家事百科

跳至

首頁

尾頁

民房

各位,

我想在今個月尾搬屋,但常聽見有人說搬屋公司的工人什麼什麼,所以還在頭痛中,那一間的服務好。請問有沒有人可以推介一下。謝謝﹗﹗

男爵府

我上個禮拜先搬屋嚟,今次搵咗間平價搬屋公司....收費是每件計算,紅白藍搬運費都只是$10/件(25kg以下),我對當日幫我搬屋果幾位哥哥都幾滿意,正正經經仲幾好禮貌....唔錯!

原帖由 RT-DL 於 10-8-16 14:13 發表
各位,

我想在今個月尾搬屋,但常聽見有人說搬屋公司的工人什麼什麼,所以還在頭痛中,那一間的服務好。請問有沒有人可以推介一下。謝謝﹗﹗

大宅

6月尾搬左屋, 用寶信搬運, 第一次用佢地, service几好, d哥哥快手快腳, 仲幫我駁好哂洗衣机d喉, 我自己覺得几好lor!

男爵府

寶信呢間我都用過.....仲用埋佢個寄倉服務,好pro...服務一流!

原帖由 mandy-is-good 於 10-8-17 09:01 發表
6月尾搬左屋, 用寶信搬運, 第一次用佢地, service几好, d哥哥快手快腳, 仲幫我駁好哂洗衣机d喉, 我自己覺得几好lor!

大宅

原帖由 fi-fi 於 10-8-17 12:43 發表
寶信呢間我都用過.....仲用埋佢個寄倉服務,好pro...服務一流!

咁, 點解今次唔用寶信?
我第一次用佢咋, 真係几ok架!
之前揾過迦南同東亞...........唉! 衰到貼地!

男爵府

因為今次無大型(貴重)傢俬要搬,只係得d玩具架/書架/雜物....所以唔洗用間貴囉!!!

原帖由 mandy-is-good 於 10-8-17 12:49 發表

咁, 點解今次唔用寶信?
我第一次用佢咋, 真係几ok架!
之前揾過迦南同東亞...........唉! 衰到貼地!

大宅

O,IC!
如果只係得小小野要搬, 咁用佢真係唔抵架.....

禁止訪問

伯爵府

大家好, 我都0岩0岩搬左屋....頂佢個肺......遲到唔只....有個裝返D柜既時候..好似拆野咁......仲送唔齊D野比我地...打去問佢地拎返,....一陣又話放左工...一陣又話放假....下次真唔會再用佢地.

tanping  which one?  發表於 11-9-1 14:55

大宅

原帖由 RT-DL 於 10-8-16 14:13 發表
各位,

佳佳搬屋都唔錯!
最重要無野煩又唔洗我特登落街看野, D野直接上車有司机看管, 小費唔俾又無面色睇, 最重要佢哋又快又無野出錯.
可能我哋要包拆包裝拉, 所以貴少少要三千元!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佳佳貴得有道理架, 工人做野爽快, 又好小心, 唔會整花地板, 打爛野等, 我好後悔今次搬屋冇找佳佳, 另一間搬屋公司同佢比差得遠

大宅

Me too, 今次用了約瑟差到死 (搬緊時己比tips叫佢地小心d)
- 遲到4hr
- 由得d野比雨淋
- 整瀾家俬冇出声
- Sunday唔准鑽牆(掛plasma TV+speaker),話明天再來.最後等了一个礼拜都冇期, 要找佳佳攪=>比多$800

如果佳佳有期,找佳佳啦!

原帖由 kitbebe 於 13-10-2010 13:46 發表
佳佳貴得有道理架, 工人做野爽快, 又好小心, 唔會整花地板, 打爛野等, 我好後悔今次搬屋冇找佳佳, 另一間搬屋公司同佢比差得遠

大宅

千奇唔好用 恩家 , 搬個日遲左成個鐘, 話要去買料先喎. 搬屋時又整爛左到櫃門, 黑口黑面, 仲打正旗號 '基督教'

複式洋房

我暑假都用過佳佳一次搬屋

其實佳佳貴少少,
但我覺得物有所值,
最重要唔洗煩,
d傢俱雜物包得很妥貼,
又無遲到, d野又無整爛,
最重要d搬運工人很有禮貌!
(我都係要拆走d傢俱, 去到新屋安裝)

相反我找+南, 呢樣唔包, 果樣又唔包!

別墅

原帖由 羊咩囝 於 10-10-13 13:29 發表

佳佳搬屋都唔錯!
最重要無野煩又唔洗我特登落街看野, D野直接上車有司机看管, 小費唔俾又無面色睇, 最重要佢哋又快又無野出錯.
可能我哋要包拆包裝拉, 所以貴少少要三千元! ...

我想問, 佳佳系唔系改咗名叫加零一呀..我上綱佢系咁講...

別墅

我用個一間兩次都勁好叫創x工人有禮貌又快手快腳

禁止訪問

複式洋房

我有朋友近排去了搬屋公司做,其實原來大部份的工人都係散工,他們會去很多間搬屋公司開工的,所以其實用邊間都差唔多,都係價錢問題,大部份都係個D人。
原帖由 kitbebe 於 10-10-13 13:46 發表

侯爵府

MommyPanel勳章

睇左以上資料 + 其他topic, 都幾多網友讚佳佳, 請問用過佳佳既網友可否話我知下列問題, 我下個月1月中要搬屋呀..

1. 佳佳是否提供埋紙箱?
2. 我淨係搬野而唔洗拆傢私及安裝番是否可以唔用呢間較為貴呢?

大宅

I used 佳佳 in November. The company gave 50 cartoons to me and its fees is around $2500. (as some furniture has to move to another location)

首頁

尾頁

跳至