跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇家長今年升K2, 你地入到邊班呢?

洋房

HI,

我仔讀LKB, LKA係唔係國際班呀

原帖由 Hildatong 於 10-8-8 17:37 發表
我又係啊, 我個仔k2, 讀LKA ar...

洋房

岩岩問過學校主流2800,國際3280, 請問你地讀國際有冇中文教架? 同埋有冇中文字寫架?

洋房

Hildatong,

而家國際班有中文教咁好, 以前我問過學校話要返全日班先有一堂中文教喎, 咁你地係唔係一個外籍老師一個本地老師做班主任呀!

原帖由 Hildatong 於 10-8-10 20:56 發表
bitdd,
係啊, 係啊, 佢地d中文仲好深tim ar...
我睇左人地之前lk既功課, 上學期已經係寫"朋友", ""男女"", 真係陰功lor...

洋房

點解學校唔係咁同我講既, 初初我選擇主流OR國際時, 如果返半日冇中文堂架

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-10 18:01 發表
一樣有架. 學d野一樣, 不過係外籍班主任lor.

洋房

Hildatong,

請問知唔知邊個做班主任, 我想轉過黎國際班呀! 不過我中文唔叻, 係唔係都有一個本地老師跟架..

原帖由 Hildatong 於 10-8-11 10:16 發表
bitdd,
係啊, 一個普通話老師+一個外籍LOR...
我由2008年3月開始讀N1都係甘架...

洋房

sorry我打錯野, 我想講我英文唔叻

原帖由 bitdd 於 10-8-11 10:34 發表
Hildatong,

請問知唔知邊個做班主任, 我想轉過黎國際班呀! 不過我中文唔叻, 係唔係都有一個本地老師跟架..

洋房

咁會唔會國際班冇咁嚴, d小朋友會百厭d架

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-11 12:32 發表
舊年係一個外籍老師+一個普通話老師跟上午班, 下午就外籍+本地.

上午佢地好free蝦到mr. ricky同楊老師cc下, 下午miss choi一返黎乖晒. 全日班果d個個好似性格分裂咁
...

洋房

尋日有人見mr. edward同d小朋友玩得好開心喎, 你地都可以放心既, 不過就新黎唔知會唔會做得長囉..

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-12 09:58 發表
bowen媽,

我琴日見過felix個新班主任mr. edward不過佢好似無mr. ricky咁nice. 我同felix係課室出黎, 見到佢佢見到自己班仔同家長都好似見唔到人咁直行直過, 連笑容都無過, 反而一個新黎外籍女老師就好好笑容咁同我 ...

洋房

係喇, 主流班英文老師都轉過2-3次, 我都覺得外籍老師唔係好穩定, 反而主流老師就冇變過, 其實成日變都好影響d小朋友學習, 所以我都希望今年會穩定d喇

原帖由 Hildatong 於 10-8-13 10:12 發表
我聽校長講, 佢之前有教其他幼稚園架, 希望佢可以stay耐d啦, 上年nca真係轉老師轉到怕怕啊....

洋房

原帖由 Cheukmum 於 10-8-17 22:54 發表
lovelyfelix & hildatong,

HI, 我係恆恆媽咪呀, 今年大家做吾度同學,我地係 LKC,我暫時都吾知恆恆鍾吾鍾意, 希望佢開也,此終d 同學仔吾同咗

HI, 小朋友識認力好強, 好快就會識到新同學仔, 唔洗咁擔心喎, 我仔仔讀LKB架

洋房

mr. edward今年新黎, 可能都要時間適應, 佢教我囝囝英文, 我都唔想佢咁快走呀..

洋房

請問LKA及LKC是不是國際班, 點解人數會相差5人呢?

洋房

原帖由 金仔媽媽 於 10-8-31 15:56 發表
我識得有媽咪話頂唔順成日換老師退左學, 佢個仔讀國際班0架, 好嚴重咁喎 ......

呢個問題我都知, 所以我選擇主流班, 主流班老師好好多, 起碼每年都係同一個班主任, 好彩每年個班主任都係好好, 我囝囝學到好多野, 今年英文堂加左時間, 有一個鐘上已經好好喇

洋房

原帖由 tsejessie333 於 10-9-1 16:29 發表
借問聲主流班學既野係咪會比國際班深少少呢? 我個囡係讀緊國際班但我都開始諗幾時轉佢過主流班黎適應小一...咁你囝囝既英文ok嗎?

其實我都係岩岩先知國際班係有中文上咋, 我問學校, 學校話上年開始轉左。今年國際班2小時英文, 1小時中文, 主流班就1小時英文, 2小時中文, 初初我都想轉國際班, 但係又驚外籍老師唔穩定, 囝囝唔習慣..係唔係深少少我唔清楚, 不過我知就係主流班老師會嚴謹過國際班老師, 上小一時會比較好, 英文方便囝囝會同外籍老師講野及玩, 又唔覺有咩問題喎, 功課認字都ok, 起碼望到個英文字會識讀比我聽囉

首頁

尾頁

跳至