想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原帖由 calgarybaby 於 10-8-19 10:56 發表
小妹又係年過30. 今個月第2個cycle...
都唔知點解未try時d m 好正常, 一try後兩個月dm都成day40先肯來...
睇左婦科仲好笑, 醫生話如果今個月都無,下次開排卵藥比我. 真係唔多明, 聽人講食排卵藥有副作用. !! ...
我都有類似情形!!
明明以前啲m 好準, 真係十幾年都咁準!
一開始造人就唔準!
不過我估係太緊張影響排卵

5W2D:0.7cm胎囊 7W1D: 有閃閃啦!
11W2D: 4.5CM豆豆, 舉起晒手手腳腳!
13W2D: OSCAR PASS! 16W 仔仔wor!

複式洋房

醒目開學勳章

同唔好食苦瓜, 木瓜, 朱古力, 餅乾, 蛋糕都唔好食咁多呀!
請問點解呀???

原帖由 carol3326 於 10-8-18 23:42 發表
好開心見倒你哋回應,over 30 o既一班姊妹一齊加油呀!

記住要早啲瞓,有足夠休息,戒生冷野,同唔好食苦瓜, 木瓜!

朱古力, 餅乾, 蛋糕都唔好食咁多呀!

我聽日都要開始做返運動先得!! ...

大宅

我 都 想, 希望大家早些 bingo :lol

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我都 over 30 啦,農曆年後開始造人,但到而家都係未有........
我自己仲要有多囊 tim

大宅

我過左30之後
真係排卵都出錯
之前十幾年未出過事
而家都未搵到點解2個幾月唔黎月經既原因...(醫生就懷疑我有左叫我等下先...但我自己就肯定無....因為驗孕棒試0甘多次都無 )

民房

回覆 24# 菜菜b媽 的文章

我一定會, 諗住遲d睇中醫, 有無好介紹? 港島?

民房

原帖由 i.kal 於 10-8-19 11:56 發表
比心機呀...好多jm都支持你的,身體好之後,再開工,一定好快bingo的

多謝你, 依家要多些休息, 養好身體, 一齊加油!!

別墅

原帖由 carmenkm1127 於 10-8-19 13:03 發表
我都 over 30 啦,農曆年後開始造人,但到而家都係未有........
我自己仲要有多囊 tim

我同你一樣呀, 我就黎31啦, 又係農曆年後開始造人,但到而家都係未有, 我又係岩岩發現有多囊, d m 成2個月都未黎, 呢個cycle開始食排卵藥.

禁止訪問

別墅

hello, 報到

我30, 剛小產左3個月~~好希望快D再有...

洋房

講起君如就起火,琴晚同c6講君如有咗,佢話点解人地45都有,我就冇.
原帖由 carol3326 於 10-8-19 07:57 發表
唔好放棄呀,君如就係我哋o既好例子!
試吓同老公去旅行,心情放鬆下造人都易啲!
有時你好想反而就偏偏無,順其自然啦,做好晒準備工夫,等待上天安排! 加油呀!

...

別墅

我個中醫都有講, 叫我唔好食餅乾. 但唔知點解

大宅

醒目開學勳章

我有兩女,都想快d生多個~

複式洋房

醒目開學勳章

唔該晒, 我日日飲苦瓜茶, 可能係甘, 我努力左3個月都無, 激死我啦.

原帖由 carol3326 於 10-8-19 16:03 發表

我買咗好多懷孕參考書嚟睇
1. 生育秘笈 -- 因苦瓜及木瓜可弔起子宮收縮,不利成孕
2. 莊生 -- 計劃懷孕的應少吃餅乾, 蛋糕, 加工食品等
3. 我個中醫 -- 因為朱古力糖粉重又熱氣,叫我唔好食 ...

複式洋房

你可以睇睇...http://forum.baby-kingdom.com:8888/thread-3129715-1-7.html

原帖由 winsoso 於 10-8-19 13:24 發表
我一定會, 諗住遲d睇中醫, 有無好介紹? 港島?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Chantingting 於 10-8-19 17:53 發表
講起君如就起火,琴晚同c6講君如有咗,佢話点解人地45都有,我就冇.

你話君如搵 生育聖手 dr. ho 幫手. 叫你老公俾錢你搵dr. ho

男爵府

Hi carol3326, 妳睇咁多參考書, 我想問下妳想生BB, 係唔係飲多D鮮奶, 乳酪, 花膠會對蛋蛋好D呀 ??? 另外唔好食太多生冷嘢, 唔好凍飲奶茶同凍檸茶呢 ??? 因為唔知有D咩食物食左有影響呀, thanks so much !!

原帖由 carol3326 於 10-8-19 16:03 發表

我買咗好多懷孕參考書嚟睇
1. 生育秘笈 -- 因苦瓜及木瓜可弔起子宮收縮,不利成孕
2. 莊生 -- 計劃懷孕的應少吃餅乾, 蛋糕, 加工食品等
3. 我個中醫 -- 因為朱古力糖粉重又熱氣,叫我唔好食 ...

民房

我到9月就32歲啦!試咗1個Cycle都唔得,第2個Cycle就等8月尾派彩!我都好想生個兔bb呀!
我有食葉酸、天喜丸、丐片。老公有食鹿茸丸、飲湯(杜仲、巴戟),暫時未見效!
有量體溫、用clearblue check排卵!
希望快d有就好啦!

大宅

我同老公努力左一年了,
都仲未成功,
前兩個月都有再去做一次婦科檢查,
一切都正常,
醫生就建議我食排卵丸,
都仲係唔成功!
同老公都達成協議,
努力多半年,(因為出年我就33歲)
如果都係唔成功就算吧!
因為唔想做高齡產婦.

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 keith_candy 於 10-8-19 14:56 發表

我同你一樣呀, 我就黎31啦, 又係農曆年後開始造人,但到而家都係未有, 我又係岩岩發現有多囊, d m 成2個月都未黎, 呢個cycle開始食排卵藥.

咦,咁啱嘅,我都係就黎 31 吖,我 d m 呢幾個月最長係 4x 日。但我無食排卵藥呀,食咗都未必夾到時間﹗

唉~~~~~~~~ 我都唔知要等到幾時

首頁
12345...7

尾頁

跳至