單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 承諾 於 10-8-17 00:32 發表
唔怕帶走左唔俾番嗎?出境wor

首先, 希望樓主唔好介意我地喺度吹水, 講埋d無謂嘢, 其實, 喺你閣下的 topic, 各人願意表逹多d, 都係代表, 各人對你的支持的!

如果仔仔媽咪, 帶咗仔仔去開心(唔記得咗比佢翻屋企)....咁, 我就請翻佢地老家的家人去汕頭旅行....

直至到仔仔媽咪, 主動帶翻仔仔比我....我先至結束佢屋企人的行程....你認為, 我要驚咩?

我以前喺大陸返工, 通常都會固定搵街邊的電單車出出入入. 收咗工, 我要去邊都冇人知.....

而嗰班人, 個個都係因為一d特別原因, 冇辨法正經搵嘢做的; 請佢地幫下手, 容乜易吖; 十年喎, 你話有幾多司機可以幫我手?

記語他人: 水產哥, '可' ? 而且汕頭唔係好大架咋!

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

伯爵府

原帖由 承諾 於 10-8-17 00:37 發表
佢地試過就咁搶BB出家門,好彩唔成功要折返...可能學我家人話我,我以家太緊張BB,已經冇曬智慧

所以,請賜教.我想保護我BB
尼D日子,好難過...

...

唔同處境, 有唔同做法的....

最主要係, 睇下對方有幾多'料'喺自己手上....

Sorry, 咁樣講, 太市井了....應該講, 知己知彼. 或者話, 掌'扼'咗對方幾多資訊....然後, 自己一早諗清楚, 可以做d咩囉....
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

作死你呀, 學我講野

原帖由 帶子雄郎 於 10-8-16 20:15 發表
你使吾使甘誇, 你怕個D人係個芒到扒出來

伯爵府

原帖由 小雄維尼 於 10-8-17 01:39 發表
作死你呀, 學我講野

佢而家費事同你勞氣....呢兩日, 淨係諗住快d瞓, 然後快d起身......等好消息!

水晶宮

我頭先同佢講電話既時候, 已經話左會產佢架啦

原帖由 酸棗仁 於 10-8-17 01:44 發表

佢而家費事同你勞氣....呢兩日, 淨係諗住快d瞓, 然後快d起身......等好消息!

伯爵府

原帖由 小雄維尼 於 10-8-17 01:47 發表
我頭先同佢講電話既時候, 已經話左會產佢架啦

幫我產埋佢吖!

我今日打唔到電話比佢, 都係pm. 你想唔想八d最新消息過我聽先? pm我吖?

註:我收到最新消息,係7:07pm

水晶宮

應該(我估)好快見到家鄉

原帖由 酸棗仁 於 10-8-17 01:50 發表

幫我產埋佢吖!

我今日打唔到電話比佢, 都係pm. 你想唔想八d最新消息過我聽先? pm我吖?

註:我收到最新消息,係7:07pm

伯爵府

原帖由 小雄維尼 於 10-8-17 01:54 發表
應該(我估)好快見到家鄉

咁,我同你應該都係知道同樣的嘢!

大宅

畀面勳章

原帖由 moon_moon 於 10-8-16 20:51 發表
貢咪好似"午夜凶玲"貞子咁..!...e...好驚呀....

moon_moon,

我都係咁唸呀!!!

水晶宮

係今晚既卦象話比我知.......好快朝退, 咩蟹都見到

原帖由 酸棗仁 於 10-8-17 01:58 發表

咁,我同你應該都係知道同樣的嘢!

伯爵府

原帖由 小雄維尼 於 10-8-17 02:02 發表
係今晚既卦象話比我知.......好快朝退, 咩到蟹都見到

吹下水:

咁,呢個潮,又漲唔到去汕頭的..周圍睇過,汕頭冇潮漲現象...死啦,我地亂咁吹,人地唔知我地講乜添...

隻瞓咗的帶子又唔敢公開發表下.

仲有呀,你打多咗個到字呀!

水晶宮

我pm左你

原帖由 酸棗仁 於 10-8-17 02:10 發表

吹下水:

咁,呢個潮,又漲唔到去汕頭的..周圍睇過,汕頭冇潮漲現象...死啦,我地亂咁吹,人地唔知我地講乜添...

隻瞓咗的帶子又唔敢公開發表下.

仲有呀,你打多咗個到字呀! ...

伯爵府

原帖由 bbbs 於 10-8-17 02:01 發表

moon_moon,

我都係咁唸呀!!!

Sorry, 明明見到你上網,都唔記得同你打招呼!

嘻嘻,我飲醉咗!好彩我仲未痴得晒,仲諗翻起有d嘢未做.............就係.......Hello)))))

男爵府

原帖由 ah-kam 於 2010-8-16 18:45 發表
hello, 看了這個版數個星期, 發現這裡很開心, 很多活動, 我是剛分居, 沒有小朋友, 未知你們有沒有一d不involve小朋友的活動??
首先歡迎你, Sorry! ah-kam 係你topic度講私人野, 希望見諒
stanley
是非皆因多開囗   煩惱皆因強出頭

複式洋房

有相肝, 看到你們吹水好開心, 其實自從c6搬走了個几月, 我都不知几消遙自在, 仲開心過以前, 腦內只是想點樣揾錢, 同照顧我d貓

今年己從不同渠道識了几群新朋友, 已很欠沒認識一些工作以外, 又沒有利害衝突的朋友, 好似讀書咁, very開心, 真係好想認識你們

伯爵府

畀面勳章

你好呀,我黎緊都有2隻貓貓黎我屋企住,不過而家已經有隻兔兔住緊,我係單親媽咪,仔仔而家16個月大

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Ah-Kam,
我地8/27安排左飯局,你地新上來BK留言既朋友睇下有無興趣參加啦...我地無任歡迎架...我都PM左資料比你...你得閒就一齊來下計啦..

其他新朋友都係呀...

原帖由 ah-kam 於 10-8-19 15:27 發表
有相肝, 看到你們吹水好開心, 其實自從c6搬走了個几月, 我都不知几消遙自在, 仲開心過以前, 腦內只是想點樣揾錢, 同照顧我d貓

今年己從不同渠道識了几群新朋友, 已很欠沒認識一些工作以外, 又沒有利害衝突的朋友, ...

水晶宮

最遲要幾時覆27號既飯局?因為佢第日(星期6)朝仲要上堂, 而且我地住九龍, 所以要諗諗

原帖由 moon_moon 於 10-8-19 16:00 發表
Ah-Kam,
我地8/27安排左飯局,你地新上來BK留言既朋友睇下有無興趣參加啦...我地無任歡迎架...我都PM左資料比你...你得閒就一齊來下計啦..

其他新朋友都係呀...

...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

下星期一啦,okay? hey..你可以晚飯完帶仔仔走先架、唔係一定要去飲野架,不過通常我地飯局完未傾夠,就會去飲野再傾,所以先再安排下場架...你睇下啦..

原帖由 小雄維尼 於 10-8-19 16:11 發表
最遲要幾時覆27號既飯局?因為佢第日(星期6)朝仲要上堂, 而且我地住九龍, 所以要諗諗

複式洋房

昨日打了個留這唔見左, 再打一次, 很開心收到你們的邀請, 但我27/8唔得閒, 這個多月解決了c6又唔駛返工都冇事忙, 7-8月的schedule book都是滿滿的, 9月應該得閒d, 期待中秋的活動, 很想早日認識你們

首頁

尾頁

跳至