞, 可能 一次出三個post~ )

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 Jameskey 於 10-7-29 13:19 發表

我個仔都試過係咁,俾呢D無公德心人士的煙頭'辣'親
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

唯有祝福班pk快d死!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

yes!!wana threw a stone at them when I behind them

原帖由 jessislaulau 於 10-7-29 13:38 發表
不時都遇到d咁既情況,真係好討厭

男爵府

畀面勳章

嘩,真系多謝你開呢個post,我想講好耐呀!!

咪系囉,你吸毒氣就好啦,做咩要我地陪你一齊吸丫??!!!

應該规定吸烟嗰陣,唔該揾個袋笠住個頭,吸番自己喷出來啲癈氣,等他们感受下被逼吸二手烟嘅滋味。

無错,吸烟系你嘅自由,但我都有自由呼吸新鲜空氣架!!!

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-7-29 13:07 發表

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

其實要食ga咪企埋一邊食完先行囉 都唔哩吓街都仲有其他人:;pppp:

侯爵府

me too!!!
依家推bb車仲憎多d~~
試過有次有個男人係前面食煙,我又唔知佢食煙,一吸氣,中曬!!都唔知阿b吸唔吸到.....
我就潑兩野,居然俾人話潑咩潑!!!
我就話返佢,你食得,我唔潑得呀?報警拉我呀!!!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-7-29 13:07 發表

有時搭小巴 or 巴士, D 人排住隊食, 如果排著佢後面就慘喇! 吸晒佢 D 二手煙. :;pppp:

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有人撘都食Tim
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

我最憎女人一路行一路食煙,成隻雞格,我好多朋友都同我一樣咁講,如果睇到呢段嘢嘅食煙女士們,你地可以照樣一路行一路食煙,我阻止吾到你,但係亦都阻止吾到我有呢種諗法。

有次係日本(閙市)見到有個差人拉住個一路行一路食煙嘅男人,要佢企定定食完先好行,原來係日本吾可以行住嚟食煙,我諗係限於閙市/市中心/多人地方,香港幾時可以做到呢?

複式洋房

好媽媽勳章

我唔係怕呢d人,我係超討厭呢d人,每次我返工放工,等巴士的周圍都總會有呢d人係我身邊食,好人好姐的時候我會行快2步追過佢,而家大住個肚唔夠佢黎,硬食!好無奈!

食二手煙仲衰過食煙果個人呀,點解d人咁缺德...

總有係....我會俾面色佢地睇,用手bu一bu,俾佢地知道我唔like,你有權食煙,我都有權say no.

大宅

我多數會爬佢地頭,行係後面真係會「硬食」,咪搞

爬頭時,重會掩住個鼻加埋大大聲咳

大宅

果D真係正賤人

首頁

尾頁

跳至