想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我05/05/2010打最後一支避孕針, 5/26/2010嚟完M, 就到25/07/2010先再嚟, 我就開始check住紅D同量體溫, 但到而家未有排EGG, 其實要等幾耐身體先會正番, 同埋有無JM停咗針已經BINGO到可以分享呀, 或者同我一樣等待中可以一齊傾吓呀? 其實我真係好唔開心, 因為覺得自己唔係好正常, 又好後悔當初選擇咗打針避孕, 結果攪到而家好想有BB但都有心無力, 我除咗等, 仲可以點呀??

大宅

畀面勳章

我用紅D Day 9同Day 11分別係15% & 30%, 但直到今日DAY 21都只係得好淺水印, 有時我會同自己講嗰兩日係咪已經排咗egg呢, 定係會仲未排, 要去到day 30/40先會排呢, 又想再去body check, 又怕浪費$$, 仲諗要唔要捉埋老公一齊Check, 我覺得自己好似想要BB想到傻傻哋咁, 不停搵資料去check咩check咩, 又買呢樣食嗰樣補, 希望可以快啲正常番, 好辛苦呀

複式洋房

我食左好多年避孕藥, 停約3個月之後開始試造人, 依家試左6個月,都仲未有.....我都唔知點, D CYCLE比我攪到亂哂....唉
6w  睇到閃閃了~0.14cm   
8w3d ~1.9cm見到頭仔眼仔,心跳182
13w1d ~7.11cm 心跳176 手腳fingfing
Make a pregnancy ticker

大宅

畀面勳章

唉~~~我都係咁, 所以真係好後悔, 咁你有無KEEP住CHECK紅D同量體溫呀? 我都好明白既, 真係好無耐, 咁有無睇過醫生呀? 我個醫生就已經同我講到明我係針藥影響咗荷爾蒙, 佢想先睇我復原情況再決定用唔用藥比我囉~~~

我今日搵咗好多POST嚟睇, 見唔少媽媽都有飲雞精而BINGO, 所以我又試下囉, 終於飲咗我人生第一樽雞精, 因為以前嗅過個味我已經發晒脾氣唔肯飲, 終於今日為咗BB破咗介, 但好開心呀, 我下午飲, 夜晚FEEL分泌多咗, 今晚沖涼前就又CHECK紅D, 竟然有15%, 可惜今日已經DAY21, 就算排得出都未必有用, 但只少知道係有幫助; 我都已經BOOK咗中醫, 同埋嚟緊都會BOOK埋西醫做egg egg&丁丁測試, 到時再睇下中西醫有咩意見, 你都要加油唔好放棄呀, 一齊努力丫^^

大宅

畀面勳章

心情極之底落, 今日繼續如常11:30am-12:00pmCHECK紅D, 琴晚明明有15%, 點知跌到得番1%, 究竟攪邊科, 點解會咁, 已經停咗針3個幾月喇, 點解仲係咁亂, 我10歲第一次嚟M, 到十年前生咗兩個, 到打針前嗰個月, 從未試過咁架, 至少唔會60日先完一個cycle, 啲醫生護士又話停咗針就會回復打針前既狀況, 可以正常懷孕, 都呃人既, 又話針藥唔會對身體有影響, 講大話! 結果攪到我而家咁, 連一個女人都做唔成, 唔識排卵, 生唔到BB, 又點算係一個女人喎:"(

大宅

唔好咁唔開心, 試下睇中醫調理下身體啦~~

我都係之前打過避孕針, 只係打左四個月咋, 之後三個月d M都亂晒, 以前我係超準架, 到依家己經停左針八個月, 因為有睇中醫, 所以M 期開始隱定番, 但係都唔及以前......... 我都好後悔打左針, 個時醫生又係話一停針就可以有BB.... 但係一停針就咁亂...點有呀....(個時差唔多兩三個星期就M)

所以奉勸各JM 打針或者食藥前真係要諗清楚~~

大宅

畀面勳章

我已經約咗9月睇新中醫生, 嚟緊星四會睇新西醫, 我今日已經day 26, 但仲未排egg, 有可能會做natural, 什至IUI, 到時睇下醫生有咩建議先啦, 再作決定, 都希望呢個中醫可以可幫到我啦, 期望&等待中

大宅

畀面勳章

今朝8:30瞓醒, 嚇親自己, 滿座廁鮮紅, 由上個cycle 60日, 一下子今個cycle 變咗26日, 我知道並唔係好事, 即係還是混亂中, 但心情OK, 因為早點都好過遲, 26日總算係正常cycle日數, 或者已經好轉中啩, 有待呢個新cycle既紅D&體溫變化唔好咁起伏不定像過山車就好了^^

首頁

尾頁

跳至