自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得黃仁龍(律政)會提出上訴!!!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 我想生三個 於 10-8-3 10:00 發表
他朝飛黃騰達,升官發財就真係無天理!

大家一齊唱衰佢!

:;pppp: :;pppp:

毫無公信力嘅裁判官阮偉明. 以後大家緊貼住佢嗰句: 病人唔係壞人 !

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

無間道

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

佢咁講小欖要黎做咩先?
有$可以去USA醫,無$就要去青山同受粑.
我都知有$係好,但原來可以好成咁,
小女見識小.真係O左.

原帖由 kc_01k 於 3-8-2010 10:12 發表

毫無公信力嘅裁判官阮偉明. 以後大家緊貼住佢嗰句: 病人唔係壞人 ! ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 kc_01k 於 10-8-3 10:12 發表

毫無公信力嘅裁判官阮偉明. 以後大家緊貼住佢嗰句: 病人唔係壞人 ! ...
日後,報章可能會出現 ↓

社團招聘廣告

本社團急需大量患躁狂抑鬱症人仕加入,以便協助處理社團日常運作,薪高福利好;如有需要,包保送到國外生活、社團負責照顧其在港親人。
路遙知馬力,日久見人心!

大宅

冇天理

大宅

原帖由 hehalady 於 10-8-3 10:21 發表
日後,報章可能會出現 ↓

社團招聘廣告

本社團急需大量患躁狂抑鬱症人仕加入,以便協助處理社團日常運作,薪高福利好;如有需要,包保送到國外生活、社團負責照顧其在港親人。 ...

欠左有力後台, 例如法官做親戚.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 我想生三個 於 10-8-3 10:00 發表
他朝飛黃騰達,升官發財就真係無天理!

大家一齊唱衰佢!
我第一時間, 都望係邊個"好朋友"法官 !!! 原來係佢下化 ?!?!?!?!?!錢病人可3次打警察都唔駛坐監 ???

呢度香港黎架, 阿法官 !!!! :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

強烈要求重審葉繼歡, 林過云.....佢地都係病人, 唔係壞人

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果果個係普通"好人"既市民
死左九年囉

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 chuiiris 於 10-8-3 10:28 發表

欠左有力後台, 例如法官做親戚.
仲有藍血呀 (即係bu拔甩呀)!!!

各社團人士, 要食多d唔新鮮蔬菜, 有助變成藍血人! mm先知, 原來藍血人打警察唔駛坐監架 ! 多d食唔新鮮蔬菜啦 !!!

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

好媽媽勳章

相信同「孤仙」案一樣!

律 政 司 引 輕 罪 告 包 致 金 姪 女

http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=338860

終 審 法 院 常 任 法 官 包 致 金 的 侄 女 承 認 襲 警 及 不 小 心 駕 駛 等 罪 名 , 法 庭 輕 判 她 接 受 十 二 個 月 感 化 和 罰 款 八 千 元 。 以 往 幾 宗 遊 行 人 士 襲 警 都 要 坐 監 , 人 權 監 察 指 , 警 方 跟 律 政 司 一 直 都 是 用 一 條 較 重 的 法 例 檢 控 遊 行 人 士 , 希 望 可 以 澄 清 檢 控 準 則 。
二 零 零 一 年 , 示 威 者 梁 俊 威 用 「 大 聲 公 」 呼 喝 警 員 , 襲 警 罪 成 , 上 訴 之 後 , 判 監 兩 個 月 。 二 零 零 八 年 , 示 威 者 馮 炳 德 用 手 肘 撞 跌 警 員 , 亦 被 控 襲 警 , 判 監 十 五 星 期 。

包 致 金 的 姪 女 亦 是 襲 警 罪 成 , 但 不 用 坐 監 , 原 來 同 樣 是 襲 警 , 他 們 的 罪 名 並 不 一 樣 。

梁 俊 威 和 馮 炳 德 案 , 律 政 司 都 是 引 用 《 侵 害 人 身 罪 條 例 》 第 36(b) 條 , 襲 擊 、 抗 拒 或 故 意 阻 撓 執 行 職 務 的 警 員 , 最 高 懲 罰 判 監 兩 年 , 如 果 判 監 就 不 可 以 緩 刑 。

至 於 包 致 金 姪 女 兩 次 襲 警 , 都 是 引 用 較 輕 的 《 警 隊 條 例 》 第 63 條 , 最 高 罰 款 五 千 元 和 監 禁 六 個 月 , 可 以 緩 刑 。

人 權 監 察 指 , 二 零 零 七 年 以 來 , 示 威 者 襲 警 個 案 都 是 引 用 較 重 的 《 侵 害 人 身 罪 條 例 》 。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

bu拔甩呀, 要佢祖宗十八代一齊食唔新鮮既菜先最有效呀.

大宅

又話法律面前人人平等,連香港都係咁!!!!!!!
一於師法覆核!!!!!!!!!!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

可唔可以用 "歧視窮人"係告佢

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 yipsiusai 於 10-8-3 10:32 發表
強烈要求重審葉繼歡, 林過云.....佢地都係病人, 唔係壞人
唔知佢依家點呢?
路遙知馬力,日久見人心!

大宅

又一證明香港法律唔係人人平等...

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

應該搵ICAC 查下佢...

首頁

尾頁

跳至