自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

要住公屋就唔好養狗, 要養狗就唔好住公屋!!

講完.

瑪瑙宮

大廚勳章

原帖由 鑰匙 於 10-8-15 16:34 發表

講完.

100000% 支持....
寫明唔準養.... 但又撐呢d係人權...

翡翠宮

好媽媽勳章

講完.

Support ~~~~~

明知唔得, 係要格硬o黎..... :;pppp: :;pppp:

子爵府

親子王國15週年勳章

通知房屋 chu

公爵府

醒目開學勳章

去房署投訴

伯爵府

我都係住公屋,雖然我都鍾意狗,但我接受/尊重佢地唔比養狗既條例...見d人偷偷地養我都唔會理,但有d狗主好過份,帶佢地出黎由得佢地周圍柯又唔理先最鬼憎
大b駿逸細b駿晞

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

妖..之前住個間公屋,d鄰居可以養唐狗架喎
一係就金毛..
都痴膠花...d lift又唔係大..
係到養大狗...真係好憎佢地

好彩佢唔係住我附近或同層..
否則我一定投訴佢架

複式洋房

d保安仲要見到d人帶住隻狗出出入入都唔出聲
我試過一次在大堂等電梯
電梯門一開
隻狗衝出黎
嚇到我大叫
個狗主對唔住都無句
保安又唔理
d人養狗已經唔啱
仲要唔綁狗帶
我家有三寶:大寶靚仔、二寶活潑、三寶可愛

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

同意呀! 選擇左入去住就要守規矩。 要養就搬啦。

(除左導盲犬外)

瑪瑙宮

大廚勳章

所以個批愛狗當仔女既人士...點都唔明白其他人點解咁憎佢地...

就係因為他們無基本既自律... 狗帶 , 口罩 , 仲要唔理個度是否合法的養狗地... 只係靠大聲...

子爵府

50歲的翟女士居於青衣長發邨,她昨日一邊抱着愛犬混種魔天使,一邊高喊「趕狗狠毒,扣分無良」等口號。她表示,混種魔天使由 96年起開始飼養,於 03年獲房署許可,可把小狗養至終老。但翟女士近年違規多養兩隻狗,終日擔心被扣分,「我一條老嘢,老公唔喺度,個女又嫁咗,唔畀養狗我就要孤獨終老。」

講完.

瑪瑙宮

大廚勳章

原帖由 viewer 於 10-8-15 18:56 發表
50歲的翟女士居於青衣長發邨,她昨日一邊抱着愛犬混種魔天使,一邊高喊「趕狗狠毒,扣分無良」等口號。她表示,混種魔天使由 96年起開始飼養,於 03年獲房署許可,可把小狗養至終老。但翟女士近年違規多養兩隻狗,終日擔心被扣分,「 ...

扮慘... 大聲 , 就可咩都得... 呢個就係我們的hk ....

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

得一想二,貪得無厭:;pppp:

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

立例之前養...立例後比佢地繼續養...好正常

之後再養多d/死後買過一隻....就唔係咁應該

重要大大聲話 " 佢地係屋企一份子!! "

好似好有道理咁...

大叫公屋可以養狗更加有問題....

而家d人....人權上腦.....乜都示威.....

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

琴晚個集會我有去到...
不過我而家唔係住緊公屋...我租緊圍村住...
我養隻狗o既時候得自己一個...住係油麻地...
我都當隻狗住我屋企人咁滯.....
到而家我個仔仔都10個月大....
隻狗就陪左我仔仔10個月.....
而家我輪緊公屋....咁到時如果批左比我..
我又可以點尼...
狗狗都係一條命...
雖然..真係有好多真係唔自律o既狗主令到人好反感...
但當中亦有唔少o既狗主係自律嫁....
出街有帶報紙.沖地水..拖住隻狗..帶口罩....

就算我唔係上公屋...我搵返村屋搬..都唔係間間都會租比養狗o既人...咁狗狗可以訓邊尼....唔通訓街咩...

到時我唔要隻狗..我點面對我個仔?!
佢一句問埋黎"狗狗去左邊"我可以點答....

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

別墅

翟女士可以每天早上/晚上去公園清理狗c!

個批愛狗當仔女既人士say

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

都痴線嘅, 搬入嚟之前都已經清楚知道係唔俾養架啦, 要養嘅咪搬去村屋/唐樓囉, 邊有人咁野蠻架
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

.

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至