跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 小學放榜

幼稚園讀大埔英藝, 原本派大埔教育學院賽馬會小學, (因我個女是給親戚在大埔湊),第一志願當然是大埔舊墟(寶湖道), 可惜三次機會都失敗,所以返過來上水網(我本身住上水), 點知收她喎, 都開心架, 返學都近些, 行路10分鐘到

大宅

露比媽媽,

大埔舊墟(寶湖道)一定無機會喇?或者遲d有位呢。

大宅

唔想了, 反正都在曾梅註了冊, 希望我們的仔仔女女在曾梅讀得開開心心

大宅

露比媽媽,

你有無去曾梅個校網??更新得好快。

別墅

朗媽 寫道:

[url=http://file.gcewps.edu.hk/myoffice/servlet/userControl?action=userFirstPage&UserID=hitea&roject=hi.teaching&aeroDomain=wps]聲情教學[/url]

?????? ?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

大宅

Polly,

陳建順係曾梅新校長。

別墅

不明他們的關系?? ?-( ?-( 陳建順 = 聲情教學 ?-( ?-( ?-( ?-( 我是否脫節??
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

大宅

Polly,

我都係近排至聽過"聲情教學"呢個 term。

別墅

wenwen,

我攞咗d 校服啦 (校服 & 運動衫 各一套), 但沒有外套呀!

星期五你會幾点到? 我要成11:30am 才到呀!

別墅

頭先比d校服呀仔試, 他很開心走去照鏡. 我同佢講: 你有無留意平時係街見到d哥哥著這件校服呀? 你大個仔啦!. 佢竟然回答說 : 佢地有著白色的背心底衫架! 比佢笑死我 竟然留意到 lee d 野

男爵府

hhahah,你個仔又幾叻幾細心呀!
每樣一套夠架啦!!!

我諗住同軒做兩套校服加一套運動服呀!!

子爵府

hinhei,
12/7食唔食早餐呀?

別墅

我打算買多兩套校服, 一個禮拜燙兩次衫就OK 喇!
hinhei 寫道:
hhahah,你個仔又幾叻幾細心呀!
每樣一套夠架啦!!!

我諗住同軒做兩套校服加一套運動服呀!!

男爵府

聽閒上水世紀幾好個.........好多人去呢間做!!

Wandy

應該無問題!!

男爵府

我都係去世紀買

男爵府

你都去得........我就更加有信心!!

子爵府

hinhei,
咁仲唔去全職媽度報名!

別墅

林池記掂嗎?? 聽講平d 請賜教

星期五可到學校訂購, 咁學校嗰d又点呢? ?-( ?-(
Astrid 寫道:
我都係去世紀買

男爵府

我估 ... 學校可能係 "十大" 派人去 .... 舊年我女學校都係, 不過我無係學校買 !!

林池記, 我唔清楚 !!

世紀, 係石湖墟個間, 可以即場試埋; 買冬季時, 因為阿女細粒, 手幼, 件jacket & 恤衫個袖位佢仲同我改 (唔收我錢)

*Polly* 寫道:

星期五可到學校訂購, 咁學校嗰d又点呢? ?-( ?-( [quote]
Astrid 寫道:
我都係去世紀買
[/quote]

大宅

*Polly* 寫道:

星期五可到學校訂購, 咁學校嗰d又点呢? ?-( ?-( [quote]
Astrid 寫道:
我都係去世紀買
[/quote]

Polly,
我今日係學校幫金x買左套校服(裙,運動服,外套)$30x, 唔同size唔同價錢, 之後跟個小朋友媽咪去世紀買, 質料ok, 佢$24x, 平左$60 :evil: , 世紀話如果第時校服有問題or爆線可免費收補喎:lol:! 我唸住遲d都去買多套.
你仔仔編左邊班? 我女女c班, 佢同d熟朋友仔全部唔同班, 都好, 唔使佢地太熟唔專心 .

首頁

尾頁

跳至