論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

我今日"的"個工人上去,因為件公主早兩日話比一個月時間我去搵新工人,佢唔做.第二日我同佢講你諗清楚,full contract is better than broken,因為你搵新老板,人地看你斷約都唔好,我叫佢今日早上比答覆我.點知佢話放完假晚上回來才告知我,吹脹!跟住就話要get back passport去銅鑼灣辦手續匯款番印尼(不過我唔信),之後我好慶!!因為佢點到我陀陀寧!我就比本passport佢,之後我話好有問題,你最好同我一起去agent度.不過呢間"筍野"agent唔會企係你邊幫你,問他們工人走啦,我屋企有小朋友要照顧,係新工人到前有什麼援助,他們說沒有.送走佢比機票佢係要14天有效和可改日子的機票.又話同工人傾過,最多做到9月尾,多個月都唔留,10月頭要走,因工人的老公想佢返去.吥!甘矜貴唔好走到香港挨苦啦,係我度做左一年.Agent 唔helpful!宜家我要即刻搵過第二間agent!激死!
Agent唔會試下了解大家的情況,唔會幫我!

大宅

呢間黑店係邊 ???

大宅

好可能食咗工人茶禮,幫佢搵新工,又有agent費收!!而家啲工人好識玩嘢,識搵jetso權利,不過完全冇義務責任!!

男爵府

"現成"同"家居寶"係同一個老細, 我係"家居寶"請過2件, 個個都係佳品, 公司只會幫d妹講說話, 偷野, 借錢佢地都話好平常, 曲都變直, 究竟係咩agency?????

洋房

所以就係垃圾Agent!
原帖由 ching828 於 10-7-30 14:23 發表
"現成"同"家居寶"係同一個老細, 我係"家居寶"請過2件, 個個都係佳品, 公司只會幫d妹講說話, 偷野, 借錢佢地都話好平常, 曲都變直, 究竟係咩agency????? ...

首頁

尾頁

跳至