跳至

首頁

尾頁

大宅

我剛搬入碧濤, 住左兩個月, 仲未搞到去邊樹買送, 而家係叫C6放工買埋先返,大家有無提議?

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 chikkee 於 2010/8/12 22:12 發表
我剛搬入碧濤, 住左兩個月, 仲未搞到去邊樹買送, 而家係叫C6放工買埋先返,大家有無提議?

HI
你認得我嗎 ??
你方唔方便來第一城買 ??因為你住那邊真要走出來買,,不然就沒有choice.
我有沒有記錯,你有2個小朋友 ^^
如果係,你會辛苦點.可以試試買2-3天,之後再買.
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

其實如你c6放工順路真係放工買埋好過 ...

最近去cityone, 但係又無車去得到你果度, 最多去到濱景 / tsui 湖..

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

不如搭村巴出沙田市中心買啦...選擇多過去CITYONE

原帖由 zoesychan 於 10-8-13 15:22 發表

最近去cityone, 但係又無車去得到你果度, 最多去到濱景 / tsui 湖..

禁止訪問

大宅

原帖由 cecichow 於 10-8-13 16:23 發表
我剛從碧濤搬出來,你住第幾期?第1期仲ok, 去cityone, 第2、3期不如搭shuttle bus去新城市買。

我就係在行極都唔未行到的3期, 新城市係唔係指沙田街市?thx!

大宅

原帖由 zoesychan 於 10-8-13 15:22 發表

我隻c6又威脅我,再要佢買送就cut 家用

大宅

原帖由 Sweet@family 於 10-8-13 15:15 發表

HI
你認得我嗎 ??
你方唔方便來第一城買 ??因為你住那邊真要走出來買,,不然就沒有choice.
我有沒有記錯,你有2個小朋友 ^^
如果係,你會辛苦點.可以試試買2-3天,之後再買. ...

我記得你, 你都就快生吧, 要休息多d呀
而家的天氣,我去city one唔係唔得, 但我怕會中暑, 起碼30分鐘

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

我plan好一個week 5 day食既野, 逢sunday老公車我去Cityone market買.

大宅

原帖由 cecichow 於 10-8-15 00:05 發表
我以前都係住3期,成日搞到我無心機去買餸,實在太辛苦喇!
我會去一田超市買lor, 有時我會印姐姐去cityone買。我好明白你架!真係好唔願去的!

...

我想問你個印姐姐係行去定坐車?咁樣一程都幾耐下喎, 而家呢個天氣咁行法, 真係會溶呀...

大宅

原帖由 DorothyTsang 於 10-8-16 09:40 發表
我plan好一個week 5 day食既野, 逢sunday老公車我去Cityone market買.

我都好想咁, 反而係我老公又嫌無新鮮野食... 好煩..

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至