跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi,

我囡囡讀K1

大宅

Hi tsejessie333
我囡囡都叫 Nicole (Tsz Tung) 不過係返NCA 的,大家交流下丫?

大宅

以前教高班既陳主任返左黎.係唔係現在教NCA個班主任丫? 佢係唔係有經驗及好唔好的。

大宅

原帖由 Hildatong 於 10-8-11 13:43 發表
我之前有朋友個仔係跟佢既...
唔錯架...
佢個小朋友好似跟左佢3年tim4

係唔係 Miss Chan 呀,唔該晒

頭先同Miss Chan 傾過,我都覺得佢好好丫,有留意囡囡情況。

大宅

原帖由 bitdd 於 10-8-11 14:11 發表
咁會唔會國際班冇咁嚴, d小朋友會百厭d架

想問N 班全日將來會唔會這樣丫,因為囡囡讀NCA全日的

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 15:11 發表
hello kikij,
你個囡之前都係讀英藝N班嗎???

係丫N班全日

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 16:00 發表
icic, 頭先工人都話佢放學都好happy, 咁我都放心d, 因為佢返暑期班喊呀, 可能陌生地方啦

我今日打電話問老師囡囡點,佢話喊到死要找媽咪又唔瞓覺,要老師抱住,聽到都超級心痛,唔知幾時先好似妳囡囡好happy囉。明天返學都唔知點算啦.................

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 16:16 發表
但係佢之前已經返過全日班又會咁既? 係咪因為唔同晒老師呢 ...anyway, 希望佢聽日就冇事啦~加油

囡囡前之無返過N班,係第一次返學囉。

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 16:36 發表
oh 我mis-understood左你, 我以為你個囡上年已經讀左一年nursery full day, 原來佢係未返過既, 咁怪唔知得佢喊啦, 實會架啦, 仲要係全日...我個囡果陣都好似喊左...2~3星期...

...

吓..........大鑊,我都有d怕,不過無法啦!呢個係必經的

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-12 16:34 發表
hello金仔媽
你個仔係咪讀主流班? 因為我個囡讀國際班加左$200呀, 我C6呱呱嘈加左咁多...

吓加左學費啦,無通知的,想問國際全日班幾多$$丫

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-12 16:40 發表
唔知喎, 不過禽日出左通告但係我冇留意全日班囉~

我無通告丫, 今天睇下先,thanks!

大宅

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-13 09:49 發表
今年張通告好似分開左黎出, 我都收唔到半日班幾錢學費. 不過好在今年全日班無加, 唔係over5千, 老公實煩c我mouth:mouth:" />

loverly felix,

琴日終於收到通告啦,好彩全日班無加學費。

大宅

原帖由 taiyingchun 於 10-8-14 14:59 發表
hi. kikij..

全日班咩咁平既咩..唔需要over 5千..我記得好以要成 6千架喎..不過. 恭喜你..不用架學費..國際班加左200.

Hi taiyingchun

THANKS! 全日班以前要成 6千架,我無想囉都好貴丫。

大宅

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-12 09:41 發表
唔洗怕, 我個仔n1果時11月插班喊足一個學期, 到2月有新人插班先唔喊. d老師好有辦法架, 你恨心少少放手交俾老師就得架la.

HI Lovelyfelix,

想問妳知唔知現在NCA 英文老師 Stephen 好唔好的,因為我知初初是女老師叫Elise..... (我唔記得全名)我覺得幾好的,不過現在轉左。昨天問班主任上課情況(因為現在開始教書,想知道點教k1d小朋友,因為囡囡現在只是2歲8個月,我都唔知佢明唔明的,因為英文同數學是外國老師教佢地,然後油顏色在答案上。

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-23 17:15 發表
請問各位NC mummy, 見到亞囡書包有本activity book, 係咪功課黎定係上堂做既呢...???

Hi Tsejessie333,

請問妳囡囡係NC咩班呀! 因為我囡囡係NCA 全日班我昨天唔見呢本activity book係書包內,唔知會唔會全日班是係學校做的,而半日班是派返屋企做呢?

大宅

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-24 11:19 發表
全日班既功課做完都會放係書包到俾小朋友帶返屋企架. 所以書包一定會有一,兩本作業架wor.

Hi Lovelyfelix,

是丫, 全日班d功課會放番書包到的。但昨天唔想呀!。只有紅色file囉。 哈哈

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-24 12:33 發表
我個囡係NCB班~請問NC mummy有冇同小朋友果班既老師傾過計問問佢地返成點呀? 我個印印姐姐之前成日同N1既Ms. Sit打聽架, 但係佢話而家NC既老師(Ms. Elizabeth)成日都好似好忙咁, 都問唔到...

...

Hi Tsejessie333,

我囡囡係NCA班,我都有同囡囡個班主任傾的,不過唔係外籍班主任,妳可以打電話去學校找班主任傾吓的,應該無問題的,不過佢地未必第一時間聽電話,因為佢地都要照顧佢地小朋友,妳可能要等佢再打番比妳囉。原本(Ms. Elizabeth)係NCA 的班主任不過現在轉左Mr. Stephen 做我囡囡班主任啦。我覺得Ms. Elizabeth都幾好的,希望Mr. Stephen 一樣啦。

希望幫都妳啦!

大宅

原帖由 lovelyfelix 於 10-10-19 10:30 發表
無咩人搭訕tim, 等我推番佢上黎先.

另外, 校長話今日整冷氣, 6:30就會熄晒冷氣要準時揍仔lu.

今日要早d湊囡囡呀!

Thanks!

大宅

原帖由 lovelyfelix 於 10-10-26 10:28 發表
阿囝好得老師, 校長, 同姐姐歡心, 所以大部份人都好錫佢. 不過坦白講而家d老師真係太忙, 相對無以前咁有愛心, 但係都ok既.

但係我媽媽(平時佢幫我揍仔放學)話聽過有家長投訴學校俾面包皮佢囡囡食, 佢好唔滿意, 我問 ...

我都知呢件事,有一日有個家長鬧個老師好比面包皮佢個小朋友食,但我覺得好小事,可必要鬧呢,因為是最後一塊,但個家長鬧都要所有接放學家長都知及要同校長講,不過當時校長唔係學校,佢就找黎副校又鬧,因為當時我在埸,我覺得如妳唔鐘意老師比面包皮小朋友食米老師講下次唔好比囉,需唔需要鬧都老師喊呢? 其他果個老師好好人及好鍚小朋友的。

我覺得做老師有時都幾可憐,因為這樣就比人鬧到死。
如學術上出錯就話啫。

首頁

尾頁

跳至