烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

新屋整廚房想放個built in焗爐, 請問邊個brand好, 同埋有d咩要注意呀~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

珊瑚宮

價錢由$3xxx至幾萬都有,好睇budget.
你去中環萬宜大厦2樓睇Germania牌.
千祈咪買大陸做扮意大利牌子.
玩具萬歲!

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

我買brandt, 幾好架, 不過就幾貴

珊瑚宮

回覆 1# lamlamnei 的文章

貴牌子有

Smeg, Gangenau , 西門子,

中價有Germania , Candy, whirlpool, Gilman.

我以前都有答過build-in爐,請找回幾個月前舊post.

玩具萬歲!

大宅

畀面勳章

I am also using brandt. It's good. I esp. like the built-in fan inside the oven to make the tempature more even.

原帖由 lamlamnei 於 10-8-10 12:41 發表
我買brandt, 幾好架, 不過就幾貴

禁止訪問

男爵府

咁請問有冇人用過Electrolux呀? 有朋友介紹呢隻~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

珊瑚宮

原帖由 dragonball0301 於 10/8/2010 17:22 發表
我又係就o黎搬, 老公想我買嵌入式焗爐因為佢想我整蛋糕, 但我覺得好貴兼要霸好大地方...我就想買光波爐貪佢價錢實惠又有好多function, 但聽聞整蛋糕效果麻麻地, 你地有無人兩款電器都有, 覺得邊樣實用d?? ...

當然係 5X 升之大焗爐最有用(一定要有獨立上下火,風扇)
玩具萬歲!

珊瑚宮

一定要買 Made in Italy.
玩具萬歲!

禁止訪問

珊瑚宮

回覆 1# dragonball0301 的文章

中環,海港城 Gilman 陳列室

中環萬宜大厦2樓睇Germania, Candy 牌.

銅鑼灣禮頓中心 Whirlpool

灣仔地鉄附近亞細亞3樓好多牌子

買用電的好D,如gas焗爐,因無上下火,焗包餅好難控掣.

你最好睇哂咁多陳列室,再作决定.

我見Yahoo拍賣,Candy可以平至$3xxx,(但唔知邊度做).

我估計一般是$4xxx-$7xxx左右(中價貨計)
玩具萬歲!

珊瑚宮

回覆 2# dragonball0301 的文章

我曾用過 Ariston牌座地焗爐(made in Italy)不錯,好似佢現在無陳列室.

買時最緊要問埋維修保養,上門幾錢.因有些牌子上門貴到嘔.
玩具萬歲!

首頁

尾頁

跳至