跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

你地開始準備未 ?

伯爵府

牛年勳章

原帖由 mangosalad 於 10-8-11 21:19 發表
你地開始準備未 ?

期侍返學的日子。

無書、無書包、無 timetable,唔知準備咩好?

你好!
我家小朋友讀下午班。

大宅

原帖由 virgokaren 於 10-8-12 02:39 發表

期侍返學的日子。

你好!
我家小朋友讀下午班。

我的小朋友都係下午班呀 ! 請多多指教 !!!

雖然乜都未有...

但都有其他野準備呢 ...例如...買黑/白返學鞋,襪,另外又要買定d洗水姓名貼 , 同埋,最難既就係要同佢心理輔導 ... 佢呢排番 play group 情緒都唔係咁好... 成日扭計話唔返學 ... 如果到時返 K1都係咁,都唔知點算好 ?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 virgokaren 於 10-8-12 02:39 發表

期侍返學的日子。

你好!
我家小朋友讀下午班。

HI! 我係上年K1家長, 無書、無書包、無 timetable,以上年經驗,1/9前適應日,老師會將同學書/書包/茶點餐具,一一放在有你囝囡名牌上書包內,你學校好細心的,你無須準備什麼,輔導自己子女就可以了,祝開開心心返學

大宅

原帖由 PEGGY0529 於 10-8-12 10:46 發表

HI! 我係上年K1家長, 無書、無書包、無 timetable,以上年經驗,1/9前適應日,老師會將同學書/書包/茶點餐具,一一放在有你囝囡名牌上書包內,你學校好細心的,你無須準備什麼,輔導自己子女就可以了,祝開開心心返學 ...

多謝分享

伯爵府

牛年勳章

原帖由 mangosalad 於 10-8-12 07:33 發表
我的小朋友都係下午班呀 ! 請多多指教 !!!

雖然乜都未有...
但都有其他野準備呢 ...例如...買黑/白返學鞋,襪,另外又要買定d洗水姓名貼 , 同埋,最難既就係要同佢心理輔導 ... 佢呢排番 play group 情緒都唔係咁好... 成日扭計話唔返學 ... 如果到時返 K1都係咁,都唔知點算好 ?

你好!大家都係下午班,唔知有冇機會同班呢?
你小朋友需要坐校車嗎?

我只想到要買黑、白鞋和襪咋!
幼稚園學生需唔需要文具架?需要筆袋嗎?
請問洗水姓名貼係邊度有得賣?thanks!

我家小朋友最近至開始返d唔駛家長陪的興趣班,只係第一堂有些焦慮,而家佢都ok喎!所以返學時應該唔會扭計,我地只係驚佢唔肯著校服0者!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 PEGGY0529 於 10-8-12 10:46 發表
HI! 我係上年K1家長, 無書、無書包、無 timetable,以上年經驗,1/9前適應日,老師會將同學書/書包/茶點餐具,一一放在有你囝囡名牌上書包內,你學校好細心的,你無須準備什麼,輔導自己子女就可以了,祝開開心心返學 ...

多謝分享!
讀左一年,覺得點呀?
每班的學生會唔會太多,難照顧?
請問需要預備文具給她嗎?

伯爵府

牛年勳章

多謝分享!
小朋友讀左一年,覺得點呀?
請問需要預備文具給她返學嗎?
K1 有冇功課要做架?
Thanks!

大宅

原帖由 virgokaren 於 10-8-12 13:24 發表

你好!大家都係下午班,唔知有冇機會同班呢?
你小朋友需要坐校車嗎?

我只想到要買黑、白鞋和襪咋!
幼稚園學生需唔需要文具架?需要筆袋嗎?
請問洗水姓名貼係邊度有得賣?thanks!

我家小朋友最近至開始返d唔駛家長陪的興趣班,只 ...

姓名貼我係呢間
http://baohk.shopping.####.hk/

我小朋友都會坐校巴的 ... 佢都係d比較難搞既小朋友...一喊就好易嘔 ... 希望佢到時乖d,唔好俾咁多麻煩校巴叔叔 & 姨姨 啦 !

