自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

不嬲頭髮都係油性, 我都每朝洗頭架喇, 但到放工時間個頭已經好 "立", 用過唔同牌子洗頭水都係咁, 唉...可以點搞呀!!! 其實我好想前面留陰, 但係d頭髮一油, d陰就會好似一"pat"野咁, 真係好憎自己d頭髮, 有冇人有經驗可以分享下.

水晶宮

妳用咩shampoo架...??

妳d護髮素唔好touch到頭皮喎!

大宅

你完全講出我的心聲, 近排夏天更嚴重, 我都好憎自己d頭髮.

請問有沒有人幫忙呀 ?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 pmhappy 於 10-8-7 00:27 發表
不嬲頭髮都係油性, 我都每朝洗頭架喇, 但到放工時間個頭已經好 "立", 用過唔同牌子洗頭水都係咁, 唉...可以點搞呀!!! 其實我好想前面留陰, 但係d頭髮一油, d陰就會好似一"pat"野咁, 真係好憎自己d頭髮, 有冇人有經驗 ...

妳隻洗頭水是否 "油性",我是油性,我試過買錯半天就 "立"!!

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

妳地講埋自己用咩洗頭水先得架....

望閒問切...而家一樣都無提供...點幫呀??

又唔係企係妳地後面...

子爵府

我以前有個同學又係咁,之後有人教佢轉用BB用既洗頭水,因為BB既頭油其實都好多,所以去油好得,之後見佢真係有改善,BUT唔好問係咩牌子,因為真係好耐都無見呢個同學啦,你地試下用住仔女既洗頭水,唔加護髮素,睇下得唔得呀!

侯爵府

我又係咁!!!
我特登染一次頭,
我用緊萬寧什麼有機糙米洗頭水,改善左好多~~依家起碼頂到半日先立加頭油味.....

大宅

好媽媽勳章

我個仔咪又係咁
用過好多隻洗頭水
(多到我都唔記得邊隻喇)

去天x買又有 去萬x買又有
隻隻都係咁 洗完半日度就出事喇
最慘成日傳來陣陣幽香

我又幫唔到佢
只有剪得短d啦
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

水晶宮

其實係而家d洗頭水落咗好多矽靈, 令頭髮閃亮唔打結...

baby 洗頭水無咁多呢d野...so 自然好多~

試吓用無患子洗頭水....無化學野, 洗完好清爽~ 華潤堂有售, $88/750ml (好像), 不過經常有特價~

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我有一排都係咁,最後用過cxxxl 西柚味洗頭水..
情況立即改善..
ps: 唔係人人得, 因為有d人話用左無幫左

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

市面上一般既牌子都試過喇, 冇一隻得, 我已經連護髮素都唔用架, 而家用緊Rejoyce, 唔通真係要攞阿囡d洗頭水黎用?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢個牌子我用過, 不過就未試過西柚味, 等我又買黎試下先, 多謝你.

原帖由 LedTV 於 10-8-7 00:40 發表
我有一排都係咁,最後用過cxxxl 西柚味洗頭水..
情況立即改善..
ps: 唔係人人得, 因為有d人話用左無幫左

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

想問下咩叫做"無患子洗頭水"? 係個牌子名黎架?

原帖由 tammy2008 於 10-8-7 00:39 發表
其實係而家d洗頭水落咗好多矽靈, 令頭髮閃亮唔打結...

baby 洗頭水無咁多呢d野...so 自然好多~

試吓用無患子洗頭水....無化學野, 洗完好清爽~ 華潤堂有售, $88/750ml (好像), 不過經常有特價~ ...

大宅

而家小左for油性頭髮的洗頭水

全部出 ..閃亮/柔順 ....越來越難買洗頭水

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係油性~買左C巴既專FOR油性髮質既洗頭水,我係藥房買$60

大宅

萬寧有機糙米洗頭水

大宅

用透明果D洗頭水,唔用護髮素

大宅

好媽媽勳章

我都有呢個煩惱, 唔夠半日個頭就好油, 真係好多洗頭水都用過都冇效, 唔知點算...

複式洋房

美康有隻綠色既洗頭水, 係控油架.

首頁

尾頁

跳至