跳至

首頁

尾頁

別墅

今日去左屯醫照超...唉...好唔開心同好擔心呀...醫生話亞b胎位唔正呀...仲係打橫緊...咁點算啦...佢話我聽日去見醫生佢會有個解釋比我喎...

我想問下有冇mama係到左35w個bb都仲未調頭架??會唔會有機會個頭仔會調返去下面呢??同埋我今日照到佢有2.6kg即5磅7咁大隻會唔會調頭會有難度??

定係可以去醫院叫醫生幫我人手調頭??

唉....擔心ing~~~~~~

大宅

唔好太擔心先...姑娘應該都會比意見你..
上一胎, 我個女都係咁, 本來轉左落去, 後尾又轉返上黎, 到差唔多生都好乖轉返落去..
今胎, 32wk, 都仲未開始轉落去, 姑娘話, 可以睇到34wk, 如果再唔轉, 再手推, 都係唔肯轉先要開刀~

別墅

我想問用手推既方法係點??有MAMA話好痛架喎??

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我睇過其他媽媽分享,有人話BB唔掉頭一定有原因,果位媽媽於是開刀,生左之後醫生講返比佢知,原來係臍帶唔夠長呀,所以BB掉唔到頭。仲有冇其他原因就唔知囉。
rainer_lam 你唔駛咁擔心,我相信而家d 醫生識點樣處理呢d問題。放鬆d。

大宅

我都唔知推肚係點, 因為我未試過, 不過我都覺得你唔駛擔心, 醫生姑娘會有意見比到你, 不過你預左最壞打算就係開刀~ 唔駛擔心太多, 最緊要呀b健健康康~

大宅

我同你一樣,亞b成日都打橫,我c+ dr話亞b唔轉一定係有原因,例如臍帶唔夠長, 佢唔會見意我去推肚,同埋推左唔一定ok仲有風險tim,我明天再照, 手術室就book定先,見步行步,如果亞b唔轉頭落去,我都有晒心理準備要開刀lu, 最緊要係安全健康,唔好咁擔心啦.

大宅

尋日去QE 產檢, E生話我亞B成日轉黎轉去, 又打橫又打直咁, 個位好唔穩定喎, 咁佢就安排咗我下星期返去詳細照下, 如果BB仲係咁就要入院觀察....可能唔可以順產 但為咗亞B 安全, 開刀都要架啦...

別墅

我今日返屯醫見醫生...佢摸肚又話BB個頭仔向下面...佢話35W仲轉緊都唔出奇...不過36W都仲有轉黎轉去就要入院觀察...因為怕BB打橫但隨時生得...我真係希望小B而家開始KEEP住向下...

禁止訪問

別墅

我諗佢係唔係應該會叫你入院觀察下...再決定開唔開刀...
原帖由 mandy_yim128 於 10-8-13 12:53 發表
如果在36w確認了bb真係沒有調頭, 係政府生既會不會Book期同我地開刀架?

首頁

尾頁

跳至