論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

年齡: 39
HKID: W87XXXXX
高: 5尺3
估計: 有心理問題

用了4個月己抄. 她現應搵緊工, 而家搞到對仔女有工人恐懼症.

1)三番四次提醒下仍留小童在家自己外出

2)欺凌及恐嚇小童要影裸照, 如小童大哭, 她會在側掩口大笑

3)拒絕睡子母床下格, 所以佢睡仔張床, 仔睡下格,下床時常刻意用腳踩我仔個頭扮踩錯.

4) 拒做家務, 僱主旅行完一星期回來, 一星期前的衣服都唔用洗衣機洗, 臭晒. 地無掃無拖. 下下扮手痛做唔到家務要早睡. 等等.
小心

男爵府

畀面勳章

CAN REPORT TO POLICE TO ARREST HER FOR 1 and 2 item?

男爵府

畀面勳章

CAN REPORT TO POLICE TO ARREST HER FOR 1 and 2 item?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 TINGMUM 於 10-8-11 14:04 發表

用了4個月己抄. 她現應搵緊工, 而家搞到對仔女有工人恐懼症.

2)欺凌及恐嚇小童要影裸照, 如小童大哭, 她會在側掩口大 ...

點解你會俾佢瞓上面, 佢唔肯瞓子母床, 我會俾張墊玉叫佢瞓地下, 朝行晚拆, 唔會俾佢得請 lor!

瓜瓜哇哇哇

子爵府

原帖由 TINGMUM 於 10-8-11 14:04 發表

2)欺凌及恐嚇小童要影裸照, 如小童大哭, 她會在側掩口大 ...

虐兒
唔好放過佢

大宅

以前個仔次次投訴我都唔信,
雖然知佢係好差,
我只有對仔女做證人同受害人,
冇表面傷痕.
犯案在睡房同厠所, 不可裝cam.
裝cam係客廳, 佢基本上不常出現在客廳,
勞工法例, 佢話佢仲清楚過我.

我係賠錢比佢走. 佢當日留了兩個鐘唔肯走,
要我出好reference letter先肯走,我唔肯,
後來agent介入,
去agent度解決!

複式洋房

係第2點影裸照已可以告她恐嚇o

男爵府

畀面勳章

恐嚇小童要影裸照---> 對小童心理好大影響!我一定報警!有對仔女做證人ma
放過左佢, 仲比要比reference letter!

男爵府

畀面勳章

恐嚇小童要影裸照---> 對小童心理好大影響!我一定報警!有對仔女做證人ma
放過左佢, 仲比要比reference letter!

子爵府

醒目開學勳章

俾著我,一定陪佢玩到底
最慘D小朋友嚇親,打翻佢

大宅

REFERENCE LETTER 最後我地冇比佢, 真係唔想害人. 賠一個月人工比佢走, 係想了事. 佢話自己有大把時間, 係我地返工冇時間炸! 佢講得岩, 我寧願比多三千幾, 真係冇時間同佢玩, 兩公婆都返工,冇老人家親友可以幫手, 我大女要升小六,忙到死, 我邊有时間同個工人玩到底? 分分鍾變相比多左時間佢RENEW VISA在港搵新僱主. 害人害物!

. 而家個仔有時都擔心地問姐姐是否真的影了他裸照比PUBLIC睇. 因佢當時是在仔沖涼時拿住手機衝入去.唔想小朋友再因此人影響情緒.

大宅

見到你個post, 你個賤工人真係好pk, 但你都好有問題, 點解個仔向你投訴比個工人踏, 你都可以唔信自己個仔嘅!???? 佢拍你個仔祼照, 點解唔報警, 就算佢無拍到, 佢都有出言恐嚇喎, 點解可以放佢走嘅, 為左份工, 就連個仔比人搞都放過!???? 這樣 只會令小朋友以為自己有問題, 反而個工人無做錯, 將來點教個仔是非黑白呢!????

原帖由 TINGMUM 於 10-8-11 22:48 發表
REFERENCE LETTER 最後我地冇比佢, 真係唔想害人. 賠一個月人工比佢走, 係想了事. 佢話自己有大把時間, 係我地返工冇時間炸! 佢講得岩, 我寧願比多三千幾, 真係冇時間同佢玩, 兩公婆都返工,冇老人家親友可以幫手, ...

男爵府

Please don't just let her go.
Call police NOW!!!

原帖由 TINGMUM 於 10-8-11 22:48 發表
REFERENCE LETTER 最後我地冇比佢, 真係唔想害人. 賠一個月人工比佢走, 係想了事. 佢話自己有大把時間, 係我地返工冇時間炸! 佢講得岩, 我寧願比多三千幾, 真係冇時間同佢玩, 兩公婆都返工,冇老人家親友可以幫手, ...

水晶宮

唔係喇fa…咁都放過佢?
就係為左等個仔唔駛怕…一定報警tim啦!佢嚇鬼呀?告佢,上晒新聞 仲有笨蛋請佢………!男仔好少怕呢d野,小朋友驚到要講出口,都可以放過佢………

民房

你要抽多些時間留意仔女的情緒,可能影响深遠。:( :(

男爵府

畀面勳章

原帖由 shannnb 於 10-8-12 00:12 發表
唔係喇fa…咁都放過佢?
就係為左等個仔唔駛怕…一定報警tim啦!佢嚇鬼呀?告佢,上晒新聞 仲有笨蛋請佢………!男仔好少怕呢d野,小朋友驚到要講出口,都可以放過佢……… ...

AGREE!!POOR BOY! YOUR SON MAY NOT DARE TO SAY AGAIN IF HE IS TREATED THE SAME NEXT TIME. DUN AFRAID OF TROUBLE, YOU NEED TO GO TO POLICE TO REPORT THE CASE ,

大宅

回覆 1# CD_BB 的文章

樓主個仔好慘呀 E D 甘 gei 衰工人 真是不可以放過她們 一於報警啦 她就是看中你們的弱點 知道你們沒有時間和她玩 你們這樣縱容她 只會很快就再有一位無辜的小朋友再受害

首頁

尾頁

跳至