自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

早幾日自己一個喺公園同個女隨便影下生活照, 有個年約60歲既亞伯, 用不懷好意既眼光望住我個女(兩歲幾) 跟住係咁叫我個女埋去佢到, 我已經唔理佢, 即刻拖個女走, 跟住個亞伯仲不斷話, 過黎喇, 過黎我到喇, 我同你合照吖~ (佢個樣唔係善意, 係好猥瑣) 我真係好驚, 所以九秒九帶個女走, 同埋好驚佢會跟住我地呀~

如果你地遇到呢D情況, 你地會點做?

我下次遇到咁情況, 又應該點做好呢?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

而家咩人都有, 真係要小心D呀。

比著我會即走。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

果日我係上環既街市拖住亞女(1.5歲), 有個亞伯(70歲+)係十幾步前已經對住我唔知講咩, 行近左我就聽到話咩亞妹好乖好叻..........行到我前面就話比個蘋果小朋友食, 佢一手拎左個蘋果出黎比亞仔(3歲坐住BB車老公推住), 我係咁話唔洗, 佢都照比, 我女好鍾意食蘋果就即刻走埋去, 我同老公都睇到實, 可能佢真係好心, 不過都要睇住有咩唔對路就要出聲

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

有時真係好怕D人陌生男人太熱情對小朋友, 一見到小朋友又話抱又話錫錫, 好得人驚~ 我而家都有教亞女, 人地話抱佢, 就叫佢SAY NO, 唔好亂跟人走!

大宅

耐唔耐就有, 好多時都係公園發生, 有d 麻甩佬"了"阿女囉, 好彩我去公園同阿女係人叮人, 唔會超過5步離開我視線泛圍, 通常遇到d 「阿伯」係咁"", 我會拖阿女去第2樹玩。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

D猥瑣佬中意撩我多D~

大宅

醒目開學勳章

原帖由 seaman1982 於 10-8-3 10:36 發表
D猥瑣佬中意撩我多D~

咁佢地有無話 : "錫錫叔叔" ? 哈哈哈~
(純粹講笑!)

禁止訪問

大宅

咸濕伯父麻, 哈哈
原帖由 bkfans 於 10-8-3 10:43 發表
由細到大, 我阿媽都叫我要小心阿伯, 佢話: 咪以為阿伯就唔咸濕, 阿伯先最衰.

阿媽果然厲害!!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 legomeko 於 10-8-3 10:40 發表

咁佢地有無話 : "錫錫叔叔" ? 哈哈哈~
(純粹講笑!)

就發生在上兩個星期~
我同老公去惠康買野~但我兩個分開行~
我去看下D冰鮮雞~
有個核突佬望左我好耐~
然後自言自語咁話~食雞好丫~
跟住我自然地望一望佢~佢又望住我~問~你係咪要買雞呀~
我覺得佢好似好得人驚我就行開搵老公~點解佢响後面追住我問你唔係要買雞咩~做咩走呀~D雞好食喎~
後來我轉來轉去佢追我唔到~我見到我老公即話我地比錢走~點知比錢時又撞到佢~佢排我前面~佢以為我一個人(因為我老公同我當時冇咩交流)~又同我講野~都唔知佢講咩~但望住我講~我老公見佢講野~大大聲問佢(我老公不嬲講野都好大聲~同埋佢有少少撞'龍')你同我講野呀~你係咪同我講野呀~你講咩呀大聲D講啦我聽唔到呀(我老公唔知佢撩過我~佢以為個核突佬真係有野同我地講)~個核突佬先知我有老公响度~九秒九即走~笑鬼死我~我事後先同老公講返~

大宅

醒目開學勳章

嘩, 你走開佢都仲要跟住你咁大胆呀? 比著我一定好驚啊~

男爵府

我細個果時就有喇..

婆婆次次同我經過燒"立"檔..個亞叔隻手肥立立..次次見到我就話要抱抱..又要met我面豬仔 (我果時都5yrs o)

so far 我婆婆從來唔比佢抱我..話我成身汗有咩好抱..不過都要比佢 met 面豬仔

上左小一之後..我同婆婆講我好唔鐘意果個叔叔..自此我婆婆就同我運路行唔再經過果檔野喇

男爵府

好媽媽勳章

猥瑣都事少,咸濕佬我女都遇過.激鬼氣!!
話說上個星期有一日,我同個女(13yrs)拖著手過馬路,當時正值收工時間好多人等過馬路,綠燈一轉就好多人過馬路,點知行到一半,有個死pk係我女身邊行過,跟住我女即時好嬲另轉面大叫"有無攪錯呀!"咁我問亞女嘜事啦,佢話個男人迎面迫埋佢身邊過路時已即時行埋d我到比佢過啦,點知個死pk反手用手掌(不是手背)好大力咁摸我女個patpat一下.當時嬲到我即時問佢係邊個啦,點知人太多,個pk已混入人群過曬馬路,亞女淨係見到佢著黑衣,但人群中著黑衣都好多人,個一刻我同亞女都好嬲,最衰又捉唔到個色狼!我叫亞女下次唔好彩遇到咁ge情況,嘜都唔洗講,第一時間指住個咸濕佬大叫非禮就得.

大宅

醒目開學勳章

我地作為有小朋友的父母, 真係要教多D 小朋友保護自己既方法!
我諗等個女大D時, 我會比佢學下功夫/空手道 等既武術, 如果唔好彩遇到D咸濕佬時可以自衞~

男爵府

好媽媽勳章

同2個女去賣旗成日都有咸濕伯父抽水, 摸面摸頭常常有...有d好猥瑣佬又點我個女貼支旗係呢度貼支旗果度...(妖, 我地賣旗咋, 唔係賣藝呀~ )

攪到而家少左去幫人賣旗喇~

大宅

醒目開學勳章

原帖由 215702 於 10-8-5 11:25 發表
同2個女去賣旗成日都有咸濕伯父抽水, 摸面摸頭常常有...有d好猥瑣佬又點我個女貼支旗係呢度貼支旗果度...(妖, 我地賣旗咋, 唔係賣藝呀~ )

攪到而家少左去幫人賣旗喇~ ...

D伯父摸面摸頭 , 真係唔係幾好喎, 真係好唔抵, 無端端做咩要比果D陌生人摸~ 你有無教個女下次要避開啊?

首頁

尾頁

跳至