跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

hi, 我囡囡係1月5日出世架,
轉眼間, bb都就黎8個月了,
阿女識得坐同爬,搵到目標時仲爬得好快TIM.
仲用手抓野..

大宅

好媽媽勳章

我囝囝1月11日出世,識坐,扶住就可以企一陣.但未識爬..
GOD BLESS YOU^ !^ AMY

大宅

原帖由 yumei120 於 10-8-30 00:31 發表
我囝囝1月11日出世,識坐,扶住就可以企一陣.但未識爬..

我囡囡都係 1月11日出世噃, 嘻嘻 ~ 佢現在識爬, 識坐, 識扶住企, 剛剛出緊一隻牙仔

複式洋房

我囡囡係1月18日出世, 依家應該大約有20lbs左右, 佢開始爬得好快, 但就唔係坐得好穩~

你地煲緊D咩粥仔比bb食呀?

別墅

我囝囝係1月15日出世, 我估now大約18lbs, 佢都開始爬得好快, 但都係唔係坐得好穩 ...

我係working mom, 佢都係arm arm開始食粥仔, 我只係加粒蜜"早""吊"味, 遲d會加蛋黃, 跟住會再試菜肉.

複式洋房

:loveliness: 你地好呀, 我個囝囝係1月28日出世ga
佢識得爬,,,勁快..好有力,,,有traget比佢..佢會好狼甘向前衝去traget到...!!! 見到佢甘既樣,覺得好攪笑...本身係肚到..出左黎唔係好識郁...,到而家7個月喇,識爬識叫識笑,生命真係好奇妙!!!

我個baby而家食緊豬肉粥,但係d 豬肉碎係已經呈粉狀,因為baby未有teeth, so 一定要比佢有營養得黎,又唔會食唔到!! 我係part time mummy黎ga!! 好在有我偉大既mummy幫我手湊bb ja~!!!! 我只係同佢玩玩or做佢個玩具lor

別墅

原帖由 lovelypal 於 10-8-30 15:54 發表
:loveliness: 你地好呀, 我個囝囝係1月28日出世ga
佢識得爬,,,勁快..好有力,,,有traget比佢..佢會好狼甘向前衝去traget到...!!! 見到佢甘既樣,覺得好攪笑...本身係肚到..出左黎唔係好識郁...,到而家7個月喇,識爬識叫 ...

oh 你囝囝識爬得咁快咁叻叻啊,
我澄澄都未識爬, 不過坐得都算穩了, 都係剛學識咋XD
佢都有食粥粥呀, 都係婆婆揍^^ 我都要返工呢~

而家我放工放假就會train下佢爬0.0" 不過佢郁唔到就會發炆 而家想搵d playgroup俾佢試下, 有d教train大小肌呀果d @_@" 但未搵到, 有無mami有介紹or 已經上緊架? share下^^

別墅

原帖由 carolliuhk 於 10-8-26 16:42 發表
太好啦
希望可以認識到更多媽咪同BB

yeah~

我都係呀^^ 希望可以gathering下

禁止訪問

男爵府

嘩, 好多BB都識爬喎, 我都要TRAIN下我個囝先得, 佢都仲係入後波唔識向前~~

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 18# 汝汝 的文章

hoho" 我呀女都係1月7

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 32# carolliuhk 的文章

hihi~~nice to meet u, 我女女係1月7出世,佢依家15磅左右,已經出左2隻牙仔lu,佢岩岩呢排自己扶住野企lu,早2日仲見佢扶住行左2步, 不過我隻女好多野講,又冇時停,同埋唔知點解成日尖叫,叫到面都紅同咳 =.="

大宅

原帖由 jennymcmug 於 10-8-31 12:36 發表
hihi~~nice to meet u, 我女女係1月7出世,佢依家15磅左右,已經出左2隻牙仔lu,佢岩岩呢排自己扶住野企lu,早2日仲見佢扶住行左2步, 不過我隻女好多野講,又冇時停,同埋唔知點解成日尖叫,叫到面都紅同咳 =.=" ...

我個囡都呢幾日都成日尖叫, 仲要企係度單手扶住, 另一隻同你揮手... 好危險呀 !
有時好似越野障礙賽咁爬過我, 之後又四圍爬,周圍攞野, 無時停o架, 不過睇住佢一日一日長大, 真係好開心, 每日都有新花臣俾你睇,每日返到屋企見到佢對住我笑, 真係乜辛苦都唔記得晒了 ^^

複式洋房

大家好呀, 我仔仔係1月31日出世, 剛好7個月啦, 識坐-不過唔鍾意坐, 鍾意企多d, 識爬-不過唔係好順暢, 出緊2隻牙仔添啦

複式洋房

我個仔都係呢排成日尖叫喎, 係度試聲呀...

原帖由 Chingwoo 於 10-8-31 13:49 發表

我個囡都呢幾日都成日尖叫, 仲要企係度單手扶住, 另一隻同你揮手... 好危險呀 !
有時好似越野障礙賽咁爬過我, 之後又四圍爬,周圍攞野, 無時停o架, 不過睇住佢一日一日長大, 真係好開心, 每日都有新花臣俾你睇,每日 ...

複式洋房

hi all,

我bb 1月19日出世, 開始識爬...不過好懶唔係好鍾意爬....未識企....剩係鍾意跳...呢排成日叫 mama baba....好鍾踢腳...冇時停.....訓係到都好似踏單車咁係咁郁.....

大家都閒交流下......

複式洋房

回覆 37# hoichingb 的文章

咁快就識得叫baba mama呀, 好叻叻喎!

我個囡囡都係好鐘意周身郁, 隻腳仔踢唔停, 不過尋晚我嘗試用雙手hold住佢對腳仔, 佢可以用自己既力起身, 所以佢真係好大力~

咁你bb每日除左食奶之外, 你會煲d咩粥仔比佢食呀? 仲會唔會食其他野呀?

複式洋房

回覆 37# hoichingb 的文章

咁快就識得叫baba mama呀, 好叻叻喎!

我個囡囡都係好鐘意周身郁, 隻腳仔踢唔停, 不過尋晚我嘗試用雙手hold住佢對腳仔, 佢可以用自己既力起身, 所以佢真係好大力~

咁你bb每日除左食奶之外, 你會煲d咩粥仔比佢食呀? 仲會唔會食其他野呀?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至