跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

bitdd,
係啊, 一個普通話老師+一個外籍LOR...
我由2008年3月開始讀N1都係甘架...

原帖由 bitdd 於 10-8-11 08:50 發表
Hildatong,

而家國際班有中文教咁好, 以前我問過學校話要返全日班先有一堂中文教喎, 咁你地係唔係一個外籍老師一個本地老師做班主任呀!

男爵府

CMA2563,
好羨慕你啊,
我個女出年2月插班, 都話跟唔到RICKY papa啦...
因為佢太多粉絲小朋友追隨啊... full左啦

洋房

Hildatong,

請問知唔知邊個做班主任, 我想轉過黎國際班呀! 不過我中文唔叻, 係唔係都有一個本地老師跟架..

原帖由 Hildatong 於 10-8-11 10:16 發表
bitdd,
係啊, 一個普通話老師+一個外籍LOR...
我由2008年3月開始讀N1都係甘架...

洋房

sorry我打錯野, 我想講我英文唔叻

原帖由 bitdd 於 10-8-11 10:34 發表
Hildatong,

請問知唔知邊個做班主任, 我想轉過黎國際班呀! 不過我中文唔叻, 係唔係都有一個本地老師跟架..

男爵府

bitdd,
我未聯絡學校邊個做班主任啊...因為謝校長出左九龍塘分校...我只係知係新老師...

其實唔緊要架...我覺得我個仔係開心既, 因為外籍老師會對佢地free d, 唔會甘嚴, 我都係英文唔叻架 , 萬一講唔到咪搵其他老師幫手, 佢地都好樂意架...我都試過架...

伯爵府

醒目開學勳章

我都唔知mr. ricky轉教n1, 不過謙謙話無晒d朋友都唔怕, 因為仲有hebe細路marco陪佢, 佢又唔知marco今年都升nc, 真係傻傻地
原帖由 Hildatong 於 10-8-10 20:53 發表
felix mami,
之前我個仔知道ricky教n1佢都有講過要返n1啊
我同佢講, 如果你返n1, 甘你就無晒而家d朋友仔啦 , 佢即係話唔好啦

伯爵府

醒目開學勳章

英文唔叻都唔緊要, 大部外籍老師都識廣東話架. 有次家長日, mr. ricky無咩人見, 佢走去揾個家長同佢講可以同佢傾, 仲好好笑咁話"我識廣東話" 連felix都話mr. ricky講廣東話

謝校長出左九龍塘咩? 我呢幾日都見到佢wor? 不過我知以前教高班既陳主任返左黎.
原帖由 Hildatong 於 10-8-11 11:23 發表
bitdd,
我未聯絡學校邊個做班主任啊...因為謝校長出左九龍塘分校...我只係知係新老師...

其實唔緊要架...我覺得我個仔係開心既, 因為外籍老師會對佢地free d, 唔會甘嚴, 我都係英文唔叻架 , 萬一講唔到咪搵 ...

伯爵府

醒目開學勳章

舊年係一個外籍老師+一個普通話老師跟上午班, 下午就外籍+本地.

上午佢地好free蝦到mr. ricky同楊老師cc下, 下午miss choi一返黎乖晒. 全日班果d個個好似性格分裂咁
原帖由 bitdd 於 10-8-11 10:34 發表
Hildatong,

大宅

以前教高班既陳主任返左黎.係唔係現在教NCA個班主任丫? 佢係唔係有經驗及好唔好的。

男爵府

FELIX mama,
Felix 真係好攪笑啊

別墅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 09:49 發表
我個囡 Nicole (yau yau) 今日開學啦, 返NCB, 唔知會係邊個老師教佢呢...呢到有冇同學仔呀?

別墅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 09:49 發表
我個囡 Nicole (yau yau) 今日開學啦, 返NCB, 唔知會係邊個老師教佢呢...呢到有冇同學仔呀?

男爵府

係啊係啊....ricky中文好勁架....
佢地話係學校唔俾佢地講中文啊

係啊, 今日我同bowen反學唔見謝校長啊, 佢一個星期出一日九龍啊

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-11 12:26 發表
英文唔叻都唔緊要, 大部外籍老師都識廣東話架. 有次家長日, mr. ricky無咩人見, 佢走去揾個家長同佢講可以同佢傾, 仲好好笑咁話"我識廣東話" 連felix都話mr. ricky講廣東話

謝校長出左九龍塘咩? 我呢幾日 ...

男爵府

我之前有朋友個仔係跟佢既...
唔錯架...
佢個小朋友好似跟左佢3年tim4

原帖由 kikij 於 10-8-11 12:38 發表
以前教高班既陳主任返左黎.係唔係現在教NCA個班主任丫? 佢係唔係有經驗及好唔好的。

別墅

HI. NICOLE 媽咪.我仔係NCB. 叫BRYAN. 有機會可能會見到面.

大宅

原帖由 Hildatong 於 10-8-11 13:43 發表
我之前有朋友個仔係跟佢既...
唔錯架...
佢個小朋友好似跟左佢3年tim4

係唔係 Miss Chan 呀,唔該晒

頭先同Miss Chan 傾過,我都覺得佢好好丫,有留意囡囡情況。

洋房

咁會唔會國際班冇咁嚴, d小朋友會百厭d架

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-11 12:32 發表
舊年係一個外籍老師+一個普通話老師跟上午班, 下午就外籍+本地.

上午佢地好free蝦到mr. ricky同楊老師cc下, 下午miss choi一返黎乖晒. 全日班果d個個好似性格分裂咁
...

大宅

原帖由 bitdd 於 10-8-11 14:11 發表

想問N 班全日將來會唔會這樣丫,因為囡囡讀NCA全日的

男爵府

我又唔覺得佢地係百厭既...
我覺得佢地free d 會開心d lor, 因為英藝d功課已經好深, 如果返學都唔開心(我唔係講主流老師唔好), 甘佢地會唔中意返學啦...

原帖由 bitdd 於 10-8-11 14:11 發表

大宅

hello kikij,
你個囡之前都係讀英藝N班嗎???

原帖由 kikij 於 10-8-11 10:10 發表
Hi tsejessie333
我囡囡都叫 Nicole (Tsz Tung) 不過係返NCA 的,大家交流下丫?

首頁
12345...14

尾頁

跳至