伯爵府

牛年勳章

原帖由 mangosalad 於 10-8-12 14:32 發表
姓名貼我係呢間
http://baohk.shopping.####.hk/
我小朋友都會坐校巴的 ... 佢都係d比較難搞既小朋友...一喊就好易嘔 ... 希望佢到時乖d,唔好俾咁多麻煩校巴叔叔 & 姨姨 啦 ! ...

係咪係果度 click 購買,登記就得了?

大宅

原帖由 virgokaren 於 10-8-12 15:23 發表

係咪係果度 click 購買,登記就得了?

係呀.... 佢係團購的 ... 過左8月15日就冇咁平...聽聞而家都夠晒 50人..所以有8折嘞 !

禁止訪問

大宅

你諗住去邊度買鞋 ? 我本來係粉嶺中心買黑色返學鞋...點知成日都冇貨..但又要我俾晒 d 錢喎... 之後隔左成2星期都冇... 我叫佢退錢...退左..我諗住去 DR.Kong 果度買,好可惜..我的小朋友隻腳腳太厚肉..著左吱晒d肉出黎 ..我驚佢唔舒服...最後唯有...係上水再搵下有冇其他 ? 哈哈 ... 行左好耐 ... 係上水中心果度某間 shop 買左對 buster 牌子既健康鞋 ... 都幾舒服架 ! $185 ...另外白色波鞋..我買左對輕身既 nike ...折扣左都係 $197.x ...

講真 ... 我諗可能大家都係全職媽媽...我除左大囡今年讀 K1 ...仲有個差不多16個月既細囡...d財政都係岩岩好架咋 ... 所以希望日後有什麼平野又平又靚又正既...大家一齊分享同交流下丫

禁止訪問

大宅

原帖由 clumsy 於 10-8-12 21:26 發表
我個大女全部都係買DR.Kong隔,我成日罵她,做咩行路咁樣衰,她話痛,事後我發現,DR.Kong給我們的碼小了一個碼,第二年我再去買,我要求大一個碼,因為我的廣東話口音比較重,所以他們的態度----,我買DR.Kong的書包給她,她説 ...

粉嶺中心 ??? 係咪一樓果條行仔果間呀 ?? 唔好呀 ... 我最初就係去果度買 ... 都要成 $180/對 ... 但同一樣的鞋...上水中心買 $159 咋 ....

伯爵府

牛年勳章

原帖由 clumsy 於 10-8-12 16:43 發表
我都係下午班,我鞋和襪都冇買,下星期買,我的學前心理輔導係上網睇《長江七號》和麥兜,因為我沒錢.

原來你都係下午班,你好!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 clumsy 於 10-8-12 16:43 發表
很多世界名牌的文具,衣類等等,都係大陸產的,質量冇問題

介紹下我去邊度買好喎!

深圳,我只識去購書中心。(科學館站)

伯爵府

牛年勳章

買鞋,我地打算去吉之島果d睇下囉!

昨天係 crocs 見到對黑色的(皮鞋款),唔知好唔好呢!

波鞋咪去馬x松果d揀下!

仲有兩個星期,有時間。

男爵府

好媽媽勳章

HI! 真心話, 學校上上下下的人都好好,你地可以放心,將囝囡交給他們,不需預備文具給她返學的,學校會提供的,,基本買些在家做功課好了,起初可用"立"筆,其後手仔夠力可以用木顏色,鉛筆等,而且返學都唔洗書包咁重啦,K1 有功課的,不過訓練線條而且唔多,每班人數30-36以內啦,不過放心,K1上學期除主要2位班主任,還有1-2位老師協助的,不用擔心,叫你們囝囡享受學校帶給他們歡樂吧!!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 PEGGY0529 於 10-8-13 11:42 發表
HI! 真心話, 學校上上下下的人都好好,你地可以放心,將囝囡交給他們,不需預備文具給她返學的,學校會提供的,,基本買些在家做功課好了,起初可用"立"筆,其後手仔夠力可以用木顏色,鉛筆等,而且返學都唔洗書包咁重啦,K1 有 ...

神召會的老師、ee出名有愛心,問過幾個家長都係咁講,肯定唔會假!
謝謝你!
得閒多d來K1呢邊分享下!

首頁
12345...12

尾頁

跳至