跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

今日37W6D, 上星期產檢時BB個位都轉得好好, 一直都係諗住可以順產, 點知今日再去做產檢時, 發現BB轉返轉頭, 而家頭仔向上, 醫生決定同我開刀, 臨時臨急BOOK咗今個星期六下午開刀, 唉!

大宅

37w都會轉返個頭上去架咩..?

唔好緊張啦..放鬆心情..

祝你生一個肥肥白白個bb...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 yan9038 於 10-8-4 16:31 發表
37w都會轉返個頭上去架咩..?

唔好緊張啦..放鬆心情..

祝你生一個肥肥白白個bb...

一般嚟講37W好少會轉返上去, 但今同我個肚真係好大, 而家有43吋, 所以佢有空間及機會轉返上去, 而家轉返上去, 胎位唔正, 所以醫生決定都係開刀穩陣啲!

別墅

原帖由 babycanny 於 10-8-4 16:46 發表

一般嚟講37W好少會轉返上去, 但今同我個肚真係好大, 而家有43吋, 所以佢有空間及機會轉返上去, 而家轉返上去, 胎位唔正, 所以醫生決定都係開刀穩陣啲! ...

我之前一路想順產.但因為bb太大,都決定開刀啦
其實順產同開刀都唔緊要,最重要係bb平平安安出世o者, 加油呀!

大宅

加油丫~記住小心開刀既傷口,想個傷口埋得靚d,就戒口啦!

星期六有bb出世啦!!恭喜恭喜~~

大宅

唔打緊....BB健康就得.

最多佢出世時咬多佢2啖大腿...哈哈.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 halambaby 於 10-8-5 15:58 發表
唔打緊....BB健康就得.

最多佢出世時咬多佢2啖大腿...哈哈.

好提議, 一於咬返佢2啖補數

複式洋房

原帖由 babycanny 於 10-8-4 16:19 發表
今日37W6D, 上星期產檢時BB個位都轉得好好, 一直都係諗住可以順產, 點知今日再去做產檢時, 發現BB轉返轉頭, 而家頭仔向上, 醫生決定同我開刀, 臨時臨急BOOK咗今個星期六下午開刀, 唉! ...

唉~~~~~我同你一模一樣呀~~~~~我今日36w5d,由28w到上一個星期五,次次照都話bb頭仔已向下,醫生仲話可以試順產(因上一同緊急開刀)!點知今日返去再照,佢竟然話bb頭仔轉返上黎!哎呀~~~~~佢話bb可能屬於中碼偏細b,所以仲有好多位比佢轉黎轉去!今日唯有book定開刀日期(23/8),醫生話或者到時佢又轉返落去,到時睇下可唔可以試順產喎!

子爵府

好媽媽勳章

我生咗喇!8月7日入院,朝早check bb頭仔依然向上,所以最後決定開刀,點知下午醫生一開刀發現係短短三個鐘bb頭仔再轉下,子宮開咗兩度,搞到我無啦啦捱咗一刀,激死!丨

大宅

原帖由 babycanny 於 10-8-9 22:28 發表
我生咗喇!8月7日入院,朝早check bb頭仔依然向上,所以最後決定開刀,點知下午醫生一開刀發現係短短三個鐘bb頭仔再轉下,子宮開咗兩度,搞到我無啦啦捱咗一刀,激死!丨 ...

吓...咁即係最後都順產???

8w1d 1.69 cm  9w3d 2.62 cm 12w2d 5.68 cm
17W1d 11.42 cm

我的孕記

大宅

原帖由 babycanny 於 10-8-9 22:28 發表
我生咗喇!8月7日入院,朝早check bb頭仔依然向上,所以最後決定開刀,點知下午醫生一開刀發現係短短三個鐘bb頭仔再轉下,子宮開咗兩度,搞到我無啦啦捱咗一刀,激死!丨 ...

嘩, 真係好少會咁後期仲轉來轉去喎! 我今胎個肚都44.5吋呀!!!! 唔知佢係咪都會轉來轉去...

BTW, 恭喜哂呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!

別墅

各位我都生左啦, bb好重有8lbs半, 好興幸最尾係揀左開刀, 唔係咁大隻我諗痛死我成個過程都好快, 同老公傾左一陣計就聽到bb喊啦, 而家仲未落得床, 傷口開始有少少痛, 希望唔會太痛啦

複式洋房

相差三個鐘都可以轉返落去?你個b好勁呀!無啦啦捱一刀真係有d唔抵,不過anyway,恭喜你呀!多多休息呀!

p.s.我依家個b都係不停轉轉轉....搞到我夜晚冇覺好瞓!希望佢乖乖地落返去啦!

複式洋房

原帖由 siukwai327 於 10-8-10 06:31 發表
各位我都生左啦, bb好重有8lbs半, 好興幸最尾係揀左開刀, 唔係咁大隻我諗痛死我成個過程都好快, 同老公傾左一陣計就聽到bb喊啦, 而家仲未落得床, 傷口開始有少少痛, 希望唔會太痛啦 ...

恭喜你呀!8磅半,大隻b呀!多多休息呀!我個b依家37w3d都係得5磅幾咋!係奀b黎架!

複式洋房

你要好好休息呀!我同你一樣,BB都是重量級(我的BB重9.65磅)又要開刀生,真的很辛苦的。你都好唔使陣痛,我仲要陣痛了6小時才等到開刀。所以,大家都要好好坐月。

原帖由 siukwai327 於 10-8-10 06:31 發表
各位我都生左啦, bb好重有8lbs半, 好興幸最尾係揀左開刀, 唔係咁大隻我諗痛死我成個過程都好快, 同老公傾左一陣計就聽到bb喊啦, 而家仲未落得床, 傷口開始有少少痛, 希望唔會太痛啦 ...

複式洋房

回覆 2# preciousbb 的文章

我開頭37weeks照都得5lbs,跟住10曰後亞b有6.6lbs,醫生仲話夠哂數,期間我都無刻意食d咩谷肥bb,所以我都驚到時會好辛苦!!

複式洋房

原來咁多人都會係咁後期,個頭仔轉返上黎架? 我依家38WK4,今日覆診又話未轉返上黎,要 book下星期一開刀, 真係好無奈呀~~

男爵府

陪月勳章

恭喜咁多位生左嘅媽媽
哎呀,原來後期都仲有空間俾佢轉上轉落, 咁真係好難預算

複式洋房

我昨日去再照,bb頭仔又向返下!醫生話再睇埋下星期,如果繼續向下,我就可以試順產了!yeah~~

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 preciousbb 於 10-8-14 18:04 發表
我昨日去再照,bb頭仔又向返下!醫生話再睇埋下星期,如果繼續向下,我就可以試順產了!yeah~~

希望你可以順順利利!

首頁

尾頁

跳至