家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

o係網上search, 個個都話金章好, 但琴日去行電器鋪, 金章7kg既機尺寸好大, 而且有d唔係意大利造, sales介紹Whirlpool, 8kg, 細過金章d7kg機, 意大利造~
請問有冇人用緊Whirlpool架? 有咩評價? thx~~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

大宅

好媽媽勳章

惠而浦 款靚+好用

屋企用緊惠而浦, 好似係5.5kg, 1000轉

但用惠而浦機唔好慳錢, 買一大桶嗰d洗衣粉, 部機好快玩完

大宅

我屋企部Whirlpool洗衣乾衣機97年買, 用到而家仲用緊(1星期洗1-2機衫左右), 期間只係維修過1次

原帖由 cy_cheung 於 10-8-11 10:19 發表
o係網上search, 個個都話金章好, 但琴日去行電器鋪, 金章7kg既機尺寸好大, 而且有d唔係意大利造, sales介紹Whirlpool, 8kg, 細過金章d7kg機, 意大利造~
請問有冇人用緊Whirlpool架? 有咩評價? thx~~ ...

男爵府

原帖由 YanYanHappyShop 於 10-8-11 11:56 發表
惠而浦 款靚+好用

屋企用緊惠而浦, 好似係5.5kg, 1000轉

但用惠而浦機唔好慳錢, 買一大桶嗰d洗衣粉, 部機好快玩完

點解一大桶嗰d洗衣粉? 應該用咩洗衣粉呀? 我用開洗衣液, 歐洲機係咪都用得架? thx~~

全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

男爵府

原帖由 fireball 於 10-8-11 11:57 發表
我屋企部Whirlpool洗衣乾衣機97年買, 用到而家仲用緊(1星期洗1-2機衫左右), 期間只係維修過1次

即係都好襟用喎~

水晶宮

畀面勳章

我以前間屋入住時係用上手個洗衣机whirpool,之前唔知佢用左幾耐,跟住我住左十年就搬都冇壞過.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cy_cheung 於 10-8-11 12:07 發表

點解一大桶嗰d洗衣粉? 應該用咩洗衣粉呀? 我用開洗衣液, 歐洲機係咪都用得架? thx~~

惠而浦既師傅話, 用平(大桶嗰d)洗衣粉, 容易磨捐洗衣機入面既零件.

因我99係好鐘意買又平, 又大桶嗰d洗衣粉返黎用, 後尾部洗衣機"fing"乾嗰時勁大聲, 搵師傅上門睇過, 師傅話平既洗衣粉已令個軸定乜損耗左, 要換既話又勁貴.

依家我地自己都係用惠而浦, 用快潔, 嗰個packing度寫住惠而浦洗衣機啱用. 但你用開洗衣液就唔太清楚.

大宅

原帖由 YanYanHappyShop 於 10-8-11 12:41 發表

惠而浦既師傅話, 用平(大桶嗰d)洗衣粉, 容易磨捐洗衣機入面既零件.

因我99係好鐘意買又平, 又大桶嗰d洗衣粉返黎用, 後尾部洗衣機"fing"乾嗰時勁大聲, 搵師傅上門睇過, 師傅話平既洗衣粉已令個軸定乜損耗左, 要換 ...
我家有位小主人

大宅

惠而莆好用, 第一部都用左 8年到, 再買都係買返依隻牌子, 因我覺耐用, 同埋洗衣粉我用潔白, 惠記師夫話用潔白洗衣粉要用舊款喎. 因用新的洗衣粉話洗得唔係咁好, 會另到d 衫有味.

原帖由 lyanlyan3 於 10-8-11 15:13 發表
我家有位小主人

民房

Whirlpool 都okay既

首頁

尾頁

跳至