心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

我做左 shipping 好多年, 近年轉左一間公司做左 2年多, 但都好似同 d 同事唔夾, 想轉工囉 ~ 不過呢個年頭轉工好似不太好.
姊妹一齊分享下做 shipping 問題都可以, 想吹下水.

珍珠宮

我都係做shipping 架~ 有10多年了, 剛7月中失業~ 冇計, 衣家shipping 大部份搬晒上大陸做啦, HK人冇得做了....>_<

男爵府

原帖由 Siuchoi 於 10-8-8 23:53 發表
我都係做shipping 架~ 有10多年了, 剛7月中失業~ 冇計, 衣家shipping 大部份搬晒上大陸做啦, HK人冇得做了....>_

先希望你快點找到工作啦 ~
我都差唔多做左 10年囉, 環境問題大陸人工又平點, 所以 shipping 現在係難做好多, 親現在有時間進修下吧. 講真想轉行都不易, 我成日好後悔點解當初入這行的.

男爵府

我都是做 shipping, 做佐 10幾年, 呢份工做佐 7年, 近來好想好想轉工, 因為公司轉佐好多, 但是又好驚好難搵野做, 所以心大心細。你地有無試過搵工呀! 是吾是想像中咁難搵

男爵府

原帖由 lun0715 於 10-8-9 08:58 發表
我都是做 shipping, 做佐 10幾年, 呢份工做佐 7年, 近來好想好想轉工, 因為公司轉佐好多, 但是又好驚好難搵野做, 所以心大心細。你地有無試過搵工呀! 是吾是想像中咁難搵 ...

大家都係咁, 心大心細, 我都好想轉工, 不過又想生 BB, 但你知要 BB 呢家野唔係隨時都有的, 又怕轉左新工先有 BB 就更麻煩了.
我沒有試過搵工呀, 因為要轉都想捱埋過年先, 現在轉出面好少工搵, 又無左份雙糧, 如果忍到都唔好轉住啦.

大宅

我都做咗十幾年shipping, 唉. 而家咁既時
候, 都唔敢走.

大宅

原帖由 鴨鴨媽媽 於 10-8-14 18:35 發表
我都做咗十幾年shipping, 唉. 而家咁既時
候, 都唔敢走.

me too, 最近仲要因為印印一定要放假而煩死tim 呀

男爵府

我都係做左成 20年, 現在呢家做左 2年多. e+搵工好難. 所以都唔敢轉工.

子爵府

原帖由 皮蛋黃 於 10-8-8 23:31 發表
我做左 shipping 好多年, 近年轉左一間公司做左 2年多, 但都好似同 d 同事唔夾, 想轉工囉 ~ 不過呢個年頭轉工好似不太好.
姊妹一齊分享下做 shipping 問題都可以, 想吹下水. ...

做野有乜話夾唔夾呀.........最緊要準時出粮,有邊個會知道份新工同新同事實夾????????
仔乸都有交閙啦!
要記住任何地方多過一個女人都會有是非

首頁

尾頁

跳至