婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

del

大宅

原帖由 IT229 於 10-8-23 10:55 發表
綜合大家症狀 : 我左下腹痛, 係"了了下"咁或者音音痛, 腰係酸軟,但有時會尿頻唔係次次, 驗小便照聲波都話無事, 大便有時不正常.

我都係! 但小便正常!唔知什麼事?

水晶宮

我都係照埋膀胱鏡了, 請問大概幾錢?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

因我太痛頂唔順,所以入左私家醫院做,住左2日,埋單萬二左右~~(家屬醫療)

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

哎....出院食左六日重藥抗生素,上星期六轉輕份量,點知我食左"花生+蛋白+芝麻糊,就出事,今星期一二又痛番,依家要食番重D藥......我FD叫我要介清,花生好勁,實發返出黎!!!

*****左下腹痛, 係"了了下"咁或者音音痛, 腰係酸軟,但有時會尿頻唔係次次, 驗小便照聲波都話無事, 大便有時不正常<========如果我未到大痛時就係咁架啦~~~

原帖由 IT229 於 10-8-23 10:55 發表
綜合大家症狀 : 我左下腹痛, 係"了了下"咁或者音音痛, 腰係酸軟,但有時會尿頻唔係次次, 驗小便照聲波都話無事, 大便有時不正常.

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我d痛就由08年開始,當時睇中西醫只係話腸胃炎....哎...當時煩到我死,有時3個月痛,有時4個月又痛(5-7日)~~~
我只係左下腹痛,但我知很多人膀肛炎痛多數在肚臍中間對落(近毛毛位)~
呢兩年我係食止痛藥都唔係即時止到痛(到依家都係,食藥後有時1小時止到,有時2小時,甚至乎4小時後先止到)<===唔係講笑,本身都有嚴重經痛(今年1月已做手術減輕左少少),相比起,膀肛炎d痛最辛苦,因為食止痛藥都唔係即時止到,而且痛到由腹痛番上腰背=>胃=>心口嗱住嗱住,上下血壓都唔正常,好鬼辛苦!!!

****yr08年我開始大痛時已照過大腸鏡,所以好肯定唔關腸事~

原帖由 頭痛 於 10-8-25 06:44 發表
angelfan07
我係肚臍中間痛到小腹,有時禁下肚全肚都痛,你係唔係?依家轉左睇西醫,西醫say唔係膀胱炎,係腸痛,但中醫say係膀胱炎,好煩,
我都覺一食錯野,又會痛返,我d痛係唔要食止痛葯,我第一次病發係年新年跟住停左2個 ...

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

你又肚痛又甩頭髮,你真係要check清楚呀!!!!!
搵專科醫生照下大腸鏡~

原帖由 頭痛 於 10-8-25 06:45 發表
最近又開始甩頭髮~

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

如果真係膀肛炎,睇中醫都ok~
但介口好緊要!!!!!
鴨,鵝,蝦,蟹,牛,蛋類,菇類,椰菜,西蘭花,矮瓜,豆類,花生,炸和辣,太甜食物,凍野,都必定要介齊~

唔係嚇你,差唔多食完抗生素好番,但一食錯野,就會即刻痛番~所以飲食好緊要~~

始終中醫沒有任何儀器能檢查身體器官的有關毛病~如果身體有關檢查是正常的話,中醫醫治也是好的,因我諗住食完抗生素後,食紅莓素時,都會搵中醫調理~

大宅

我就成日都左上腹痛 ( 大約係胃再過d ), 都唔知點解, 已經照左腸同胃, 只係個胃有d發炎, 醫生話同壓力有關喎, 但我有好驚仲有其他野未照,到, 因我好多年架喇.........所以好煩呀想快d斷尾..有冇人好似我咁

大宅

回覆 1# MK370 的文章

我最近左腹陣陣刺痛,都是在胃偏左!今天看了腸胃肝專科醫生,他只是開胃藥給我。如食完藥後,仍有痛,要入院照胃及大腸再check吓。

水晶宮

我2年前開始左腹時, 泛圍好廣, 但集中在身體左邊, 下腹, 上腹, 胃對上等, 有時會痛落大比或上心添~!有時好多胃氣同屁放, 個肚谷住脹卜卜! 一係就進食後開始肚臍對下小腹陰陰痛, 比m痛更唔舒服, 但又唔係劇痛! 睇左婦科, 腸胃科(病發前已照過腸胃鏡), 普通科, 檢查做晒都話正常仲淨膀胱鏡未照....呢兩年都好唔舒服, 近半年先好返d, 估唔倒仲有人同我一樣病徵又查唔倒!
想問下大家係咪都係好易緊張同有壓力的人? 因為有個e生話估同情緒有關!

大宅

回覆 3# MK370 的文章

請check 妳的私人訊息,有事請教妳。

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至