自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 金菠蘿 於 10-8-11 16:51 發表

捷榮特濃個隻喎!
個人口味唔同啦!
以前我去星x克,飲兩short expresso先番工,
覺得好提神.
但而家想要b,慢慢減緊...

咁真係要減
或者飲淡D

祝你快D
生番個金菠蘿

水晶宮

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-8-11 16:43 發表
仲有呀, 你地飲完咖啡, VV時會唔會有咖啡味? 我發覺VV時好大陣咖啡味, 是否正常?

會...
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 edea 於 10-8-11 15:00 發表
我怪過妳, 我愛上整咖啡, 但唔會飲.

公司有蒸餾咖啡機, 我而家朝朝煲d藍山咖啡, 好香, 煲定俾同事飲, 香聞十里. 但我個人唔受得咖啡, 飲親都頭痛, 淨係enjoy聞. ...

阿..........餅餅原來鍾意索嘢嘅~~~~

我覺得舊街場榛子咖啡好好飲~

水晶宮

以前我都每日必飲...但日日飲開支都幾大...索性買左咖啡機...結果連飲一個月就開始頂唔順...就此戒左癮...衣家凈系間中一兩個禮拜飲一次...而且多數系食飯時既餐飲...好少特燈去買...咖啡機都比左人...
mouth:

少奶奶的身份,丫頭的命...

別墅

原帖由 金菠蘿 於 10-8-11 16:33 發表
我飲捷榮~飲上癮~

小心! 原產地: 大6

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我至愛舊街場榛子咖啡

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都好鍾意飲咖啡ga~ 開頭o岩o岩開始飲就飲雀巢, 但飲左好短時間就會覺得呢隻唔夠滑又唔濃,無咁好飲...
其後聽人講舊街場好飲,我就開始轉飲喇(開頭飲3合一, 但一輪之後會覺得係好飲但好甜, 就轉2合一不過就變得無咁好飲), 跟住就轉飲捷榮, 一飲落口.........嘩夠晒味好濃好正!!
果陣飲到日日一杯, 唔飲果日個人好似游魂野鬼咁!!不過之後為左有大仔就戒左, 生完因為太累又再飲返,直到想有細b 又再戒, 依家因為要餵人奶, 所以係好頂唔順先飲...

男爵府

畀面勳章

最近發覺大X樂 D coffee 都 very good, 我覺得好飲過 starbuxxk tim...... 以前覺得大X活都好, 但飲過大X樂之後仲好, 不過我唸唔係間間都沖得咁好, 試吓丫, 不過上咗隱唔好賴我 por!

別墅

其實美心, 大快活 n 老麥 D 即磨咖啡都 ok ga!

我最鈡意係MacCafe 的 Flat white

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 8AMRSCHAN 於 2010-8-12 16:53 發表
其實美心, 大快活 n 老麥 D 即磨咖啡都 ok ga!

我最鈡意係MacCafe 的 Flat white

椰林閣 & 大家樂果d即磨咖啡都唔錯!

我最鐘意飲 pokka cafe 的藍山咖啡!!!

珍珠宮

coffee好易上癮,我以前日日飲,後來迫自己戒!

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

幣...我沖3in1咖啡係落2包3in1落1杯沖先覺得香濃(通常會2隻唔同既溝埋.最近係雀巢cafe溝雀巢金裝)..,不過我又唔係日日要飲wor..我諗我唔算係好大癮掛...

伯爵府

本來唔飲, 自從朋友係荷蘭拎左d即沖咖啡, 就愛上了, 雖然係雀巢, 但唔係made in china, 所以好好味......

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至