跳至

首頁

尾頁

洋房

BB想poo poo時會"唔唔"咁聲, 我想買POTTY CHAIR, 你地會點train 佢? 係咪應該除褲除片, 定係就咁連片坐, 等佢熟咗坐响POTTY CHAIR度先?

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 evaylng 於 10-8-10 14:26 發表
BB想poo poo時會"唔唔"咁聲, 我想買POTTY CHAIR, 你地會點train 佢? 係咪應該除褲除片, 定係就咁連片坐, 等佢熟咗坐响POTTY CHAIR度先?

我囡囡已經坐左幾個月potty痾大大,因為佢著住片片痾唔出。

我買最傳統個隻potty俾佢坐,一見佢個樣想唔唔就幫佢除褲除片坐落potty到痾。

大宅

我b 一般都係朝早臭臭既(食完milk 之後).
我每朝定時帶佢入去坐. 坐完就換學屠褲(訓教就用片片). 我個potty 係淘寶買既(係combi $3xx果款同款我果個當然平d啦).
個potty 可以只用廁所板仔(我懶唔想倒臭臭. 所以只用廁板).放係坐廁上比佢坐. 初初唔肯慢慢習慣坐. 佢而家多數都係廁所臭臭.
vv太默好少帶佢入去. 我一路都係除片比佢去. 無適應期.每次都即除褲除片去.

複式洋房

我個仔兩個月大左右已開始坐potty.一見佢谷谷地就即同佢除片坐potty,就算已痾左少少係片度,照甩佢繼續係potty度痾麻去.久而久之,佢會習慣要坐係potty度先痾.到4-5月大時就直接套塊小朋友廁板上我地既toilet度 (吉之島hkd20),大人坐後面.直至家下都係一樣.家下如佢痾左係片片度,佢會知自己曳曳.
視乎個bb去bubu定吾定時,如定時好易會train到.

洋房

唔該唔該, 咁我都試下每朝定時帶佢入去坐厠所先啦..

首頁

尾頁

跳至