跳至

首頁

尾頁

複式洋房

平日亞仔stay响嫲嫲到, Friday - Sunday先接佢返屋企. 呢2 weeks 一返到屋企就勁喊, 點算?

子爵府

我亞仔都係呀??? 星期一至五在婆婆家,星期六晚返屋企,由bb 2個月開始,個個星期都冇事,直到上星期六晚,剛5個月,就一擺落床仔,就喊,要我抱住先肯睡??? 大家有冇方法介紹給我呀??? 謝謝。

複式洋房

亞仔呢2weeks無喊喇, 開始認得屋企.

複式洋房

俾多少少時間佢習慣吓啦, 大約3-4 weeks

原帖由 長期糧尾子 於 10-8-31 13:22 發表
我亞仔都係呀??? 星期一至五在婆婆家,星期六晚返屋企,由bb 2個月開始,個個星期都冇事,直到上星期六晚,剛5個月,就一擺落床仔,就喊,要我抱住先肯睡??? 大家有冇方法介紹給我呀??? 謝謝。 ...

大宅

我bb都係在娘家揍,週末、日才接返家的。我覺得bb在三個月左右已開始認人、認地方,我見佢上奶奶屋企時,起勢週圍望,又表現得cool d,同對住婆婆公公時差好遠。夜晚在自己屋企睡時,要哄一輪才肯睡的。

複式洋房

試吓俾d安全感佢, 例如聽慣daddy&muumy把聲, 玩開d玩具聲. 熟悉嘅嘢都work 0架!

原帖由 elainewwy 於 10-9-1 00:00 發表
俾多少少時間佢習慣吓啦, 大約3-4 weeks

伯爵府

牛年勳章

我個b都係
bb平時比婆婆湊 , 我放假先帶佢番黎
但第一晚,佢會勁扭計同喊
之後第二晚就唔會(只有我抱先唔扭,其他人抱都喊)

不過平時佢 係婆婆屋企 , 一到夜晚想訓覺 , 都係個個都抱唔到 ,只係要婆婆
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

大宅

阿囡每晚瞓返落自己床仔都勁笑, 我估佢鍾意呢種熟識既感覺.

首頁

尾頁

跳至