嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

CREAM黎計邊隻好用D?
邊到買平D?
THX THX

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

舒特夫 好用D,因為我個女對qv敏感

大宅

我個女最初用QV..反而愈用愈差..
之後轉左CETAPHIL..
好好多..夠潤又唔LUP...
見仲有D 淨想轉番QV..點知又衰番..
以後唔敢啦~~~

大宅

卓越算唔算平?

大宅

我囝囝由出世至現在歲半都係用舒特膚,皮膚好好,夏天用lotion搽身,cream搽面,冬天就面&身都搽cream

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我係美國買返黎仲平D...$160而且係453G

大宅

舒特夫英文係咩?
邊到有得買?

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

Cetaphil
原帖由 rikolee 於 10-8-1 17:15 發表
舒特夫英文係咩?
邊到有得買?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢叫 舒特膚 cetaphil

我仔本身有濕疹, 面面及濕疹位就一定要搽 佢只 cream

QV cream 就用來搽 d 大面積, 即係 patpat, 身體位置

子爵府

manningx aqueous cream $3x 一大盒!
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

子爵府

原帖由 cherry_hang 於 10-8-1 08:38 發表
我係美國買返黎仲平D...$160而且係453G

請問你係咪經網上訂購??
我係一個網到訂加埋運, 一樽 AUD16.99 連埋運費AUD11.58 TOTAL AUD28.57 而家HKD 1=AUD7, 咁計返一樽550G 的都只係HKD200 , 平過HK買好多。

https://www.epharmacy.com.au/searchresults.asp?searchsection=products&terms=cetaphil&stype=NP&expand=0

大宅

原帖由 $錢BB$ 於 10-8-2 03:42 發表
Cetaphil

thanks~
卓越有無得賣?

男爵府

原帖由 豬BBBB 於 10-8-2 06:12 發表

請問你係咪經網上訂購??
我係一個網到訂加埋運, 一樽 AUD16.99 連埋運費AUD11.58 TOTAL AUD28.57 而家HKD 1=AUD7, 咁計返一樽550G 的都只係HKD200 , 平過HK買好多。

https://www.epharmacy.com.au/searchresults.asp?se ...

我都係訂la間呀,不過最近唔比訂550g啦,只可以訂250g咋,因為唔比上機呀~唔知你係唔係呢?

大宅

好媽媽勳章

回覆 1# pccandy2000 的文章

Hi, may I know which one is better?
Lotion, moisturising cream or intensive moisturing cream?
Thanks

子爵府

原帖由 pccandy2000 於 10-8-3 03:11 發表

我都係訂la間呀,不過最近唔比訂550g啦,只可以訂250g咋,因為唔比上機呀~唔知你係唔係呢?

吓, 我唔知呀, 因為上一次一訂訂咗2樽550G, 所以唔知有咗新規例...

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

moisturising cream

原帖由 raid0101hk 於 10-8-3 10:20 發表
Hi, may I know which one is better?
Lotion, moisturising cream or intensive moisturing cream?
Thanks

伯爵府

亞囡兩隻都用唔到,一搽,皮膚就發紅...
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

大宅

甘最後用邊隻先OK?
原帖由 waiting046 於 10-8-3 21:44 發表
亞囡兩隻都用唔到,一搽,皮膚就發紅...

伯爵府

最後用mustela for濕疹傾向果條line,淺藍色果隻才ok.
不過,我亞囡用得ok,你亞b都未必用得ok.始終要睇夾唔夾.
原帖由 cathy9168 於 10-8-4 01:52 發表
甘最後用邊隻先OK?
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

首頁

尾頁

跳至