跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問你們開始看BB車味呀? 有什麼牌子介紹呢?

男爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 畀面勳章 陪月勳章

我也在物色中,家姐叫我揀Aprica,佢話價錢較便宜及耐用。有無其他jm有介紹?

複式洋房

我未呀~~ 因為bb 唔係即時坐得車, 所以其實生咗先買都得~~

大宅

我大囡用Aprica,又靚又輕座位又夠闊~

別墅

陪月勳章

原帖由 Ines_B 於 10-8-7 23:28 發表
我大囡用Aprica,又靚又輕座位又夠闊~

請問係咩型號呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大囡出世時買左部c字頭個名好長既韓國車, 荷花有售, 有雙向, 用左幾次, 吾好推, 即刻買過部graco
大囡用graco用到佢吾用都差吾多3歲, 好好用又輕身又實淨, 而家都仲响度
今次小b我會買combi, 有雙向又輕身, 吾會大大部, 出入都吾會咁 "牙泎"

禁止訪問

別墅

咁啱既, 我第一個都係用graco 輕個d款, 而家留返第2胎用, 又方便, 又唔貴~~
aprica 係靚&輕, 不過我d friend 用落都覺得唔太好用. 架車太矮,推得辛苦,要項晒背, 同好快坐落已經好d迫,一年都未夠就想換車喇..

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 amlam 於 10-8-9 11:35 發表
咁啱既, 我第一個都係用graco 輕個d款, 而家留返第2胎用, 又方便, 又唔貴~~
aprica 係靚&輕, 不過我d friend 用落都覺得唔太好用. 架車太矮,推得辛苦,要項晒背, 同好快坐落已經好d迫,一年都未夠就想換車喇..

...

最主要係佢可以單手收車, 真係單手就收到, 好方便, 好好收

大宅

原帖由 Lukey 於 10-8-9 00:41 發表

請問係咩型號呀?

我部2-3年前買係舊model,宜家唔見有得賣喇,我嗰時去康嬰之城買訂嘅(包埋送貨),你可以上佢地綱站睇睇其它最新model~

大宅

原帖由 amlam 於 10-8-9 11:35 發表

...

係啊,凡係日本牌子初生車仔都會比較小巧&迫,BB細嘅時候坐係好OK嘅,再大少少就會坐得唔舒服喇,我個囡1歲就要換部是的車,大仔始終要換過部車比較舒服D.

別墅

我都買咗aprica.
其實唔需要咁早買, bb出世後冇咁快可以用. 多數抱多.
我生完第一胎兩個月後先買(係等到有需要囓時候). 咁咪可以帶埋bb一齊去試.

別墅

陪月勳章

原帖由 Ines_B 於 10-8-9 14:14 發表

我部2-3年前買係舊model,宜家唔見有得賣喇,我嗰時去康嬰之城買訂嘅(包埋送貨),你可以上佢地綱站睇睇其它最新model~

謝謝呢!
我上左網頁睇過, 由$4~~~至$2~~~都有, 我諗$4~~~一定好d啦, 但唔知$2~~~又得唔得呢? 我同c6都想搵雙向的, combi有一兩款都好似幾好呢!

大宅

我等緊朋友或二手

大宅

畀面勳章

Aprica價錢較便宜???
我見通常都要過$2500喎

原帖由 freezer1 於 10-8-7 17:56 發表
我也在物色中,家姐叫我揀Aprica,佢話價錢較便宜及耐用。有無其他jm有介紹?

大宅

原帖由 Lukey 於 10-8-9 15:01 發表

謝謝呢!
我上左網頁睇過, 由$4~~~至$2~~~都有, 我諗$4~~~一定好d啦, 但唔知$2~~~又得唔得呢? 我同c6都想搵雙向的, combi有一兩款都好似幾好呢!

不如你經過sogo,永安或者一田去睇睇,佢地有實物,好過睇相.

大宅

原帖由 我們這李家 於 10-8-9 16:01 發表
Aprica價錢較便宜???
我見通常都要過$2500喎

我印象中Aprica都唔平,我部唔係top model都好似要around3k.

別墅

其實我覺得睇你想要方便d輕便d的定係一架穩重d的!我覺得combi, aprica好輕果d就好方便 (同埋如果成日出街要上上落落的就方便d),不過我覺得車身幾窄,我大囡唔大隻都係坐到歲半已經覺得好逼要換過架!
但如果你想穩陣d同坐到大少少,我覺得peg 好好

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

昨天在BB展見到$799的Aprica BB車,不過覺得未有需要所以沒有買。

大宅

我個女一至五係婆婆度用graco%690(超平,bb展買的),夠大部方便買餸,至於因六日先在我家,c6楂車多,故用輕便既combi($1300橙色),單手可摺埋,用度兩歲其實都唔駛點用.......

首頁

尾頁

跳至