興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 Aardvark 的帖子
Pls check PM

唔該哂A兄!

子爵府

回覆 ChunChun_Daddy 的帖子
,早咪比咗果link你DL? 跟住利用Rufus將個*.iso"掛載"入去usb就可以boot機去upgrade你個W7=>W10了...it's so easy...TRYTRY...

唉...之前過年都冇咩街好去, 本應大把時間可以搞, 不過實在冇心情去搞搞佢...

子爵府

回覆 fhccc 的帖子
至快應該係暑假, 我哋都等待 港幣10,000元 (pk Bor)

我11歲嘅Gigabyte P43 + Xeon X5450 3 GHz. + 8GB DDR2-800仍在工作,

主要需要更多的 CPU 核心/線程来安裝遊戲
igg-games 而家好少訪問, 需要花費更少的硬盤空間
https://fitgirl-repacks.site/

好似話暑假開始接受申請咋, 聖誕都唔知有未...

等緊4月出resident evil 3, 不過唔知pc夠唔夠做...

子爵府

大師, RE3 remake was OUT, but full-UNLOCK yet, better wait for crxxk ver.

呢隻阿仔未出已經預購咗, 用自己零用錢買, 佢自從玩完上集RE2 remake就上咗癮, 今日一出即玩, 我仲未試, 不過佢話今集好似主打玩逃亡, 解迷部份小咗好多, 妖...冇解迷成份仲算係咩bio/re, 打喪屍game一街都係啦

子爵府

回覆 Aardvark 的帖子
A sign he's a grown up now

的確係咁, 回想當年第一次接觸biohazard, 一試便立即迷上了, 當時連婚都未結...

一轉眼...阿仔今年已經16歲, 時間過得仲快過光速, 佢出世果日既情境仍然歷歷在目, 就好似幾個月前既事咁, 今日見倒佢好興奮咁响度打呢隻我當年熱愛既game, 呢種感覺真係好奇妙, 又有小小感觸與唏噓....

子爵府

等咗咁耐, 今次真係有意想入手, 不過好似幾貴吓, 好似話要成6差野起跳

出咗再算啦, 反正唔會一出即買, 等佢跌吓價先再決定...

子爵府

Waiting 8/7 >>> $10K

F兄打算點用呢?

RE2之後好似都冇咩好玩, 近期有咩好野推介?

子爵府

90% planned to use
AMD CPU / X570 MB / 32GB RGB ram / 25" Monitor

唔玩ssd嗎? display咭呢?

除咗鍊車有冇其他推介, action類...?

子爵府

Display咭 30xx series Aug/Sep. out, too expensive

SSD 1TB PCI 4.0 NVMe $18xx, too expensive

"出咗再算啦, 反正唔會一出即買, 等佢跌吓價先再決定..."

冇錯, 唔急用不妨等一等, 不過display應該唔會點跌?

子爵府

是啦, HK AMD cpu同顯示卡 喺6個月內 没有點跌

Intel new cpu/MB 貴

講世界經濟唔好, HK Ram 價格 没有點跌

USA Ram 價格 更平, 但保脩唔就腳

唔...咁情況下, 可能要考慮啟動plan B...
即係早買早享受

子爵府

F兄你仲响呢度

CCD , A兄, 你們還在嗎?

子爵府

fhccc 發表於 21-6-12 14:25
重未派

CCD 成年冇登入了
就快啦, 我都要換機了, 不過分兩期派好似冇乜力...

子爵府

fhccc 發表於 21-6-18 18:28
最快8月1日 才有得用 ?(正xx政府)
等齊兩期$有力d喎..

F兄你諗住去邊度砌機? 登記咗邊個平台? 我仲未登記...

我去開旺電, 不過唔知用唔用得消費卷...

子爵府

我都準備action了, 點知幫襯開旺電間腦店執鬼咗, F兄有冇相熟腦店推介?

子爵府

fhccc 發表於 21-11-28 14:17
1 set or PC parts DIY?

MK Jumbo Computer or SSP 3C la,
砌機囉, F兄你幫襯開呢兩間?

真係貴到嘔, 消費卷都只係剛剛夠3060, 冇ti, ti加多一差野

子爵府

fhccc 發表於 21-12-2 04:01
砌 AMD or Intel ? DDR-5 ram 貴 DDR-4 1倍

我的建議:

有意AMD, 5600X $2350(兩星期前)

我都去過正都問價, 都ok既, 問過有d店消費卷要收2%手續費, P佢個K真係C9LS...

首頁

尾頁

跳至