自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都係咁做架.

原帖由 whitecatcat2002 於 10-7-29 15:16 發表
我多數會爬佢地頭,行係後面真係會「硬食」,咪搞

爬頭時,重會掩住個鼻加埋大大聲咳

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢地真係食遲一陣都會死咁呀.

原帖由 myww 於 10-7-29 13:25 發表
我見過有d人搭巴士, 預備落車已經'擔'住支煙, 一落車即刻點著佢....

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

而家超勁爆多

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 hea 於 10-7-29 14:49 發表
嘩,真系多謝你開呢個post,我想講好耐呀!!

咪系囉,你吸毒氣就好啦,做咩要我地陪你一齊吸丫??!!!

應該规定吸烟嗰陣,唔該揾個袋笠住個頭,吸番自己喷出來啲癈氣,等他们感受下被逼吸二手烟嘅滋味。

無错,吸烟系你嘅自由,但我都有自由呼 ...

絕對贊成, 真係可以既話, 佢食死都唔關人事!!:;pppp:

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

禁止訪問

伯爵府

我都好憎呢啲人形火車頭,早幾個月我就被一個洋鬼子既煙辣到我,即刻起咗個水泡,佢不單只冇道歉,仲望吓我,又望吓支煙,跟住若無其事咁繼續行,我慶得濟,即刻標前好大聲咁同佢講,叫佢小心支煙,佢當堂成個呆咗,我諗佢係估唔到我會丙佢,但我個刻真係好慶!

後生時,有次坐巴士,被人辣穿咗條裙,嗰條仲係新著架~~

大宅

好媽媽勳章

係囉, 請冇公德心, 呢D人真係冇. 行埋一邊食唔得架咩

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

me too, use the hand to get rid of the smoke!

原帖由 whitecatcat2002 於 10-7-29 15:16 發表

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁似我既!
原帖由 whitecatcat2002 於 10-7-29 03:16 PM 發表

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果同阿囡一齊遇到呢d人,我就會好大聲同阿囡講,"阿囡快d帶返個mask,呢度臭臭,快d走阿!" 等成條街d人都俾住個"煙產"

大宅

好多時一有車即拋支煙在地, 變態....

原帖由 meiling222 於 10-7-29 15:04 發表

有時搭小巴 or 巴士, D 人排住隊食, 如果排著佢後面就慘喇! 吸晒佢 D 二手煙. :;pppp:

男爵府

畀面勳章

唔止甘,仲要含住最後一口烟,上到車上面先喷番出來,搞到成車都充滿啲臭烟味!!

原帖由 cvcheung 於 10-7-29 16:08 發表
好多時一有車即拋支煙在地, 變態....

侯爵府

記得有次香港已經實施咗室內禁煙。

咁我地同99去街市樓上嗰D熟食檔食飯,隔離枱班人飲啤酒食煙,佢地有4個男人,3個人無再食,仲有一個食,咁我咪啤住佢囉,佢衰到仲特登吹D煙過嚟。
我就啤得佢仲勁,叫伙記換個位﹠投訴,同伙記講[你吾叫佢停食煙,我就CALL食環處],叫極都吾聽喎,飲大2杯屎水係到嘈我地喎,又喊打又成喎,諗起都幾攪笑。

我老公[夠膽就埋嚟打我]
食煙男[吾順呀,隻抽吖]
我老公[衣家你喊打嘛,你過嚟打我吖]
食煙男[過嚟隻抽吖]
佢地講嚟講去都係嗰句,不少於20次,食煙男一路喊打人在先,但一路個PATPAT黐住張櫈實一實,跟本無企起身嘅意圖。

後尾佢地當中話得事嘅人走埋嚟SAY SORRY,話個細飲大2杯亂咁嘈,又咁又咁,講咗成半粒鐘。

之後問返老公咁大膽叫人埋嚟打你,佢話如果對方真係埋嚟,佢隻手指篤到我,我就瞓低响地下,跟住報警囉咩事呀,睇吓邊個蝕底。

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 hellomag 於 10-7-29 15:12 發表
我最憎女人一路行一路食煙,成隻雞格,我好多朋友都同我一樣咁講,如果睇到呢段嘢嘅食煙女士們,你地可以照樣一路行一路食煙,我阻止吾到你,但係亦都阻止吾到我有呢種諗法。

有次係日本(閙市)見到有個差人拉住個一路行一路食煙 ...
香港如果都一樣拉一路行一路食煙既人就好LU

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

有一次我過馬路時,被那青年人支煙燒到隻手,因為佢掛住睇車,所以唔少心燒到我,當時我覺得好痛,咪一聲好無搞錯,之後佢還罵我係我衝落佢到,對唔住都無一聲,還罵我,到現在隻手還有著那次的傷口變成墨,你地話是否在街上都要禁止吸煙,我個仔細時都有在街上被大人的煙燒到,感覺係卓熱很久才會散,政府應該禁止市民在街上吸煙。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 10-7-29 13:46 發表
我都好怕
me too

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-7-29 13:07 發表
行佢後面真係兜面咁吸哂. 唔明d人食少一陣都唔得.
我至憎呢d人 ! 要食, 在街企定響"香爐" (垃圾桶)度食啦 !!! 仲有一種人都好衰格, 就係在巴士站食! 條街已經又局又熱, 加埋果d死人煙味, 差d透唔到氣

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有時黑起來,爬完佢頭,前面有另一個剷...根本成條路都係,所以爬極都係要「硬食」,好慘...

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至