嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地覺得邊隻好用d???
價錢又邊隻平d呢?? 是否藥房最平??
初生BB要買幾好先呢??

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

哩兩隻都好,我兩個小朋友由出世到依家兩隻都用,一般h牌平啲,但P牌柔軟啲,我平時都系見邊隻特價或有coupon平啲就買邊隻架
初生尿片我兩個小朋友各自用10包以上,不過每個小朋友唔同,有啲系大脾B,所以若預留初生尿片唔超過8包穩陣啲
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我bb初生一用pampers就漏到趴街,用huggies就冇事,而家大個左都係用唔到pampers既褲仔
感激遇上你~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我阿b依家用緊p牌...不過一大大就會漏,但係h牌又用唔到wor,因為我阿b隻脾脾都幾大..所以依家我都係度搵緊邊隻岩阿b用...

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

噓噓樂,大塊過p牌,但係吸得好好!!你試下呀

原帖由 WINGWINGGOGO 於 10-8-8 12:27 AM 發表
我阿b依家用緊p牌...不過一大大就會漏,但係h牌又用唔到wor,因為我阿b隻脾脾都幾大..所以依家我都係度搵緊邊隻岩阿b用...
感激遇上你~

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我bb都係用唔到p同h
或者試下merries(花王)/goon (大王)
size大過huggies
又fit過p牌
而且幾軟同舒適

原帖由 WINGWINGGOGO 於 10-8-8 00:27 發表

子爵府

Huggies 片片好好用,唔漏尿, 但褲仔就用一條漏一條.
反而Pampers 片片就好易漏尿,有時漏屎漏到上背,但褲仔就乜事都冇.

大宅

大仔個時用Pampers覺得好好,
但系衣家細仔用,
量多個時漏屎漏到上背

禁止訪問

男爵府

我都係用H牌~P牌唔O岩我個女用~
淳淳豬囡 27/4 出世啦~~3.52KG~~
            2/6 4.37kg    30/6 5.46kg 60cm長

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我個仔用P牌冇試過漏呀!!但系H就次次刀漏...刀系睇下夾吾夾

男爵府

好媽媽勳章

查實好睇你個b 係咩pat 型...我覺得呢d 真係要試...我用p牌同h牌都有試過漏...不過2隻我都有試過包5hr 或以上冇換過都冇事...包得好唔好都係問題所在...最好2個牌子都試下...拎多d 試用係最好...

我已經試過呢2個牌子...之後就會試merries(花王)/goon (大王)....

哈哈

別墅

我仔仔就要用h 牌, 佢用p牌就漏...

大宅

我個B用過晒P , H , GOO.N & Merries,
NB時 P, H 同 GOO.N 都幾好,我最鍾意GOO.N,因為佢最薄身~

近排轉左S碼,P牌完全唔得,大便一多就漏到上背(我仲有好多包人地送既P牌,都唔知點搞~),阿B大個左小便多左好多,P牌一過夜就會變得好重好大包~
Merries好好用,唔漏尿漏屎又薄身好多,過夜都好ok,但衰在難買>,<
H牌同GOO.N買左未用,遲d再報告下

複式洋房

我個女一直都用P牌,好好無事呀

P 牌新出既特級棉柔,有埋蜂窩網面,吸便便真係幾好 唔會"up"住patpat,攪到紅晒,平時見到真係心痛死呀!!!

別墅

我女用親H都漏, P牌好好無事

複式洋房

BB uses Huggies in day time, uses Nepia at night.

伯爵府

畀面勳章

pampers

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

pampers

洋房

pampers to Nb

首頁

尾頁

跳至