跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地有無試過帶BB去睇電影呀,
因為我想星期日帶埋囡囡去睇反斗奇兵3(2D版),
大家有無經驗呀,BB會唔會好扭計呀,
會唔會好騷擾其他人呀.

男爵府

畀面勳章

我都買左飛, 聽日帶阿囡去睇,
我又係好驚佢扭計/喊, 騷擾其他人呀!

原帖由 stitchlambb 於 10-7-30 14:22 發表
請問你地有無試過帶BB去睇電影呀,
因為我想星期日帶埋囡囡去睇反斗奇兵3(2D版),
大家有無經驗呀,BB會唔會好扭計呀,
會唔會好騷擾其他人呀.

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我就唔敢帶佢去睇喇,因為我知佢一定會尖叫,佢連笑都要專登大大聲同埋超高音架,我一定控制唔住佢,所以唯有遲d先帶佢去睇啦

大宅

我都係咁話, 我個仔一定唔會坐定定呀, 我估要睇完成部戲, 我唔知要出入幾多次戲院先得呀, 同埋一定阻住人地呀.... 我有好多朋友, 佢地個小朋友4歲都未帶過去睇戲呀, 都係怕D小朋友坐唔定呀......

大宅

如果要bb係到坐足兩個鐘我相信會比較辛苦,仲有就係都好幾嘈,對bb都未必好!

大宅

謝謝您們,咁我都係唔帶佢入場LU.
因為我都真係有D怕嚇親佢.
豆豆媽媽,你同囡囡睇完之後可否分享一下.

伯爵府

我 BB 看過幾次電影 la ,最早一次是今年年初一好似係王晶的,看過 3次3D 上星期又看了 Toys story 3
.....BB 好鐘意看戲、好鐘意帶3D 眼鏡和食 爆米花!

記得第一次看戲時, BB 一有動作時我地就和 BB 講
:嘩 BB 看電視 wow...好大個電視呀!超搞笑!
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

男爵府

原帖由 AAmother 於 10-8-2 02:11 發表
我 BB 看過幾次電影 la ,最早一次是今年年初一好似係王晶的,看過 3次3D 上星期又看了 Toys story 3
.....BB 好鐘意看戲、好鐘意帶3D 眼鏡和食 爆米花!

記得第一次看戲時, BB 一有動作時我地就和 BB 講
:嘩 BB 看電視 wo ...

我諗都無諗過同佢睇... hehe... 唔去都知佢坐唔定, 坐一陣肯定叫我地go go go..

伯爵府

definitely won't bring
i brought her to disneyland watched the 3d Disney movie, she cried non stop when she got into the theatre. it lasted for only 20mins (??)
NEVER AGAIN!

男爵府

原帖由 c-wong 於 10-8-2 23:31 發表
definitely won't bring
i brought her to disneyland watched the 3d Disney movie, she cried non stop when she got into the theatre. it lasted for only 20mins (??)
NEVER AGAIN!

oh you remind me last time I brought my gal to Disneyland and watched Stitch. It only lasts for few mins but she doesn't like it and said 驚驚 and asked us to go.. mouth:

伯爵府

原帖由 chowhui97 於 10-8-3 00:00 發表

oh you remind me last time I brought my gal to Disneyland and watched Stitch. It only lasts for few mins but she doesn't like it and said 驚驚 and asked us to go.. mouth:mouth:" />

maybe our Bs were scared because of the environment/darkness inside the cinema/theatre

u know my B is shy and loves crying.

男爵府

畀面勳章

今次睇戲都算順順利利.
我地因為遲左入場, 入到去已經黑 ma ma,
坐低後, 阿囡有d抗拒,
甘我地就同佢講睇胡廸, 睇巴斯.....
之前已教定阿囡, 佢亦好鍾意佢地,
好快阿囡已經無野.
一路睇, 我地一路有同阿囡講下野,
見有車就講車車,
見有人跑就講 running,
總之就引起佢有興趣睇,
(好彩坐我地前面個人無投訴我地嘈)
阿囡都算係甘, 坐定定, 係間中除眼鏡, 又戴....
睇到大半場, 佢想除佢家姐副眼鏡, 但家姐吾比,
佢就大喊, 真係好大聲個隻, 可能全場都聽到....
我即刻攞阿囡至愛既餅餅出來, 佢先至收聲.
臨到尾, 佢仲訓著左覺, 叫極都吾肯醒,
睇吾到佢最鍾意既 bubbles,
枉我專登走到去機場睇,
諗住比佢開心下拍下 bubbles.

原帖由 stitchlambb 於 10-8-1 00:47 發表
謝謝您們,咁我都係唔帶佢入場LU.
因為我都真係有D怕嚇親佢.
豆豆媽媽,你同囡囡睇完之後可否分享一下.

大宅

多謝大家分享呀,你地D BB個個都好乖,
相信我囡囡無你地咁乖,所以都真係唔夠擔
帶佢去睇戲,好羨慕你地呀.

大宅

睛靈勳章

剛剛上星期日睇3D壞蛋掌門人, 成場都無咩扭, 她成場都坐係我大脾, 她見我食爆谷比少少她食. 成場拿住副3D眼鏡睇到落場, 其實她未識睇, 見到攪笑場面都無笑.

最好係開始前坐低, 全黑她會驚架, 同埋有o的野比好拿住有安全感o的.

我會間唔中帶她睇, 3歲後就要收錢.

首頁

尾頁

跳至