跳至

首頁

尾頁

複式洋房

聽老人家講用淮山,芡實,意米,麥冬煲水俾BB飲可以腸胃好D,而家試緊,飲過三次都無乜效果...
真係唔知可以點做!!!
有無可以MAMA介紹個兒科中醫俾我???

複式洋房

有冇試過無敏既奶粉呀? 呢隻專比敏感 bb食架, 上網 check check 丫
"無敏配方- Neocate"
Jacobson 香港代理 Tel : 81033329

大宅

原帖由 Choco@Bekky^3^ 於 10-9-1 01:08 發表
改至早晚兩餐奶(一餐5安)OR 一日一餐奶(5安)OR 完全介奶兩日......都係屙!!!!

醫生有冇開止屙葯smecta? 我個女上次屙到第三星期個醫生先肯比, 因為屙太耐, 佢話怕佢D腸退化。本來佢話如果食葯都唔好就要佢入院, 好在食了三日葯即好晒。

之後繼續食了一個月的低敏奶粉, 才轉回正常奶。

如果太耐都唔好, 真係要再轉醫生呀, 我上次在養和睇曹醫生。

複式洋房

你囡囡上次屙係一日屙几多次呢?醫生同你講過屙太耐會腸退化?!!!!!!我睇嘅醫生無同我提過,好驚呀~~
原帖由 mb2 於 10-9-1 20:17 發表

醫生有冇開止屙葯smecta? 我個女上次屙到第三星期個醫生先肯比, 因為屙太耐, 佢話怕佢D腸退化。本來佢話如果食葯都唔好就要佢入院, 好在食了三日葯即好晒。

之後繼續食了一個月的低敏奶粉, 才轉回正常奶。

如果太耐 ...

大宅

原帖由 Choco@Bekky^3^ 於 10-9-3 17:56 發表
你囡囡上次屙係一日屙几多次呢?醫生同你講過屙太耐會腸退化?!!!!!!我睇嘅醫生無同我提過,好驚呀~~

一日6, 7 次啦。不過佢D poopoo 比較水,個陣佢4個月大。
Dr. 曹係咁講, 個陣比佢嚇死,佢又惡,當日係我生日, 仲擔心到喊左幾次. 好在之後冇事。

其實如果係大人屙得多腸胃都弱D啦, 希望你阿B快D tune 番正常。

首頁

尾頁

跳至