跳至

首頁

尾頁

大宅

have helper = no helper 發癲 la~~~~

男爵府

原帖由 emma_cyw 於 10-8-5 17:34 發表
have helper = no helper 發癲 la~~~~

諗下自已黎.得唔得呀?我屋企印大姐快完約,前日冒我支票簽名,去恒銀銀行諗住提10萬現金.俾銀行報警,拉咗. 仲請唔請工人呢?我唔想請了......................
快樂的甜芋快樂的甜芋

別墅

吓????
呀姐姐 都幾狠死喎...

大宅

冒簽名 < kick her out la!

原帖由 甜芋 於 10-8-5 17:44 發表

諗下自已黎.得唔得呀?我屋企印大姐快完約,前日冒我支票簽名,去恒銀銀行諗住提10萬現金.俾銀行報警,拉咗. 仲請唔請工人呢?我唔想請了...................... ...

男爵府

原帖由 emma_cyw 於 10-8-6 11:42 發表
冒簽名 < kick her out la!

家下佢唔使我踼......你家大仙咩事呀?唔做嘢,定係幫唔到手呀.博炒你又唔需要驚.如果你係屋企,一於攞埋手雞出黎.你落ORDER,叫佢做,佢唔做,你錄佢嘍.
快樂的甜芋快樂的甜芋

大宅

好媽媽勳章

諗下自已黎.得唔得呀?我屋企印大姐快完約,前日冒我支票簽名,去恒銀銀行諗住提10萬現金.俾銀行報警,拉咗. 仲請唔請工人呢?我唔想請了...................... ...

嘩! 佢都好大膽喎!
咁都得!

男爵府

係咪"家龜寶"出品呀?

男爵府

原帖由 Raymondeva 於 10-8-6 16:27 發表

嘩! 佢都好大膽喎!
咁都得!

腦袋進水
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 ching828 於 10-8-6 17:52 發表
係咪"家龜寶"出品呀?

哈...哈.......睇黎"家龜寶"紅得滯.10萬印大姐唔係出自於佢.係旺角一間請0架.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

基本上, 7成印姐已變質, 盲婚啞嫁, 真係睇彩數!

複式洋房

我屋企個菲律賓工人出年3月完約, 而家都未諗掂提早完約好, 定到3月先叫佢走...
我用呢個工人都3年幾喇...因為細妹9月可以幫我湊個囡, 所以諗住唔用工人...不過之前都有人叫我介紹比佢...
但個工人做慣屯門元朗, 唔想去咁遠...
不過佢47歲喇...唔知o岩唔o岩你...
原帖由 emma_cyw 於 10-8-5 17:34 發表

複式洋房

我仲慘, 個工人唔諗住續約, 但又要做度完約(仲有四個月度), 我都唔想要佢!夷家成個大爺咁, 明明唔準去我層廁所, 佢竟然係我個女沖涼果陣係佢面前去廁所...好嬲呀....
agent話夷家呢幾個月難請d, 要過左十月先得, 我想快d請到一個炒左佢.....

大宅

甜芋 ,
幫唔到手呀!!!!!!!!!

原帖由 甜芋 於 10-8-6 11:57 發表

家下佢唔使我踼......你家大仙咩事呀?唔做嘢,定係幫唔到手呀.博炒你又唔需要驚.如果你係屋企,一於攞埋手雞出黎.你落ORDER,叫佢做,佢唔做,你錄佢嘍.

男爵府

原帖由 emma_cyw 於 10-8-10 09:39 發表
甜芋 ,
幫唔到手呀!!!!!!!!!

點呀?仲煩緊呀?你要講下咩事喎.工人冇十全十美0架.你都唔需要羡慕邊家做幾年0固啲,話唔定佢mom連街市都唔識去咋.工人就係外人,如果,你啲細路好細,最好就係靠自己.8歲10歲0固啲,教識佢管理自己,一家人做家務好過.
快樂的甜芋快樂的甜芋

大宅

原帖由 purple2010 於 10-8-9 11:50 發表
我屋企個菲律賓工人出年3月完約, 而家都未諗掂提早完約好, 定到3月先叫佢走...
我用呢個工人都3年幾喇...因為細妹9月可以幫我湊個囡, 所以諗住唔用工人...不過之前都有人叫我介紹比佢...
但個工人做慣屯門元朗, 唔想 ...

我而家果個都做得唔好,好想轉佢。但係個仔得3個月要忍佢一段時間,如果樓主唔合用,我都想問多d詳情。thx

複式洋房

我個印印都係出年3月完約,下一個想請菲傭,請問你工人做野好唔好?英文得唔得(順便訓練囡囡英文)?我住元朗消防局附近,應該啱你工人要求

原帖由 purple2010 於 9/8/2010 11:50 發表
但個工人做慣屯門元朗, 唔想 ...

複式洋房

我會同我工人講左先...睇下佢ok唔ok...
再約你見面...
原帖由 tak0clive 於 10-8-26 15:48 發表
我個印印都係出年3月完約,下一個想請菲傭,請問你工人做野好唔好?英文得唔得(順便訓練囡囡英文)?我住元朗消防局附近,應該啱你工人要求

複式洋房

其實都有幾位媽媽問過我...
我諗呢幾日我會同工人講, 睇下佢自己點揀...

原帖由 璇璇 於 10-8-25 23:23 發表

我而家果個都做得唔好,好想轉佢。但係個仔得3個月要忍佢一段時間,如果樓主唔合用,我都想問多d詳情。thx

民房

我屋企嗰隻印印重有三個月就完約~起初因為佢話佢老公要佢返印尼所以冇續約~我就快快脆脆請個新 ~~過咗兩個月之後又話老公要佢做多一兩年~問我請咗人未~~(((玩野咩))) 我梗係一早請咗啦~等你覆我就死得啦!!跟住後來佢經佢啲同鄉搵咗個新老闆~都係我屋企附近~成日講新老闆啲野比我地聽!!我頂你咩!!:tongue: 我今日重係你老闆嚟架!!琴日重問我攞passport比新老闆做野!!我就更加火都嚟埋!! 我梗係唔比佢啦~佢即刻表演國粹(變臉)~嘩嘩嘩!! 如果我連passport都比埋佢~佢咪隨時話走就走??? 我應該點做好呢各位????

首頁

尾頁

跳至